SAT-kurssilla Tarton lääkikseen

Tarton yliopiston englanninkielinen lääketieteen linja on erinomainen vaihtoehto lääkäriksi haluavalle suomalaiselle. Sisäänpääsy perustuu standardoituun yhdysvaltalaiseen SAT Biology -kokeeseen, joka on mahdollista suorittaa Helsingissä.

Miksi Tartto?

Edut lyhyesti

 • Korkeatasoinen englanninkielinen opetus
 • Lääkärinoikeudet saa Suomessa suoraan tutkintotodistuksella
 • Sisäänpääsy pelkällä biologian osaamisella ilman esimerkiksi fysiikkaa
 • Suomea edullisempi kustannustaso
 • Paljon suomalaisia opiskelukavereita
 • Lähellä Suomea maantieteellisesti, kulttuurillisesti ja kielellisesti
 • Upea kulttuurikaupunki

Rpmani karalla

Lääketiede Tarton yliopistossa

Tarton yliopiston on Pohjois-Euroopan vanhimpia ja arvostetuimpia. Tarton yliopiston kliininen lääketiede on parhaan yhden prosentin joukossa kaikista maailman yliopistoista tieteellisten viittausten määrässä. Tilat ja laitteet ovat uusia tai hiljattain täydellisesti remontoituja.

Englanninkielinen lääketieteen ohjelma kestää kuusi vuotta, ja tällä hetkellä lukukausimaksu on 11 000 € vuodessa. Lisää ohjelmasta voi lukea Tarton yliopiston sivuilta.

Tartossa on vilkas opiskelijaelämä ja runsaasti suomalaisia opiskelukavereita. Tarton yliopiston suomalaisilla lääketieteen opiskelijoilla on oma opiskelijajärjestönsä TaSLO ry.

Rpmani karalla

Tarton kaupunki

Tarton kaupungin historia alkaa 1200-luvulla ja yliopisto on perustettu vuonna 1632. Tartto on Viron kulttuuripääkaupunki, jossa sijaitsee maan suurimman yliopiston lisäksi mm. opetusministeriö ja korkein oikeus. Modernien yliopistorakennusten lisäksi kaupungissa on upea historiallinen keskusta. Nähtävyyksiin kuuluu myös Viron huippumoderni kansallismuseo ja tiedekeskus AHHAA.

Tartto sijaitsee Etelä-Virossa Emajoen rannalla. Tallinnan ja Tarton välillä on tiheät juna- ja bussiyhteydet ja lisäksi kaupungissa on lentokenttä. Helsingistä siis pääsee perille kätevästi käyttämättä koko päivää matkustamiseen.

Valmennuskurssimme

Kurssin edut

 • Saat selkeän järjestyksen ja rungon valmistautumiseesi.
 • Opit soveltamaan ja tulkitsemaan oppimaasi SAT-kokeen vaatimalla tavalla.
 • Opetamme myös ajanhallintaa, opiskelutekniikkaa ja koetilaisuudessa toimimista.
 • Teemme monimutkaisista teoria-asioista selkeitä ja loogisia.
 • Opetamme asiat englanniksi, jotta aikaa ei mene hukkaan asioiden opetteluun kahdella kielellä.
 • Saat ennakkotehtävät jokaista opetuskertaa varten.
 • Testaamme jokaisella kerralla edistymistäsi, jotta tiedät täsmälleen, että miten valmistautuminen etenee.

Huippukokemuksella huipputuloksiin

Lääkisvalmennuksen opettajilla takanaan vuosien opetuskokemus. Kurssimme preppaa osaamisesi huipputasolle Tartoon vaadittavassa SAT Biology M -kokeessa. Jotta saat englanninkieliseen kokeeseen tarvittavan kielitaidon, on yli puolet kurssin opetuksesta englanniksi. Erityisesti kaikki terminologia opetetaan suoraan englanniksi. Opettajille on mahdollista esittää kysymyksiä suomeksi.

Kurssilla emme keskity itsestäänselvyyksien luennointiin, vaan syvennämme osaamista, selvennämme hankalia asioita ja seuraamme tiiviisti etenemistä. Varsinaisen biologian opetuksen lisäksi opetamme opiskelutekniikkaa, ajanhallintaa sekä biologian hyvään osaamiseen vaadittavia pohjatietoja, kuten orgaanista kemiaa.

Opetus tapahtuu Craniumilla, joka on viihtyisä kurssitilamme Helsingin Töölössä loistavien kulkuyhteyksien äärellä. Tarjoamme mukavien puitteiden lisäksi kahvia ja teetä, ja lisäksi keittiöstä voi hakea hätänuudeleita, jos eväät ovat unohtuneet.

Ennakkotiedot

Suurin osa kurssin opetuksesta on englanniksi, joten kurssi, kuten itse koekin, vaatii hyvää englannin ymmärtämistä. Kurssilla sinun ei tarvitse puhua englantia.

Opetuksen taso lähtee oletuksesta, että perusasiat on opiskeltu itsenäisesti, jotta kurssilla voidaan keskittyä asioihin, joissa ammattitaitoisesta opettajasta on hyötyä. Siksi kurssin aikana kurssilaisilla tulee olla runsaasti aikaa käytettäväksi itsenäiseen valmistautumiseen. Valmistautumisen aloittaminen hyvissä ajoin ennen kurssia on hyödyllistä, erityisesti jos työt tai muut syyt estävät täysipäiväisen opiskelun. Tämä pätee myös kurssilaisille, joiden lukion biologian opinnoista on vierähtänyt aikaa, tai jotka eivät ole opiskelleet biologiaa lainkaan.

Valmistautumiseesi tarvitset SAT-testiä varten suunnitellun biologian oppikirjan. Suosittelemamme kirja on Barron’s SAT Subject Test Biology.

Kurssin ohjelma

1. Opetuskerta
Tervetuloa, kurssin järjestelyt, lukusuunnitelman laatiminen
Opiskelutekniikka
2. Opetuskerta
Scientific method, experiments, interpretation of results
Basic concepts in physics
3. Opetuskerta
Introduction to chemistry
Organic chemistry
4. Opetuskerta
History and diversity of life
Evolutionary mechanisms, classification and phylogenetics
5. Opetuskerta
Populations, communities and conservation
Biological and chemical interactions in ecosystems
6. Opetuskerta
Biomolecules and structure of cells
Molecular biology
7. Opetuskerta
Mitosis and meiosis, Mendelian genetics
Non-Mendelian and population genetics
8. Opetuskerta
Respiration and photosynthesis
Metabolism
9. Opetuskerta
Plant physiology
Toimiminen koetilanteessa, simuloitu SAT-koe
10. Opetuskerta
Animal physiology
Animal behavior

Aikataulu ja hinta

Syksyn kurssimme tähtää Helsingissä 7.12. järjestettävään SAT Biology M -kokeeseen. Aikataulu mahdollistaa kokeen tekemiseen tarvittaessa uudelleen keväällä 2020.

Kurssiopetusta on maanantaisin kello 17-20. Ensimmäinen kurssipäivä on 30.9.2019 ja viimeinen 2.12.2019. Hyvä onnistuminen kokeessa vaatii mahdollisuutta panostaa merkittävästi aikaa itsenäiseen opiskeluun.

Kurssin hinta on 890 €, ja se on mahdollista maksaa erissä.

Ilmoittautua voit alla olevasta linkistä. Tervetuloa!