Lääkisvalmennuskurssi Romaniaan

Kurssi niille, jotka ovat kiinnostuneita suorittamaan lääkärin tutkintonsa Romaniassa ja hoitamaan pääsykoeprosessiin liittyvät käytännön asiat kerralla kuntoon. Opastamme sinut koko hakuprosessin läpi, valmennamme sinut pääsykokeeseen, lennämme kanssasi Romaniaan ja olemme tukenasi aina opiskelupaikan vastaanottamiseen asti.

Vuonsina 2017 ja 2018 järjestetyille kursseille osallistuneista 92% sai opiskelupaikan samana vuonna! Kaikki vuoden 2017 kurssille osallistuneet pääsivät viimeistään seuraavana vuonna opiskelemaan, ja vuoden 2018 kurssilaiset pääsivät kaikki opiskelemaan heti samana vuonna.

Kurssi alkaa 1.7.2020 ja jatkuu heinäkuun loppuun. Hakuaika Romaniaan päättyy 15.6. Koska hakemusta varten tarvitaan mm. verikoe ja lääkärintodistus, suosittelemme ilmoittautumaan kurssille 9.6. mennessä, jotta ehdimme auttaa hakemuksen tekemisessä.

Kurssin hinta on 2400 euroa. Ilmoittautuessasi maksat ainoastaan 600 euron varausmaksun.

Katso mitä Cynthialla on sanottavaa Romanian lääkiksessä opiskelemisesta:

Romanian lääketieteelliset yliopistot eivät julkaise virallisia sisäänpääsyprosentteja. Tässä esitetyt tiedot perustuvat epäivirallisesti yliopistoilta hankkimiimme tietoihin. Saamiemme tietojen mukaan suomalaisia haki Romanian lääketieteellisiin yhteensä noin 100 ja heistä 31 sai opiskelupaikan. Oradean yliopistosta saatujen tietojen mukaan EU-alueelta tulleita hakijoita oli noin 350 ja heistä 118 hyväksyttiin. Vuonna 2017 järjestetyltä valmennuskurssila Romanian lääketieteelliseen haki 13 opiskelijaa, joista 11 hyväksyttiin. Viime vuoden kurssista kaikki 7 opiskelijaa hyväksyttiin.

Terveisiä kurssin opettajilta: Miksi kannattaa hakea juuri Romaniaan?

Suomessa lääkäriopintoihin hyväksytään vuosittain vain noin 10% hakijoista. Romaniaan pääsi tänä vuonna 100% Romanian lääkikseen valmistautuvista kurssilaisistamme! Koska Romania on EU-maa, saa sieltä Valviran hyväksymän koulutuksen ja kaikki eurooppalaiset työmarkkinat ovat auki vielä paremmin kuin suomalaisella diplomilla: opiskeluhan on englanniksi. Työssä oppimiseen pääset mukaan jo 2. opiskeluvuonna (Suomessa vasta 4. opiskeluvuonna).  Valmistuessasi sinulla on siis enemmän työkokemusta kuin Suomessa opiskelleilla lääkäreillä. Samalla luot kontakteja ympäri maailmaa tuleviin työtovereihin, esimiehiin, pomoihin ja työnantajiin, ja avaat englanninkielisen koulutuksesi ansiosta myös sellaisia työmahdollisuuksia, jotka ovat Suomessa opiskelleille paljon vaikeampia saavuttaa.

Romaniassa on Suomalaisia opiskelijoita saman verran kuin Virossa (Virossa 110 ja Romaniassa 109 suomalaista lukuvuonna 2016-2017). Kuitenkin lukukausimaksut ovat Romaniassa vain alle puolet Viron tasosta, ja opetus on erittäin laadukasta ja käytännönläheistä. Lääkäriliiton tilastojen mukaan Romanian suosio on kasvanut paljon Viroa nopeammin, joten sinne kannattaa hakea nyt ennen kuin sen suosio kasvaa liikaa ja pääsykokeen läpäiseminen vaikeutuu.

Lue lisää Romaniassa opiskelun etusivullamme sekä Usein kysyttyjen kysymysten sivullamme.

 

Miksi valmennuskurssi on lähes välttämätön?

Romanialaisiin lääketieteellisiin opiskelupaikkoihin pyrkiessämme huomasimme, että pääsykoe oli yllättävän vaikea ja vastassa oli aivan erilainen hakuprosessi Suomeen verrattuna. Haasteellista oli, ettemme tienneet tarkkaan mitä aihealueita pitäisi painottaa pääsykokeeseen valmistautumisessa ja missä asioissa riittäisi pelkkä yleistietämys. Tiesimme, että Romania keskittyy anatomiaan, mutta anatomia on hirvittävän laaja ja vaikea aihe.

Hakuprosessin aikana huomasimme myös, että opiskelijat tarvitsevat ohjeistusta ja opetusta sekä pääsykokeen läpäisemistä varten, että paperiasioissa ja asumisjärjestelyissä Romaniassa. Ulkomailla opiskelu ei ole samanlaista kuin Suomessa. Vastaan tulevat kielimuurit ja kulttuurierot. Romaniassa yliopistojen sihteerit eivät ole kaikkein auttavaisempia, eivätkä ne aina puhu hyvää englantia. Jos sinulla ei ole kontakteja tai tuttavia kyseisessä maassa, opiskeluasioiden järjestäminen hankaloituu huomattavasti.

Näistä haasteista ja omista kokemuksistamme syntyi ajatuksemme Romanian pääsykokeita varten valmentavasta kurssista, joka pistettiin alustavaan kokeiluun kesällä 2017. Kokeilimme ideaamme kolmen viikon intensiivikursilla. johon osallistui 13 opiskelijaa. Kurssimme päätteeksi 11 sai opiskelupaikat kolmesta eri yliopistoista Romaniasta!

Tästä innostuneena päätimme, että haluamme olla jatkossakin nuorten tukena heidän elämänsä tärkeimmän polun valitsemisessa, haaveiden toteuttamisessa ja niiden mahdollistamisessa.

Kurssimme valmentaa sinut kattavasti Romanian lääketieteelliseen pääsykokeeseen. Suosittelemme sinulle yliopistot, joihin on helpointa päästä ja jotka sopivat sinulle parhaiten. Tunnemme käytännön asiat kuin omat taskumme ja autamme kaikkien asiakirjoijen ja asumisjärjestelyiden kanssa. Seuraamme oppimistasi, pidämme sekä luentoja että lähiopetusta ja kurssin päätteeksi matkustamme yhdessä Romaniaan pääsykokeisiin. Pääsykoepäivänä huolehdimme sinusta ja jaksamisestasi, saatamme sinut paikan päälle, ja varmistamme, että päivä sujuu sinulta mahdollisimman hyvin. Saat keskittyä pääsykokeisiin. Me huolehdimme lopusta.

Tervetuloa kurssillemme, jossa opastamme sinua alkumetreiltä pääsykoepäivän loppuun saakka!

Terveisin, Sadik, Ibrahim ja Hamza – kurssin opettajat

Lyhyesti valmennuskurssista

Valmennuskurssilla opiskellaan yhdessä yleisimpiä Romanian lääkiksen pääsykoekysymyksiä, jotka keskittyvät Romaniassa vahvasti anatomian opintoihin. Opetusjaksojen aikana aloitamme joka päivä pistokokeella edellisen päivän aiheesta. Opit kattavasti kaiken sen, mitä sinun tulee tietää romanilaisessa pääsykoetilanteessa.

Autamme sinua keräämään kasaan kaikki tarvittavat liitteet ja todisteet pääsykoetilannetta varten maistraatista, poliisilta, lääkäriltä ja suomi-englanti kääntäjältä. Viemme ne myös yhdessä Romaniassa kääntäjälle, joka kääntää englanninkieliset liitteesi romaniaksi koulua varten.

Vastaamme kaikkiin kysymyksiisi Romaniassa opiskelemiseen liittyen: hakeminen, liitteet, opiskelu, opetustavat, työharjoittelu, tentit, koulukaverit, kulttuuri, koulukulttuuri, matkustaminen, asuminen, laskut- ja pankkiasiat. You name it!

Lopuksi teemme pääsykoematkan yhdessä Romaniaan ja olemme tukenasi loppuun asti.

Kurssille tarvitset

Kurssille tarvitset mukaan omat muistiinpanovälineet ja halutessasi tarpeelliseksi katsomiasi anatomian kirjoja. Esimerkiksi Frank H. Netterin Atlas of Human Anatomy tai Sobotta Atlas of Human Anatomy ovat hyviä vaihtoehtoja.

Missä muissa asioissa autamme sinua kurssin aikana, pääsykokeeseen valmistautumisen lisäksi?

a. Valitsemaan Romanialaisista yliopistoista sellaisen hakukohteen, johon on vähemmän kilpailua, jolloin sisäänpääsysi helpottuu.
b. Hoidamme kommunikaation Romanialaisen yliopiston kanssa puolestasi
c. Toimitamme hakemuspaperit ja muut liitteet yliopistolle
d. Tarkastamme hakemuspaperisi välttääksesi hylätyksi tulemisen papereiden perusteella
e. Pidämme huolen, että hakemuksesi päätyy oikeaan paikkaan oikeaan aikaan
f. Varaamme kanssasi edullisimmat lento- ja bussimatkat sekä matkustamme mukanasi
g. Huolehdimme majoituksestasi pääsykokeeseen asti
h. Autamme sinua dokumenttiesi käännöksessä toimittamalla sinut oikeaan käännöskeskukseen. Tarvittaessa toimitamme paperit paikan päälle puolestasi.
i. Olemme tukenasi joka hetki aina pääsykoepäivän viimeiseen tuntiin saakka.
j. Mikäli pääset kouluun, järjestämme juhlat kanssasi
k. Tarvittaessa ohjeistamme sinua takaisin Suomeen turvallisesti ja edullisesti

Kenelle valmennuskurssi sopii?

Kurssi sopii sinulle, jos

– haluat valmistua lääkäriksi ja saada samalla kansainvälisiä kontakteja.
– haluat paremman mahdollisuuden saada lääketieteen opiskelupaikan – nopeammin ja todennäköisemmin kuin Suomessa.
– haluat säästää vuoden tai kaksi pääsykoerumbasta, ja päästä harjoittamaan ammattiasi nopeammin.
– olet jo yrittänyt Suomessa, mutta et ole vielä saanut opiskelupaikkaa
– sinua innostaa ajatus ajan viettämisestä toisessa maassa ja kulttuurissa opiskeluidesi ajan.
– haluat oppia lääketieteellisen sanaston suoraan englanniksi, ja parantaa näin työllistymisen mahdollisuuksia kansainvälisesti
– haluat keskittyä pääasiallisesti ammatillisesti olennaisten asioiden opiskelemiseen, etkä ”pääsykokeeseen liittyvään säätämiseen” – tälle kurssille osallistuminen helpottaa sinua kaiken sen kanssa. Voit kulkea koko pääsykoeprosessin yhdessä sellaisten ihmisten kanssa, jotka ovat sen jo onnistuneesti tehneet, ja auttaneet muitakin tekemään saman.

Kurssin aikataulu ja sisällöt

Kurssin kesto on 18 päivää. Opetusta on 2 – 3 tuntia päivässä ja loppuaika on itsenäistä opiskelua.
Suurin osa kurssiopetuksesta on englanniksi, jotta saat harjoitusta englanniksi pidettävää pääsykoetta varten, mutta neuvomme tarvittaessa sinua myös suomeksi.

 

Ensimmäinen kurssiviikko: 1-5.7.2019

Ma 1.7. klo 17–20 Tutustumispäivä kollegoihin, valmentajiin ja kouluihin.  Anatominen sanasto sekä yläraajat.
Ti 2.7. klo 17–20 Alaraajat
Ke 3.7. klo 17–20 Selkäranka + rintalasta sekä kylkiluut
To 4.7. klo 17–20 Lantio + pääkallo
Pe 5.7. klo 17–20  Kertauskoe

Toinen kurssiviikko: 8-13.7. 2019

Ma 8.7. klo 17–20  Kertausta. Digestive system
Ti 9.7. klo 17–20  Digestive system & Respiratory system
Ke 10.7. klo 17–20 Respiratory system & Blood circulation system
To 11.7. klo 17–20 Blood circulation system & Urinary system
Pe 12.7. klo 17–20 Urinary system & kertauskoe
La 13.7. klo 17–20 Kertausta

Kolmas kurssiviikko: 15-21.7.2019

Ma 15.7. klo 17–20 Kertausta
Ti 16.7. klo 17–20 Immune system
Ke 17.7. klo 17–20 Endocrine & exocrine system
To 18.7. klo 17–20 Reproductive system
Pe 19.7. klo 17–20 Muscular system
La 20.7. klo 17–20 Kertauskoe & koko kurssin kertaus
Su 21.7. klo 17–20 Kurssikoe (suullinen) & Personal statement (eli motivaatiokirje yliopistoon)

Pääsykoe

Ma 22.7. – Ti 23.7.  Lento Suomesta Budapestiin, josta Oradeaan (Romania) bussilla. Tarkka päivämäärä sovitaan yhdessä kurssilla
Ti 23.7. Viimeinen paiikallaolopäivä papereiden kanssa.
Ke 24.7. – Su 28.7. Pääsykoepäivä sijoittuu tälle välille. Tarkka päivämäärä ilmoitetaan jokaiselle hakijalle erikseen ja eri hakijoiden kokeet voivat olla eri päivinä.

 

Koepäivä samalla tai viimeistään seuraavalla viikolla (yliopisto ilmoittaa virallisen koepäivän vasta hakemuksen käsittelyn jälkeen).

Suosittelemme, että varaat intensiivipäivinä koko päivän opiskelua varten.

Millainen pääsykoe on Romaniassa ja mitä tarvitset mukaan?

Pääsykoe kestää koko päivän; tyypillisesti klo 9–21. Tämä johtuu siitä, että kaikki hakijat täytyy ehtiä haastatella läpi. Pidämme huolen siitä, että tiedät, milloin sinut kutsutaan haastatteluun ja missä välissä on taukoja. Koska odotukset kokeiden välillä kestävät useita tunteja, opastamme myös missä voit käydä lepäämässä ja tankkaamassa. Olemme käytettävissäsi koko päivän.

Itse haastattelu kestää noin vartin ja kirjallinen osuus muutaman tunnin. Pääsykokeen tuloksia voi joutua odottamaan 1–3 päivää.

Suosittelemmekin, että ostaessasi matkalippuja ostat vain menolipun ja paluulipun vasta sen jälkeen, kun olet kuullut tulokset. Jos et nimittäin ole vastaanottamassa saamaasi paikkaa Romaniassa, se siirtyy seuraavalle hakijalle. Autamme sinua myös matkalippuasioissa.

Pääsykokeisiin tarvitset mukaan englanniksi käännetyt asiakirjat. Kurssiin kuuluu, että pidämme huolta siitä, että sinulla on kaikki tarvittavat dokumentit mukana.

Millaista opiskelu Romaniassa on pääsykokeen läpäisemisen jälkeen?

Opiskelu Romaniassa kestää 6 vuotta ja painottuu vahvasti anatomian opintoihin. Opiskelu sisältää paljon käytännön opetusta eläinten, sisäelinten ja ruumiiden tutkimisen kautta.

Opiskelijat myös opetetaan sellaisiin lääketieteen saloihin, kuten kuinka lasketaan EKG-käyrä käsin ja miten diagnosoidaan potilas ilman netin apua (toki myös tietokonetta opitaan käyttämään lääkärin apuna). Lääkärin rinnalle työharjoitteluun pääsee vapaaehtoistyön kautta jo 1. tai 2. vuosikurssin aikana (Suomessa vasta 4. vuosikurssin aikana kandin tutkinnon jälkeen).

Viikossa luentoja on noin 20–25 tuntia, yleensä 2–3 tuntia / aine per päivä. Koulupäivä voi olla pisimmillään 12 h, plus kotitehtävät. Opinnoissa edellytetään työharjoittelua yövuorossa ja päivystyksessä Romanian päässä. Pidemmät työharjoittelut voi suorittaa Suomessa.

Romanian kielen kurssit kuuluvat osaksi opintoja. Opetuskielenä on englanti.

Intensiivisiin opintoihin kuuluvat myös kunnon lomat. Joululoma on 3–4 viikkoa, hiihtoloma 1–2 viikkoa sekä pääsiäisloma noin 9 päivää. Kesäloma kestää 3–4 kuukautta.

Opinnot alkavat lokakuun alkupuoliskon aikana. Varsinainen aloituspäivä vaihtelee kouluittain. Voit halutessasi halutessasi tehdä erikoistumisopinnot Suomessa saamallasi romanialaisella päättötodistuksella.

Valmentajasi matkan aikana

Sampo Tiensuu - Lääkisvalmennuksen päävalmentaja

Sampo Tiensuu - Lääkisvalmennuksen päävalmentaja

En opeta tällä kurssilla, mutta autan kurssin toteutuksen kanssa ja vastaan kurssin Suomen päässä tapahtuvista käytännön järjestelyistä.

Voin auttaa sinua yksityisopetuksella, mikäli sinulla on koejännitystä tai koet, ettei osaaminen kartu ahkerasta opiskelusta huolimatta. Voit kääntyä puoleeni ja saada korvaamattomia neuvoja siihen, miten näissäkin asioissa voi kehittyä. Olen opiskelutekniikoiden mestari ja löydämme yhdessä varmasti juuri sinulle parhaat opiskelutavat ja vastaukset ongelmakohtiisi.

Sadik Azik

Sadik Azik

Olen Sadik Aziz, innokas ja utelias valmentaja, joka pyrkii opettamaan tehokkaasti ja monipuolisesti. Minulle on tärkeintä, että sinä ymmärrät ja hallitset opetetut asiat todella hyvin. Tunneillani saa aina kysyä, mikä mieltä vaivaa anatomiaan ja fysiologiaan liittyen. Vastaan myös Whatsapp-ryhmässä kysymyksiinne. Opetan teille ihmisen elimistön tärkeimmät asiat niin hyvin, että pääsykokeessa säikäytät opettajat tiedoillasi.
Romaniassa opiskelussa parasta on se, että oppilaat ja opettajat ovat todella ystävällisiä, ja oppitunneilla pääsee oikeasti ymmärtämään ihmisen ruumiin toimintaa. Lisäksi nautin kovasti Romanian kauniista säästä, ja opiskelenkin usein kahviloiden terasseilla. On mukavaa, kun kahviloissa ja ravintoloissa syöminen on niin edullista. Kun minulla ei ole koulua, pelaan ystävieni kanssa jalkapalloa, koripalloa, lentopalloa ja paintballia. Täällä voi myös vuokrata polkupyörän ja suunnata vaikka uimaan.

Ibrahim Daud

Ibrahim Daud

Hei, olen Ibrahim Daud, tuleva valmentajasi. Olen sitä mieltä, että suullinen haastattelu on paras tapa oppia. Kun ihminen selittää asiaa suullisesti, hänellä ei ole yhtä paljon aikaa miettiä, kuin kirjoittaessa. Jos suoriutuu suullisesta tilanteesta hyvin, voi olla varma, että osaa asiansa. Samalla näkee, missä on vielä parannettavaa.
Viihdyn Romaniassa, sillä aurinko paistaa täällä 9 kuukautta vuodessa. Opiskelukaverit ja paikalliset ovat todella mukavia ja avoimia. Olen tutustunut täällä myös muihin suomalaisiin. Opiskelemme yleensä kahviloissa ja kokkaamme kerran päivässä kotona. Täällä voi harrastaa vaikka mitä, kuten käydä ampumaradalla tai carting-radalla sekä harrastaa paintballia ja pallopelejä.

Hamza Daud

Hamza Daud

Moi, olen Hamza Daud. Valmentajana minulle on tärkeintä, että luokassa on hyvä ilmapiiri, jotta ujoimmatkin aktivoituvat ja osallistuvat. Opetustapaani kuuluu auttaa siinä, että ulkoa opeteltavat asiat jäisivät helpommin mieleen. Esitän paljon teoreettisia ja käytännönläheisiä kysymyksiä, joilla edistän oppimista. Tunneillani voi aina kysyä, jos ei ymmärrä jotain asiaa.
Viihdyn Romaniassa hyvin, vaikka päivät ovat kiireisiä. Aamupäivät menevät klinikoilla ja sairaaloissa, iltapäivät yliopistolla käytännön ja teorian opiskelun parissa. Täällä on lähes aina hyvä sää. Talvi on lyhyt ja kesät ovat todella kuumia, keskimäärin 27 astetta huhtikuusta syyskuuhun. Paikalliset ovat todella rentoja ja ystävällisiä. Vapaa-ajallani tapaan kavereitani kahviloissa, ja pelaan jalkapalloa ja koripalloa. Opiskelijat viettävät aikaansa usein myös maauimaloissa ja kylpylöissä.

Usein kysytyt kysymykset (UKK)

Missä kurssi järjestetään?
Kurssi järjestetään Helsingissä Lääkisvalmennuksen kurssitiloissa osoitteessa Töölölöntorinkatu 2 B. Jos asut muualla Suomessa ja tarvitset majoitusta Helsingissä kurssin ajaksi, neuvomme mielellämme majoitusjärjestelyissä.

Mitä tarvitsen mukaan valmennuskurssille?
Muistiinpanovälineet ja reippaan asenteen. Opiskelua tukemaan voit halutessasi hankkia jonkin anatomian kuvaston. Esimerkiksi Frank H. Netterin Atlas of Human Anatomy tai Sobotta Atlas of Human Anatomy ovat hyviä vaihtoehtoja.

Onko kurssille ikärajaa?
Alaikärajamme on 17 vuotta, kuten Romanian yliopistoissakin. Yläikärajaa ei ole.

Tarvitaanko Romaniaan hakemiseksi ylioppilastutkinto?
Kyllä. Ylioppilastutkinto tarvitaan hakukelpoisuuden saamiseksi. Lukion suorittaminen ei ole pakollista, eli hakeminen on mahdollista myös kaksoistutkinnolla, jossa on yhdistetty ammattitutkinto ja ylioppilaskirjoitukset, mutta tällöin tarvitaan todistus siitä, että ylioppilaskirjoituksiin tarvittavat pakolliset lukiokurssit on suoritettu. Pelkällä ammattitutkinnolla ei voi hakea Romanian yliopiston.

Voiko kurssin avulla hakea opiskelemaan eläinlääketiedettä tai hammaslääketiedettä?
Ei voi. Kurssin avulla voi hakea ainoastaan lääketieteen koulutusohjelmaan.

Miten hyvä anatomian tietotaso minulla pitää olla, jotta voin osallistua valmennukseen?
Mitään ennakkotietoja ei tarvita. Normaali lukiotasoinen yleissivistys riittää.

En pääsekään osallistumaan valmennukseen. Mitä teen?
Ota yhteyttä Sampo Tiensuuhun, sampo[a]laakisvalmennus(.)fi / p. 040 501 5231
Kurssi-ilmoittautuminen on sitova. Palautamme kurssimaksun ainoastaan tilanteissa, joissa kurssilainen on aidosti estynyt osallistumaan kurssille (esimerkiksi onnettomuus, vakava sairastuminen). Toimita meille lääkärintodistus sairaustapauksissa. Kurssimaksu palautetaan peruutukseen oikeuttavassa tilanteessa noin 14 vuorokauden aikana 

Mitä tarvitsen mukaan Romaniaan?
Pääsykokeisiin tarvitaan mm. seuraavat asiakirjat:

–  Suomen maistaarissa apostelle-leimattu lukion päättötodistus ja väestörekisteriote
–  Passi ja 2 passin kopiota
–  Passikuvia 4 kappaletta
–  Lääkärin terveystarkastustodistus (mukaan lukien verikoe)
–  Suosittelemme myös rikosrekisteriotteen tilaamista, sillä osa kouluista voi vaatii sitä myöhemmin.

Osa asiakirjoista käännetään romaniaksi ja osasta riittää englanninkielinen käännös. Saat kurssilla yksityiskohtaiset ohjeet tarvittavien dokumenttien hankkimiseksi ja 

Tarvitsenko matkavakuutuksen? Entä rokotukset?
Kumpikaan ei ole pakollinen. Voit ottaa matkavakuutuksen oman harkinnan mukaan, jos näet sen tarpeelliseksi. Lääkisvalmennus ei vastaa pääsykoematkan aikana tapahtuneista henkilö- tai tavaravahingoista. Erillisiä rokotuksia ei tarvita.

Missä asioissa autatte kurssilaisia Romanian matkan aikana? Voinko jäädä Romaniaan kurssin jälkeen pidemmäksi aikaa?
Vastuullemme kuuluu matkan varaaminen Romaniaan, majoitus (lentojen hinta ja majoituksen hinta eivät kuulu kurssin hintaan, ks. alla), asiakirjojen hoito kurssilaisten kanssa tai heidän puolesta, pääsykokeessa paikalla olo sekä matkan varaaminen kurssilaisille, jotka ovat palaamassa takaisin Suomeen. Kurssilaiset ovat pääsääntöisesti koko ajan Romaniassa omalla vapaa-ajalla, joten jos tahdot pääsykokeen jälkeen jatkaa loman viettoa Romaniassa, se onnistuu hyvin. Me avustamme vain yllämainituissa asioissa, joten vapaa-ajalla kurssilaiset ovat omalla vastuullaan. Vastuumme kurssilaisista päättyy varattuamme heille paluulipun Romaniasta Suomeen.

Opiskeleeko Romaniassa paljon suomalaisia?
Romaniassa oli lukuvuonna 2017-2018 yhteensä 139 suomalaista lääketieteen opiskelijaa. Kurssivalmentajiemme vuosikurssilla on kaikilla noin 20 suomalaista kanssaopiskelijaa, alemmilla vuosikursseilla jopa 30.

 Lisää vastauksia kysymyksiin sivulla Miksi Romaniaan?

Kurssin hinta? Kesällä järjestettävä intensiivikurssi maksaa 2400 euroa! Kurssin hinta ei sisällä pääsykokeeseen liittyviä matkustus- ja majoituskuluja. Kurssihinnan lisäksi kannattaa varata yhteensä 400–500 euroa, joilla saat hoidettua kaikki tarvittavat paperit ja niiden käännökset, sekä matkakulut Romaniaan ja takaisin. Ilmoittautumisen yhteydessä maksat ainoastaan varausmaksun 600 euroa. Loput kurssimaksusta maksetaan ennen kurssin alkua. Ilmoittaudu nopean varaajan edulla nyt.