SAT-kurssilla Tarton lääkikseen

Kevään 2020 kurssi on täynnä. Mikäli haluat ilmoittautua varasijalle, voit maksaa ensimmäinen maksuerän nyt. Palautamme rahan, mikäli kurssille ei vapaudu paikkoja.

Tarton yliopiston englanninkielinen lääketieteen linja on erinomainen vaihtoehto lääkäriksi haluavalle suomalaiselle. Sisäänpääsy perustuu standardoituun yhdysvaltalaiseen SAT Biology -kokeeseen, joka on mahdollista suorittaa Helsingissä.

Miksi Tartto?

Edut lyhyesti

 • Korkeatasoinen englanninkielinen opetus
 • Lääkärinoikeudet saa Suomessa suoraan tutkintotodistuksella
 • Sisäänpääsy pelkällä biologian osaamisella ilman esimerkiksi fysiikkaa
 • Suomea edullisempi kustannustaso
 • Paljon suomalaisia opiskelukavereita
 • Lähellä Suomea maantieteellisesti, kulttuurillisesti ja kielellisesti
 • Upea kulttuurikaupunki

Rpmani karalla

Lääketiede Tarton yliopistossa

Tarton yliopiston on Pohjois-Euroopan vanhimpia ja arvostetuimpia. Tarton yliopiston kliininen lääketiede on parhaan yhden prosentin joukossa kaikista maailman yliopistoista tieteellisten viittausten määrässä. Tilat ja laitteet ovat uusia tai hiljattain täydellisesti remontoituja.

Englanninkielinen lääketieteen ohjelma kestää kuusi vuotta, ja tällä hetkellä lukukausimaksu on 11 000 € vuodessa. Lisää ohjelmasta voi lukea Tarton yliopiston sivuilta.

Tartossa on vilkas opiskelijaelämä ja runsaasti suomalaisia opiskelukavereita. Tarton yliopiston suomalaisilla lääketieteen opiskelijoilla on oma opiskelijajärjestönsä TaSLO ry.

Rpmani karalla

Tarton kaupunki

Tarton kaupungin historia alkaa 1200-luvulla ja yliopisto on perustettu vuonna 1632. Tartto on Viron kulttuuripääkaupunki, jossa sijaitsee maan suurimman yliopiston lisäksi mm. opetusministeriö ja korkein oikeus. Modernien yliopistorakennusten lisäksi kaupungissa on upea historiallinen keskusta. Nähtävyyksiin kuuluu myös Viron huippumoderni kansallismuseo ja tiedekeskus AHHAA.

Tartto sijaitsee Etelä-Virossa Emajoen rannalla. Tallinnan ja Tarton välillä on tiheät juna- ja bussiyhteydet ja lisäksi kaupungissa on lentokenttä. Helsingistä siis pääsee perille kätevästi käyttämättä koko päivää matkustamiseen.

Valmennuskurssimme

Kurssin edut

 • Saat selkeän järjestyksen ja rungon valmistautumiseesi.
 • Opit soveltamaan ja tulkitsemaan oppimaasi SAT-kokeen vaatimalla tavalla.
 • Opetamme myös ajanhallintaa, opiskelutekniikkaa ja koetilaisuudessa toimimista.
 • Teemme monimutkaisista teoria-asioista selkeitä ja loogisia.
 • Opetamme asiat englanniksi, jotta aikaa ei mene hukkaan asioiden opetteluun kahdella kielellä.
 • Saat ennakkotehtävät jokaista opetuskertaa varten.
 • Testaamme jokaisella kerralla edistymistäsi, jotta tiedät täsmälleen, että miten valmistautuminen etenee.

Huippukokemuksella huipputuloksiin

Lääkisvalmennuksen opettajilla takanaan vuosien opetuskokemus. Kurssimme preppaa osaamisesi huipputasolle Tartoon vaadittavassa SAT Biology M -kokeessa. Jotta saat englanninkieliseen kokeeseen tarvittavan kielitaidon, on yli puolet kurssin opetuksesta englanniksi. Erityisesti kaikki terminologia opetetaan suoraan englanniksi. Opettajille on mahdollista esittää kysymyksiä suomeksi.

Kurssilla emme keskity itsestäänselvyyksien luennointiin, vaan syvennämme osaamista, selvennämme hankalia asioita ja seuraamme tiiviisti etenemistä. Varsinaisen biologian opetuksen lisäksi opetamme opiskelutekniikkaa, ajanhallintaa sekä biologian hyvään osaamiseen vaadittavia pohjatietoja, kuten orgaanista kemiaa.

SAT-kurssimme on pienryhmäkurssi, johon otetaan korkeintaan 12 kurssilaista. Tämä mahdollistaa merkittävästi massaluentoja paremman opetuksen laadun ja kunkin kurssilaisen yksilöllisen huomioimisen. Syksyllä 2019 kurssi tuli täyteen, joten varaa paikkasi ajoissa!

Opetus tapahtuu Craniumilla, joka on viihtyisä kurssitilamme Helsingin Töölössä loistavien kulkuyhteyksien äärellä. Tarjoamme mukavien puitteiden lisäksi kahvia ja teetä, ja lisäksi keittiöstä voi hakea hätänuudeleita, jos eväät ovat unohtuneet.

Ennakkotiedot

Suurin osa kurssin opetuksesta on englanniksi, joten kurssi, kuten itse koekin, vaatii hyvää englannin ymmärtämistä. Kurssilla sinun ei tarvitse puhua englantia.

Opetuksen taso lähtee oletuksesta, että perusasiat on opiskeltu itsenäisesti, jotta kurssilla voidaan keskittyä asioihin, joissa ammattitaitoisesta opettajasta on hyötyä. Siksi kurssin aikana kurssilaisilla tulee olla runsaasti aikaa käytettäväksi itsenäiseen valmistautumiseen. Valmistautumisen aloittaminen hyvissä ajoin ennen kurssia on hyödyllistä, erityisesti jos työt tai muut syyt estävät täysipäiväisen opiskelun. Tämä pätee myös kurssilaisille, joiden lukion biologian opinnoista on vierähtänyt aikaa, tai jotka eivät ole opiskelleet biologiaa lainkaan.

Valmistautumiseesi tarvitset SAT-testiä varten suunnitellun biologian oppikirjan. Suosittelemamme kirja on Barron’s SAT Subject Test Biology.

Kurssin ohjelma

1. Opetuskerta
Tervetuloa, kurssin järjestelyt, lukusuunnitelman laatiminen
Opiskelutekniikka
2. Opetuskerta
Scientific method, interpretation of results, basic concepts in physics
Introduction to chemistry
3. Opetuskerta
Organic chemistry
History and diversity of life
4. Opetuskerta
Evolutionary mechanisms, classification and phylogenetics
Populations, communities and conservation
5. Opetuskerta
Flow of matter and energy in ecosystems
Biomolecules
6. Opetuskerta
Structure and function of cells
Molecular biology
7. Opetuskerta
Mitosis and meiosis, Mendelian genetics
Non-Mendelian and population genetics
8. Opetuskerta
Respiration and photosynthesis
Metabolism
9. Opetuskerta
Human anatomy
Human physiology
10. Opetuskerta
Henkinen suoriutuminen koetilanteessa, vastaustekniikka
Simulated SAT Subject Test Biology M
11. Opetuskerta
Zoology
Botany

Aikataulu ja hinta

Kevään 2020 kurssi on täynnä. Mikäli haluat ilmoittautua varasijalle, voit maksaa ensimmäinen maksuerän nyt. Palautamme rahan, mikäli kurssille ei vapaudu paikkoja.

Kevään 2020 kurssimme tähtää Helsingissä 2.5.2020 järjestettävään SAT Biology M -kokeeseen. Tällä kokeella voi hakea opiskelemaan Tarttoon niin, että opiskelu alkaa syksyllä 2020.

Kurssi järjestetään tiistaisin ja torstaisin klo. 17-20. Kurssin opetus on tiistaisin ja torstaisin on kurssitiloissamme tapahtuvaa organisoitua itseopiskelua. Hyvä onnistuminen kokeessa vaatii mahdollisuutta panostaa merkittävästi aikaa itsenäiseen opiskeluun.

Ensimmäinen kurssipäivä on 18.2.2020 ja viimeinen 30.4.2020.
Kurssin hinta on 890 €, ja se on mahdollista maksaa erissä.