Viimeinen kurssipäivä Craniumilla

Moikka! Torstaina oli viimeinen kurssipäivä ja tuntuu aika epätodelliselta, että pääsykoe on muutaman päivän päästä. Vastahan kurssi alkoi ja kirjoittelin tänne ensimmäisen postauksen. Kokonaisuudessaan tämä vuosi on kyllä mennyt taas nopeasti. Tuntuu, että viime vuoden pääsykokeesta on pari kuukautta. Mutta niin vain se viimeinen kurssipäivä tuli, katsotaan mitä se piti sisällään.

Ihana auringonpaiste matkalla kurssipaikalle.

Aamun alkoi sillä, että katseltiin tietokoneiden asetukset kuntoon pääsykoetta varten. Minulla on käytössä MacBook, mutta latasin nyt varmuuden vuoksi vielä Cromen, jos sattuisiki niin, että Safarin käytössä ilmenisi ongelmia pääsykoepäivänä. Käytiin myös läpi itse pääsykokeen ohjeet ja mitä sähköisen kokeen tekemisessä pitää ottaa huomioon. Oli puhetta esimerkiksi siitä, että ei kannata painaa selaimessa olevaa ”takaisin” painiketta vaan koejärjestelmän omaa. Katsottiin myös, että kaikki selain asetukset ovat kunnossa. Kaiken tietoteknillisen pitäisi olla siis koetta varten valmiina, joten niistä ei tarvitse onneksi enää huolehtia.

Ohjeisiin tutustumista.

Tämän jälkeen päästiin päivän opiskeluiden pariin. Itse opiskelin hiljaisessa työtilassa, sillä halusin keskittyä omiin kerrattaviin aiheisiin. Kertasin torstaina biologiaa ja kemiaa. Kemian puolelta keskityin orgaaniseen puoleen kuten reaktio tyyppeihin, nimeämiseen ja isomeriaan. Biologian puolelta kävin läpi hippokampuksesta kertaavia tehtäviä. Sekä kertasin myös omista muistiinpainoista vaikeita asioita.

Ruokatauko. Omat eväät on helppo lämmittää Craniumin keittiössä.

Yhdeltä alkoi tuttuun tapaan laskarit, jolloin sai esittää kysymyksiä apuopelle. Kysymyksiä taas oli monia, mutta kaikkiin sain tuttuun tapaan vastauksen. Lopettelin päivän poikkeuksellisesti puoli viisi, sillä tuli vielä ennen neljää kunnon lasku buusti. Kävin iltapäivällä läpi vielä sähkökemiaa, mihin oli hyvä päättää opiskelupäivä.

Nyt on opiskelut tältä vuodelta taputeltu ja olo on hyvin huojentunut. Annoin varmasti taas kaikkeni ja vielä enemmän tähän projektiin ja haluan uskoa, että se riittää. Palaan vielä ensi viikolla koonti postauksen parissa ja kerron omia fiiliksiä pääsykokeen jälkeen.

Nyt sitä mennään, tsemppiä kaikille!

-Elisa