Johdatus matemaattiseen ajatteluun

HUOM! Matemaattisen ajattelun kurssia ei järjestetä toistaiseksi. Mikäli kuitenkin kaipaat apua matemaattisissa tehtävissä tai haluat kysyä neuvoa pääsykokeisiin valmistautumiseen, voit varata itsellesi ilmaisen tutustumisvalmennuksen alla olevan painikkeen kautta.Haluatko lääkikseen, mutta koet epävarmuutta matemaattisista taidoistasi ja niiden soveltamisesta lääketieteellisen pääsykokeen edellyttämällä tavalla? Läpäisit ehkä lukion matematiikan kohtuullisin arvosanoin, mutta olet jo unohtanut suuren osan asioista?

Tai kävikö niin, että koit matematiikan turhauttavaksi ja hankalaksi etkä välttämättä pitänyt sen opiskelua tarpeellisena. Hankaluudet saattoivat johtua siitä, ettet koskaan täysin sisäistänyt matemaattista ajattelutapaa asioiden taustalla.

Tuntuuko esimerkiksi seuraavien lausekkeiden sieventäminen hankalalta?

Matematiikka lääkis

Tai ehkä osaat sieventää nämä lausekkeet, mutta et pysty ilman mallivastausta varmistumaan siitä, että ratkaisusi on varmasti täysin oikein?

Lääketieteelisen pääsykokeessa tarvitaan vähintään arvosanaa 10 vastaava osaaminen lukion lyhyestä matematiikasta. Jos tuntuu, että siihen on vielä matkaa, on tästä kurssista varmasti sinulle hyötyä.

Kurssin tarjous:

Tämän kurssin osallistujille 150 € hyvitystä muista valmennuskursseistamme. Lue lisää

Matemaattisen ymmärryksen ja ongelmanratkaisutaitojen tärkeys korostuvat erityisesti lääketieteellisen pääsykokeessa, jonka kysymykset perustuvat biologian oppimäärien lisäksi suurelta osin fysiikkaan ja kemiaan. Tyypillisesti pääsykokeessa on ollut vielä soveltavampia tehtäviä kuin ylioppilaskirjoituksissa ja laskinuudistuksen vuoksi matemaattisten perustaitojen merkitys korostuu entisestään.

Johdatus matemaattiseen ajatteluun -kurssilla keskitytään kehittämään matemaattista ajattelua, ongelmanratkaisutaitoa ja matemaattista perusosaamista lääketieteellisen pääsykokeeseen tähtäävällä tavalla. Kurssilla harjoitellaan lukion lyhyeen matematiikkaan sisältyviä oppimääriä ryhmäläisten lähtötason mukaan, mutta tarkkaa rajausta asiasisällön suhteen ei ole, vaan kurssin tärkeimpänä tavoitteena oppia ymmärtämään, sisäistämään ja soveltamaan matemaattisen ajattelun periaatteita.

Matematiikka lääketieteellisen pääsykokeessa

Kaikki matemaattiset ongelmat ovat lähtökohtaisesti ratkaistavissa päättelemällä, mikäli päättelyyn vaadittava matemaattinen ajattelutapa on omaksuttu. Tällä kurssilla harjoittelemme näitä taitoja ja saat niiden kautta valmiudet oman matemaattisen osaamisesi kehittämiseen.

Tavoitteena on tarjota kurssilaisille riittävän hyvät matemaattiset pohjatiedot ja taidot varsinaista valmennuskurssia tai itsenäistä pääsykoevalmentautumista varten. Harjoittelemme myös matematiikkaan soveltuvaa opiskelutekniikkaa niin, että saat hyvät lähtökohdat matemaattisen osaamisesi kehittämiseen myös kurssin jälkeen.

Kurssiaika: 21.11.–21.12.2016
Opetusajat: Ma ja ke klo 17–20. Ylimääräiset opetuspäivät lauantaisin klo 13–17:30. Lauantaisin ei käydä uutta asiaa vaan ainoastaan harjoitellaan ja syvennetään aikaisemmin opittuja taitoja. (Ks. kurssikalenteri)
Kurssipäiviä yhteensä: 11
Oppitunteja yhteensä: 52,5 *)
Kurssipaikka: Pohjoinen Hesperiankatu 15. Kurssipaikka sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien varrella kävelymatkan päässä Helsingin keskustasta.
Hinta: 650 €

Valmistavan kurssin tarjous: Osallistuttuasi Johdanto matemaattiseen ajatteluun -kurssille, saat 150 € hyvitystä minkä tahansa valmennuskurssimme hinnasta vuonna 2017. Kysy tarjouksesta ilmoittautumisen yhteydessä. Tarjousta ei voi yhdistää muihin alennuksiin. Jos olet jo ilmoittautunut kevään kurssillemme, saat tästä kurssista 150 euroa alennusta.

*) Lääkisvalmennuksen oppituntien pituus on 40 minuuttia.