Kurssilaiset sanovat Lääkisvalmennuksesta

Kehnosti suoritetun lukion, maisterintutkinnon ja parin mafyvuoden jälkeen löysin lääkisTEHO-kurssin ja en kyllä ilman sitä olisi päässyt ultimaattiseen haaveeseeni eli eläinlääkikseen. Olen allerginen luennoille, mutta lääkisvalmennuksen kursseilla ei tarvinnut sellaisia pelätä vaan pohdittiin juttuja yhdessä ja aivojen oli pakko raksuttaa kursseilla niin että otsaan sattui.

Mentaalivalmennukset oli mulle se tärkein juttu, niistä sai tosi paljon apua panikointiin, sähläykseen ja siihen että sain itsestäni parhaan tuloksen irti. Opetus oli sellaista että todella oppi vähän laajemmin tajuamaan luonnontieteitä ja etenkin bilsassa se oli suuri apu kun ei vaan ulkoa opetellut asioita vaan muisti ne siksi kun tajusi mistä kyse.

Ja yks paras juttu kurssissa – aina sai apua joko opeilta tai kurssikavereilta kun oli niin hyvä yhteishenki. Jos en olisi niin super onnellinen että pääsin sisään niin melkein haluaisin kokea uudelleen kivan valmennuskurssikevään. Enemmän kun suosittelen Lääkisvalmennuksen kursseja!

– Riikka, LääkisTEHO tammikuu, eläinlääketieteellinen

Olin käynyt aikaisemmin erään toisen valmennuskurssin, mutta sen opetusmenetelmät eivät olleet sopineet minulle kovin hyvin, varsinkaan kun lähtötasoni oli ollut tuolloin niin heikko. Lääkisvalmennuksen kurssin valitsin pienryhmäopetuksen ja simuloitujen valintakokeiden takia.

Henkilökohtainen opiskelunohjaus oli minulle varmasti yksi ratkaisevista tekijöistä sisäänpääsyn kannalta, siellä opin tiedostamaan ja käsittelemään omia psykologisia esteitä ja haitallisia ajatusmalleja, sillä vaikka osaamiseni oli jo melko vankka, en tuntunut saavan itsestäni kaikkea irti. Tapaamisista ja kurssilta opin miten lähestyä ongelmia järjestelmällisesti ja rauhallisesti ja kuinka motivoida itseään opiskelemaan ja yrittämään. Simuloidut valintakokeet olivat myös ehdottoman tärkeitä oppimistilanteina ja oman tason seuraamisessa.”

– Kanerva, LääkisTEHO Intensiivi -kurssi, Helsingin lääketieteellinen

Olin hakenut jo pari kertaa aikaisemmin ja käynyt myös muilla valmennuskursseilla, mutta koin, että Lääkisvalmennuksen kurssilta sain paljon itseluottamusta ja enemmän erilaisia keinoja stressinhallintaan sekä kokeessa pärjäämiseen. Henkilökohtaisessa opiskelunohjauksessa kävimme läpi erilaisia koetilanteen aikana nousevia tunteita ja mietimme mikä hidastaa tai estää omaa menestymistä ja kuinka käsitellä näitä asioita. Kurssille oli aina mukava tulla kirjastossa vietetyn päivän jälkeen ja opetus oli mielestäni hyvin laadukasta.

Päivän aikana nousseet kysymykset pystyi esittämään illalla opettajille ja kurssilla tutustui ihmisiin, jotka olivat samassa tilanteessa. Opettajat haastoivat meitä kurssilaisia miettimään ongelmia itse ja etsimään niihin ratkaisukeinoja ryhmissä tai itsekseen. Vastauksia ei annettu suoraan tarjottimella.”

– Julianne, LääkisTEHO Intensiivi -kurssi, Eläinlääketieteellinen

“Lääketieteellinen oli aina ollut suurin haaveeni, mutta kynnys hakea oli tuntunut liian korkealta, kunnes viime syksynä päätin yrittää täysillä. Päädyin valitsemaan Lääkisvalmennuksen kurssin erään kaverini suosituksesta, joka oli itse päässyt sisään ja kehui kurssia kovasti.

Parhaimpia asioita kurssissa oli varmasti ryhmähenki kurssilaisten ja opettajien kesken, oli hauskaa tehdä yhdessä tehtäviä iltamyöhään saakka. Eri opettajilla oli erilaisia opetusmenetelmiä ja pienryhmätunneilla oli mahdollista katsoa kahdestaan opettajan kanssa vaikeita juttuja, mikä ei isommassa ryhmässä olisi onnistunut. Innostavien opettajien kanssa tuli myös itse innostuttua asioista, jotka olivat aikaisemmin tuntuneet tylsiltä.

Simuloiduissa valintakokeissa pystyi seuraamaan omaa tasoaan ja kehitystään, mikä oli motivoivaa, koska sisäänpääsy alkoi tuntumaan mahdollisemmalta. Suosittelisin Lääkisvalmennuksen kursseja ihan kenelle tahansa, sillä niitä on niin paljon erilaisia, että jokainen varmasti löytää itselleen sopivan.”

– Oskar, LääkisTEHO Intensiivi -kurssi, Helsingin lääketieteellinen

“Ennen kurssia minua jännitti, että osaanko riittävästi ja onko oma tasoni tarpeeksi hyvä. Kurssilla oli kuitenkin todella kannustava ilmapiiri, opettajat olivat motivoivia ja asiantuntevia ja kaikki auttoivat toisiaan tunneilla. Sainkin paljon uusia ystäviä ja lisää itseluottamusta omaan osaamiseen.

Henkilökohtainen opiskelunohjaus oli hyödyllinen, sillä sieltä sain uusia opiskelu- ja muistitekniikoita tehostamaan lukemista. Mielestäni kurssin ehdoton ykkösjuttu oli simuloidut valintakokeet, joita oli minun kurssillani neljä. Niistä opin millainen lääketieteellisen valintakoe tulee olemaan ja pystyin valmistautumaan siihen paremmin. LääkisTREENI -kurssi sopi minulle hyvin, sillä opetusta oli kaksi kertaa viikossa ja muun ajan pystyin opiskelemaan itsenäisesti.”

– Inka, lyhyt LääkisTREENI -kurssi, Eläinlääketieteellinen

Valitsin Lääkisvalmennuksen kurssin, koska minusta vaikutti siltä, että kurssilla saadaan oikeita tuloksia aikaan ja oppilaat pääsevät sisään. Myös pienryhmäopiskelu tuntui kiinnostavalta ja minulle sopivalta tavalta oppia ja se osoittautuikin kurssin parhaaksi anniksi.

Kurssilla oli hauskaa ja opettajat käyttivät paljon erilaisia opetusmenetelmiä, kuten ajastettuja lyhyitä harjoituksia ja pieniä kokeita sekä esimerkiksi sananselityspelejä biologian tunnilla.

Opettajat olivat hyvin omistautuneita opetustyölle ja valmiita haastamaan itseään ja kehittymään opettajina. Kurssin aikana opin asennoitumaan opiskeluun eri tavalla ja innostumaan siitä, pääsin myös eroon huolimattomuusvirheistä ja opin uusia opiskelutekniikoita. Simuloidut valintakokeet olivat hyvin autenttisen tuntuisia ja niiden vaikeustaso oli kovin lähellä oikeaa lääketieteellisen valintakoetta.”

– Markus, LääkisTEHO -kurssi, Helsingin hammaslääketieteellinen

Keväällä 2014 hain ensimmäisen kerran lääkikseen. Itsenäisesti opiskellen jäin kuitenkin kauas Helsingin lääkiksen pisterajoista. Keväällä 2015 kävin lääkisvalmennuksen LääkisTEHO-kurssin. Minulle kurssin tärkein anti oli pienryhmissä harjoiteltu järjestelmällinen fysiikan ja kemian tehtävien ratkaiseminen.

Järjestelmällisyys nopeutti työskentelyäni huomattavasti, mikä on olennaista pääsykokeessa, jossa on enemmän tehtäviä kuin useimmat ehtivät tehdä. Lisäksi useat harjoituskokeet ja ohjattu koestrategian suunnittelu antoivat tarvittavaa itseluottamusta ja auttoivat hillitsemään hermoja varsinaisena koepäivänä. Lääkisvalmennuksen käyminen kannatti ja tällä kertaa pääsin Helsinkiin opiskelemaan lääketieteitä ja aloitan syksyllä.

– Arttu 27v, Insinööri AMK

Kurssi sopi minulle mainiosti, sillä en kaivannut tyypillistä luentopohjaista opetusta, vaan enemmänkin yksilöllistä ohjausta. Ohjattua opetusta oli toki myös tarjolla, joten kurssi tarjosi monipuoliset opiskelumahdollisuudet kaikille. Apua oli helppo saada sitä tarvittaessa, ja apu tuli sellaisessa muodossa, että siitä oli todellista hyötyä. Kurssilla sai myös paljon apua esimerkiksi opiskelutekniikan hiomiseksi ja vinkkejä valintakoejännityksen voittamiseksi.

– Tuomas, LääkisTEHO Intensiivi -kurssi, Turun lääketieteellinen