Miten minun kannattaa valita, mihin yliopistoon haen?

Lääketieteellisten alojen valinnassa voi hakea kerrallaan ainoastaan yhteen yliopistoon ja yhteen koulutusohjelmaan (lääketiede, hammaslääketiede, eläinlääketiede). Poikkeuksena on Helsingin yliopiston lääketieteen ja hammaslääketieteen koulutusohjelmat, joissa voi hakea sekä suomenkieliselle että ruotsinkieliselle linjalle valiten toisen ensisijaiseksi ja toisen toissijaiseksi hakukohteeksi.

Hakukohde valitaan etukäteen, eikä sitä voi hakuajan päättymisen jälkeen enää muuttaa. Mieti siis huolella, mihin yliopistoon haluat hakea.

Tietysti tärkeintä on, että haet sellaiseen yliopistoon ja koulutusohjelmaan, jossa oikeasti haluat opiskella. Vaikka joihinkin koulutusohjelmiin on helpompi päästä kuin toisiin, ei opiskelussa ole mitään mieltä, jos ala ei kiinnosta tai jos opiskelukaupungissa ei viihdy.

Jos kaupungilla ei ole suurta väliä, on hyvä idea parantaa sisäänpääsymahdollisuuksiaan pyrkimällä sellaiseen yliopistoon, jossa pisterajat ovat tyypillisesti olleet alhaisempia. Pisterajat voivat muuttua vuodeta toiseen, joten tulevista pisterajoista ei tietenkään ole takeita, mutta viime vuosina Helsingin lääketieteellisessä pisterajat ovat tyypillisesti olleet korkeimmalla ja Oulun yliopistossa tai Itä-Suomen yliopistossa matalimmalla.

Tutustumisvalmennuksessa voimme kartoittaa tilanteesi ja voit keskustella asiantuntijan kanssa siitä, mikä hakukohde sinulle parhaiten sopisi.

Keskustelu