SAT-kurssilla Tarton lääkikseen

H u o m i o ! Tarton yliopiston lääketieteen valintaperusteet tulevat uudistumaan vuoden 2022 hakua varten. Tällä sivulla on tiedot kauden 2020-21 kurssistamme, ja päivitämme sivun vuotta 2022 varten kun valintaperusteet selviävät..

Tarton yliopiston englanninkielinen lääketieteen linja on erinomainen vaihtoehto lääkäriksi haluavalle suomalaiselle. Sisäänpääsy perustuu standardoituun yhdysvaltalaiseen SAT Subject Test Biology -kokeeseen, joka on mahdollista suorittaa Helsingissä. Lääkisvalmennus järjestää tähän valmentavan kurssin, joka tähtää 8.5. 2021 järjestettävään kokeeseen. Kurssin voi suorittaa myös etänä.

Miksi Tartto?

Edut lyhyesti

 • Korkeatasoinen englanninkielinen opetus
 • Lääkärinoikeudet saa Suomessa suoraan tutkintotodistuksella
 • Sisäänpääsy pelkällä biologian osaamisella ilman esimerkiksi fysiikkaa
 • Suomea edullisempi kustannustaso
 • Paljon suomalaisia opiskelukavereita
 • Lähellä Suomea maantieteellisesti, kulttuurillisesti ja kielellisesti
 • Upea kulttuurikaupunki

Rpmani karalla

Lääketiede Tarton yliopistossa

Tarton yliopisto on Pohjois-Euroopan vanhimpia ja arvostetuimpia. Tarton yliopiston kliininen lääketiede on parhaan yhden prosentin joukossa kaikista maailman yliopistoista tieteellisten viittausten määrässä. Tilat ja laitteet ovat uusia tai hiljattain täydellisesti remontoituja.

Englanninkielinen lääketieteen ohjelma kestää kuusi vuotta, ja tällä hetkellä lukukausimaksu on 11 000 € vuodessa. Lisää ohjelmasta voi lukea Tarton yliopiston sivuilta.

Tartossa on vilkas opiskelijaelämä ja runsaasti suomalaisia opiskelukavereita. Tarton yliopiston suomalaisilla lääketieteen opiskelijoilla on oma opiskelijajärjestönsä TaSLO ry.

SAT-koe

SAT on standardoitu yhdysvaltalainen pääsykoejärjestelmä. Kokeita järjestetään useita eri tyyppejä, joista Tarttoon vaaditaan SAT Subject Test Biology E/M.

Kokeessa vaaditaan hyvä amerikkalaisen lukion biologian osaaminen. Sen lisäksi hyötyä on vähäisistä perustiedoista muista aineista, erityisesti kemiasta. Kokeessa on vain monivalintakysymyksiä.

Suomessa SAT-kokeita järjestää Suomi-Amerikka yhdistysten liitto SAM. Kokeen voi tehdä Helsingissä.

Tarton kaupunki

Rpmani karalla

Tarton kaupungin historia alkaa 1200-luvulta ja yliopisto on perustettu vuonna 1632. Tartto on Viron kulttuuripääkaupunki, jossa sijaitsee maan suurimman yliopiston lisäksi mm. opetusministeriö ja korkein oikeus. Modernien yliopistorakennusten lisäksi kaupungissa on upea historiallinen keskusta. Nähtävyyksiin kuuluu myös Viron huippumoderni kansallismuseo ja tiedekeskus AHHAA.

Tartto sijaitsee Etelä-Virossa Emajoen rannalla. Tallinnan ja Tarton välillä on tiheät juna- ja bussiyhteydet ja lisäksi kaupungissa on lentokenttä. Helsingistä siis pääsee perille kätevästi käyttämättä koko päivää matkustamiseen.

Valmennuskurssimme

Kurssin edut

 • Saat selkeän järjestyksen ja rungon valmistautumiseesi.
 • Opit soveltamaan ja tulkitsemaan oppimaasi SAT-kokeen vaatimalla tavalla.
 • Opetamme myös ajanhallintaa, opiskelutekniikkaa ja koetilaisuudessa toimimista.
 • Teemme monimutkaisista teoria-asioista selkeitä ja loogisia.
 • Opetamme biologian englanniksi, jotta aikaa ei mene hukkaan asioiden opetteluun kahdella kielellä.
 • Saat ennakkotehtävät jokaista opetuskertaa varten.
 • Testaamme jokaisella kerralla edistymistäsi, jotta tiedät täsmälleen, että miten valmistautuminen etenee.
 • Mikäli asut etäänpänä Helsingistä, on saatavilla myös etäkurssi.

Huippukokemuksella huipputuloksiin

Lääkisvalmennuksen opettajilla takanaan vuosien opetuskokemus. Kurssimme preppaa osaamisesi huipputasolle Tartoon vaadittavassa SAT Biology M -kokeessa. Jotta saat englanninkieliseen kokeeseen tarvittavan kielitaidon, on yli puolet biologian opetuksesta englanniksi. Erityisesti kaikki terminologia opetetaan suoraan englanniksi. Opettajille on mahdollista esittää kysymyksiä suomeksi.

Kurssilla emme keskity itsestäänselvyyksien luennointiin, vaan syvennämme osaamista, selvennämme hankalia asioita ja seuraamme tiiviisti etenemistä. Varsinaisen biologian opetuksen lisäksi opetamme opiskelutekniikkaa, ajanhallintaa sekä biologian hyvään osaamiseen vaadittavia pohjatietoja, kuten orgaanista kemiaa.

SAT-läsnäkurssimme on pienryhmäkurssi, johon otetaan korkeintaan 12 kurssilaista. Tämä mahdollistaa merkittävästi massaluentoja paremman opetuksen laadun ja kunkin kurssilaisen yksilöllisen huomioimisen. Vuonna 2019 kurssi tuli täyteen, joten varaa paikkasi ajoissa! Etäkurssilla ei ole osanottajarajoitusta.

Opetus tapahtuu Craniumilla, joka on viihtyisä kurssitilamme Helsingin Töölössä loistavien kulkuyhteyksien äärellä. Tarjoamme mukavien puitteiden lisäksi kahvia ja teetä.

Ennakkotiedot

Järjestämme biologian opetuksen englanniksi, joten kurssi, kuten itse koekin, vaatii hyvää englannin ymmärtämistä. Kurssilla sinun ei tarvitse puhua englantia.

Opetuksen taso lähtee oletuksesta, että perusasiat on opiskeltu itsenäisesti, jotta kurssilla voidaan keskittyä asioihin, joissa ammattitaitoisesta opettajasta on hyötyä. Siksi kurssin aikana kurssilaisilla tulee olla runsaasti aikaa käytettäväksi itsenäiseen valmistautumiseen.

Valmistautumisen aloittaminen hyvissä ajoin ennen kurssia on hyödyllistä, erityisesti jos työt tai muut syyt estävät täysipäiväisen opiskelun. Tämä pätee myös kurssilaisille, joiden lukion biologian opinnoista on vierähtänyt aikaa, tai jotka eivät ole opiskelleet biologiaa lainkaan. Kurssi on kuitenkin suunniteltu niin, että runsaalla lukuajalla projektin voi aloittaa yhtäaikaa kurssin kanssa.

Kurssi jakautuu syksyn ja kevään kurssiosuuksiin. Syksyn johdanto-osuus on tarkoitettu niille, joilla luonnontieteen perusosaaminen – erityisesti kemian osaaminen – rajoittaa SAT-biologiaan kuuluvan biokemian sekä solu- ja molekyylibiologian osaamista. Kevätkausi on omistettu biologian intensiiviselle treenaukselle. Kevätkaudella opetuksen pääkieli on englanti. Voit ilmoittautua oman osaamisesi mukaan joko jommalle kummalle tai molemmille kurssiosuuksille.

Valmistautumiseesi tarvitset SAT-testiä varten suunnitellun biologian oppikirjan. Kurssilla emme suinkaan luennoi suoraan kirjasta, mutta käytämme apuna Barron’s SAT Subject Test Biology -oppikirjaa, jolle meillä on olemassa myös kattava annotaatio.

Etäkurssi

Asutko kauempana Helsingistä? Ei hätää, kurssille voi osallistua myös etänä!

Kurssin opetus striimataan etäkurssilaisia varten verkkoon. Lisäksi torstaisin kello 17-18 etäkurssilaisilla on oma kysely- ja ohjaustunti opettajan kanssa. Kurssilla jaettavat tehtävät ja harjoituskokeet voi tehdä myös kotoa käsin. Etäyhteyden kautta jotkut käytännön demonstraatiot ja kokeet eivät toimi yhtä hyvin, mistä johtuen etäkurssi on edullisempi.

Ajat ja ohjelma

Kurssin opetus on iltaopetusta. Tiistaisin kello 17-20 on opettajavetoista opetusta ja torstaisin kello 17-20 on organisoitua itseopiskelua. Etäkurssilaisilla on torstaisin kello 17-18 opettajan kyselytunti.

SYKSY 10.11–17.12.2020

1. Opetuskerta
Tervetuloa
Laskusäännöt, diagnostinen matematiikan testi

2. Opetuskerta
Fysiikan lainalaisuudet, energia
SI-järjestelmä

3. Opetuskerta
Yksiköt, yksikkömuunnokset
Kuvaajat ja niiden tulkinta

4. Opetuskerta
Aineen rakenne, alkuaineet
Yhdisteet ja seokset

5. Opetuskerta
Kemiallinen reaktio
Veden ominaisuudet, happamuus

6. Opetuskerta
Orgaaniset rakenteet
Orgaanisia yhdisteitä ja niiden ominaisuuksia

KEVÄT 9.2.–24.4.2020

7. Opetuskerta
Opiskelutekniikka
SAT Subject Test Biology mock exam

8. Opetuskerta
Orgaanisen kemian kertaus

9. Opetuskerta
Diversity and history of life
Structure and function of cells

10. Opetuskerta
Ecological interactions, conservation
Biomolecules

11. Opetuskerta
Flow of energy and matter in ecosystems
DNA and the structure of genes

12. Opetuskerta
Mitosis and meiosis
Protein synthesis

13. Opetuskerta
Mendelian genetics
Metabolism

14. Opetuskerta
Non-Mendelian genetics
Cellular respiration and photosynthesis

15. Opetuskerta
Zoology
Botany

16. Opetuskerta
Toiminta koetilanteessa
SAT Subject Test Biology mock exam

17. Opetuskerta
Human biology
Applied exercises

Hinnat ja ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittautuessasi maksat varausmaksun, joka vähennetään kurssin hinnasta. Jäljelle jäävä osuus laskutetaan kurssin alkamisen jälkeen sopimuksen mukaan yhdessä tai useammassa erässä.

SAT-pitkä sisältää sekä syksyn että kevään osuuden, ja antaa sinulle parhaan mahdollisen pohjan hyvälle menestykselle kokeessa. Kurssiajat ovat 10.11–17.12.2020 ja 9.2–22.4.2021 Kurssin hinta on 1390 euroa, ja varausmaksu on 400 euroa. Ilmoittaudu nyt
SAT-pitkä, etä on molemmat kurssiosuudet sisältävä etäkurssi. Kurssiajat ovat 10.11–17.12.2020 ja 9.2–22.4.2021 Kurssin hinta on 1095 euroa, ja varausmaksu on 400 euroa.Ilmoittaudu nyt

SAT-biology sisältää kevään biologian tehopreppauksen. Kurssiaika on 9.2–22.4.2021. Kurssin hinta on 890 euroa, ja varausmaksu on 200 euroa. Ilmoittaudu nyt
SAT-biology, etä on kevään opetuskerrat sisältävä etäkurssi. Kurssiaika on 9.2–22.4.2021. Kurssin hinta on 725 euroa, ja varausmaksu on 200 euroa.Ilmoittaudu nyt

SAT-johdantokurssi sisältää syksyn johdanto-osuuden, joka tarjoaa hyvän pohjan niille, joilla on heikko lähtötaso luonnontieteissä. Kurssiaika on 10.11–17.12.2020. Kurssin hinta on 550 euroa, ja varausmaksu on 200 euroa. Ilmoittaudu nyt
SAT-johdantokurssi, etä on syksyn johdanto-opetuksen sisältävä etäkurssi. Kurssiaika on 10.11–17.12.2020. Kurssin hinta on 460 euroa, ja varausmaksu on 200 euroa.Ilmoittaudu nyt

Kurssien järjestämisen ja osallistumisen ehtoihin voi tutustua täällä.