Ensimmäinen kuukauteni eläinlääkiksessä

Heippa kaikki, olen Inka ja opiskelen Helsingin eläinlääkiksessä Viikissä. Kävin Lääkisvalmennuksen lyhyen LääkisTREENI -valmennuskurssin, jonka ansiosta 15641785888_29de65abcb_k-1024x682pääsin opiskelemaan unelma-ammattiani suoraan lukion penkiltä. Sen sijaan, että selostaisin teille opiskelujeni alusta tavalliseen tapaan, kerronkin pääkohdista superlatiivien avulla.

Hauskinta eläinlääkiksessä on tähän mennessä ollut omiin vuosikurssilaisiin tutustuminen. On ollut ihan huippua huomata kuinka samanhenkisiä me kaikki olemme, vaikka olemmekin eri-ikäisiä, tulemme eri puolilta Suomea ja taustamme ovat erilaiset.

Tylsintä ovat olleet latinan kieliopin aamuluennot, joiden aikana kaikilla on ollut vaikeuksia pysyä hereillä ja keskittyä kuuntelemaan ja oppimaan. Kuitenkaan latinan opiskelu ei ole ollut pelkästään puuduttavaa, vaan minusta käsitteiden opettelu ja se, kun olen huomannut osaavani käyttää niitä, on ollut palkitsevaa. Esimerkiksi, osaatko sinä näyttää missä on femurin trochanter major koiralla? Minä osaan!

Jännittävintä on ollut osallistua erilaisiin opiskelijarientoihin. Opinnot aloittavalla orientoivalla viikolla osallistuin muun muassa pizzailtaan sekä baarikierrokselle. Näiden jälkeen olen osallistunut ykkösten iltaan, lautapeli-iltaan sekä varsasitseille, jotka ovat akateeminen pöytäjuhla, jossa lauletaan ja juodaan paljon sekä välillä myös syödään vähän.

11058270494_bfe56fb6c3_k-1024x682
Mielenkiintoisinta on ollut päästä heti ensimmäisessä periodissa opiskelemaan jotain suoraan eläinlääketieteeseen liittyvää nimittäin luita ja niiden rakenteita. Olemme opetelleet käsitteitä latinaksi, etsineet rakenteita ihkaoikeista luista ja vertailleet eri kotieläinlajien luustoja. Olen myös tunnustellut eli palpoinut luiden eri rakenteita omalla koirallani, mikä on ollut yllättävän kiinnostavaa. Lisäksi koirani on tykännyt ylimääräisistä rapsutuksista.

Yllättävintä on ollut se, kuinka maukkaita ja halpoja yliopiston lounaat ovat! Joka päivä joudun tekemään vaikean päätöksen siitä, minkä lounaan valitsen useasta herkullisesta vaihtoehdoista. Tähän mennessä lemppariruokani on ollut kananugetit makean chilikastikkeen kera.

 

Artikkelikuva: DSCF2741, danzil raines, CC BY 2.0
Kuvat: Austin Community College Vet Tech Program, Austin Community College, CC BY 2.0
Little Cat, Chris Dodds, CC BY-SA 2.0

 

Keskustelu