LääkisTEHO – Lääketieteen valmennuskurssit pienryhmässä


LääkisTEHO -sarjan lääketieteen valmennuskursseilla saat Suomen parasta pääsykoevalmennusta. Tämän todistavat korkeat sisäänpääsyprosentit sekä erittäin tyytyväiset opiskelijat.

Suomalaisiin lääketieteen tiedeukuntiin tähtäävillä kursseillamme on Suomen paras sisäänpääsyprosentti. Vuonna 2019 se oli 37 %, eikä yksikään muu kurssijärjestäjä ole ilmoittanut korkeammista prosenteista. Vuoden 2019 luku oli lähellä pitkän aikavälin keskiarvoamme.


TEHO takuu:

Jos et saa haluamaasi opiskelupaikkaa, voit seuraavana vuonna kerrata kurssin puoleen hintaan tai saada lisävalmennusta ilmaiseksi. Lue lisää

TEHO 100% tyytyväisyyslupaus:

Olemme varmoja, että tulet pitämään kurssistamme ja kokemaan sen hyödylliseksi. Siksi lupaamme seuraavan tyytyväisyystakuun: jos osallistut kaikille opetuskerroille ensimmäisen viikon tai kahden viikon aikana etkä ole tyytyväinen opetukseen, saat rahasi takaisin. Lue lisää

TEHO kaverialennus:

Kavereiden kanssa opiskelu on aina mukavampaa. Nyt siitä saa lisäksi rahallista hyötyä. Ilmoittautuessa kurssille yhden tai useamman kaverin kanssa, voitte saada alennusta jopa 15%. Lue lisää

Tehokurssien edut ja hyödyt


LääkisTEHO-kurssit ovat olleet erittäin suosittuja hakijoiden keskuudessa ja monet ovatkin saaneet opiskelupaikan lääketieteellisestä kurssien avulla. Mistä kurssien suosio ja korkeat sisäänpääsyprosentit sitten johtuvat?

Pienryhmät takaavat opiskelijoille laadukkaan ja henkilökohtaisen opetuksen. Jokaisen opiskelijan kysymykset saavat vastauksen ja hankaliin kokonaisuuksiin pystytään pureutumaan ajan kanssa. Ryhmät ovat kooltaan noin 7 hengen pienryhmiä**) ja näin ollen etenemistahtia pystytään muokkaamaan ryhmäläisille sopivaksi.

Harjoituskokeet ja aineistoharjoittelu lisäävät rutiinia. Kalvosulkeisten sijaan kurssilaiset laskevat ja ratkovat tehtäviä, joiden tyyppisiin haasteisiin he törmäävät myös pääsykokeissa. Kotitehtävien avulla myös kotona opiskelu on tehokasta ja oman oppimisen etenemistä on helppoa seurata.

Laskunopeus, ongelmanratkaisu ja paineensietokyky ovat isossa osassa pääsykokeissa. Aikaa ei ole tuhlattavaksi ja sen vuoksi LääkisTEHO -kursseilla laskunopeuteen sekä ongelmanratkaisukykyyn panostetaan. Paineensietokyky kehittyy rutiinin kasvaessa ja pääsykokeessa opiskelija pystyy parhaaseen mahdolliseen suoritukseen.

Opiskelu on hauskaa ja innostavaa kursseillamme. Pienryhmätyöskentelyn ansiosta saat uusia kavereita ja pystytte sparraamaan toinen toisianne. Yhdessä opiskelu on mielekäkämpää kuin yksin ja näin ollen oppimistulokset ovat parempia. Nauraminen muuttaa aivojen toimintaa ja helpottaa oikeanlaisen muistijäljen syntymistä.

Ruotsinkielisille opiskelijoille: Opetus kurssillamme on pääosin suomeksi, mutta osa opettajistamme puhuu myös ruotsia ja kaikissa harjoituskokeissamme voi vastata ruotsiksi. Tarjoamme nyt ensimmäistä kertaa mahdollisuuden myös ruotsinkieliseen pienryhmäopetukseen biologiassa. Jos haluat osallistua ruotsinkieliseen biologian pienryhmäopetukseen, ilmoita siitä lisätietokentässä ilmoittautumisen yhteydessä.)

Ilmoittautuminen syksyllä 2019 alkavalle LääkisTEHO erityispitkä-kurssille on alkanut, varaa paikkasi ajoissa!


Löydä sinulle sopiva LääkisTEHO-sarjan kurssi:

 • Kattavin kurssimme:

  LääkisTEHO, heinäkuu on tehokas koko lukuvuoden lääketieteellisen valmennuskurssi sinulle, joka haluat aloittaa valmistautumisen hyvissä ajoin ja mahdollisesti aivan alusta. Heinäkuun kurssilla ei edellytetä mitään esitietoja, ja voit hyvin tulla kurssille, vaikka et olisi käynyt lukiota etkä olisi koskaan opiskellut fysiikkaa, kemiaa tai biologiaa. Tämän valmennuskurssin tarkoituksena on, että voit lähteä täysin nollatasolta ja sinulla on mahdollisuus saada opiskelupaikka lääketieteellisestä keväällä 2020.

  Esitietovaatimukset:

  Esitietovaatimuksena on, että osaat puhua, lukea ja kirjoittaa suomea sujuvasti ja tunnet peruslaskutoimitukset, eli tiedät, mitä tarkoittavat yhteenlasku, vähennyslasku, kertolasku ja jakolasku.

  Toinen välttämätön asia on se, että sinulla on aikaa opiskeluun. Aivan ehdoton minimi on, että sinulla on joka viikko 25 tuntia aikaa itsenäiseen opiskeluun kurssiopetuksen lisäksi. Suosittelemme kuitenkin suurempaa tuntimäärää. Parhaan hyödyn saat, jos varaat 40 tuntia opiskeluaikaa kurssiopetuksen lisäksi.

  Kurssin aikana on mahdollista käydä osa-aikseisesti töissä, kunhan opiskeluun jää riittävästi aikaa. Jos aiot käydä kokoaikaisesti töissä kurssin ohessa, suosittelemme ottamaan yhteyttä ja sopimaan tutustumistapaamisen ennen kurssin varaamista, jotta voimme yhdessä miettiä, onko opiskelusuunnitelmasi realistinen. Kurssin yhdistäminen kokoaikaiseen työskentelyyn voi olla mahdollista, mutta se vaatii huolellista suunnittelua.

  Tämä kurssi sopii sinulle myös, jos olet käynyt lukion ja opiskellut fysiikkaa, kemiaa tai biologiaa, mutta haluat käydä asiat uudestaan ja varmistaa osaamisesi aivan perusasioista lähtien, koska parusteiden vahva hallinta on pääsykokeen kannalta tärkeää. Jos kuitenkin lukion matematiikan, fysiikan ja kemian osaamisesi on vähintään kouluarvosanan 9 tasoa, tämä kurssi ei luultavasti sovi sinulle, vaan suosittelemme ennemmin syyskuussa alkavaa kurssia, jossa on myös vaativampi tasoryhmä.

  Kurssiaika: 22.7.2019–10.5.2020. Vuonna 2019 opetus on maanantaisin ja torstaisin klo 9-15. Vuonna 2020 kurssi jatkuu Teho tammikuu -kurssina.

  Kurssiaika: 22.7.2019–10.5.2020
  Oppitunteja yhteensä: 620 *)
  Simuloidut valintakokeet: 14 kpl (8 koetta koesalissa, 6 koetta itsenäisesti tehtäväksi)
  Kurssipaikka: Pohjoinen Hesperiankatu 15. Kurssipaikka sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien varrella kävelymatkan päässä Helsingin keskustasta.
  Hinta: 7700 €
  Lääkärin keskipalkalla tienaat kurssimaksun verran 24 työpäivässä. ***)

 • Ilmoittaudu

 • Kattava koko lukuvuoden kurssi:

  LääkisTEHO, erityispitkä on tehokas koko lukuvuoden lääketieteellisen valmennuskurssi sinulle, joka haluat aloittaa valmistautumisen hyvissä ajoin ja kerrata lukion oppimäärät perusteellisesti. Tällä valmennuskurssilla aloitat perusasioilla syksyn pienryhmässä ja osallistut sen jälkeen pitkän LääkisTEHO-kurssin opetukseen 9.1.2019 alkaen.

  Esitietovaatimukset:

  Erityispitkällä Tehokurssilla ei ole varsinaisia esitietovaatimuksia, mutta pääsykoevaatimuksiin kuuluvien lukiokurssien opiskelemisesta etukäteen on ehdottomasti hyötyä. Jos aloitat yhden tai useamman lukioaineen opiskelun kurssilla täysin alusta, suosittelemme, että tulet tutustumistapaamiseen ennen kurssille ilmoittautumista, niin voidaan varmistaa, että kurssi on sopiva sinulle.

  Kurssiaika: 17.9.2019–10.5.2020 Vuonna 2019 opetus on tiistaisin ja perjantaisin klo 9-15. Vuonna 2020 kurssi jatkuu Teho tammikuu -kurssina.
  HUOM! Kurssin alkamisajankohtaa on tarkennettu. Kurssiin kuuluviin henkilökohtaisiin mentaalivalmennuksen tapaamisiin voi tulla jo 1.9. alkaen, mutta ryhmätunnit alkavat vasta 17.9. Oppitunteja yhteensä: 503 *)
  Simuloidut valintakokeet: 14 kpl (8 koetta koesalissa, 6 koetta itsenäisesti tehtäväksi)
  Kurssipaikka: Pohjoinen Hesperiankatu 15. Kurssipaikka sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien varrella kävelymatkan päässä Helsingin keskustasta.
  Hinta: 6150 €
  Lääkärin keskipalkalla tienaat kurssimaksun verran 16 työpäivässä. ***)

 • Ilmoittaudu

 • Koko kevään pienryhmävalmennuskurssi lääketieteellisen pääsykokeeseen valmistautuvalle

  Pitkän LääkisTEHO-valmennuskurssin alkupuolella kertaamme yhdessä lukion biologian, kemian ja fysiikan oppimäärät. Loppupuolella keskitymme pääsykoetyyppisten tehtävien ja soveltavan ongelmanratkaisun harjoitteluun. Lisäksi varmistamme, että stressinhallintakykysi sekä ongelmanratkaisutaitosi ovat huipputasolla pääsykoepäivänä.

  Esitietovaatimukset:

  Pitkällä LääkisTEHO-valmennuskurssilla sinulle on varattu 10 viikkoa pelkästään lukion kemian, fysiikan ja biologian oppimäärien kertaukseen, joten kurssin alussa sinun ei tietenkään tarvitse osata asioita täydellisesti. Jos sinulla kuitenkin on suuria puutteita lukion oppimäärien hallinnassa, suosittelemme, että otat yhteyttä ja tulet tutustumisvalmennukseen ennen kuin ilmoittaudut kurssille. Isojenkin aukkojen paikkaaminen valmennuskurssin aikana on mahdollista, vaikka vaatiikin paljon työtä.

  Kurssiaika: 6.1. – 10.5.2020 joko päivä- tai iltaopetuksena.
  Oppitunteja yhteensä: 340 *)
  Simuloidut valintakokeet: 14 kpl (7 koetta koesalissa, 7 koetta itsenäisesti tehtäväksi)
  Kurssipaikka: Pohjoinen Hesperiankatu 15. Kurssipaikka sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien varrella kävelymatkan päässä Helsingin keskustasta.
  Hinta: 3950 €
  Lääkärin keskipalkalla tienaat kurssimaksun verran 12 työpäivässä. ***)

 • Ilmoittaudu

 • Loppukevään pienryhmävalmennuskurssi pääsykoetaitojen tehokkaaseen hallintaan

  LääkisTEHO, Intensiivi on intensiivinen valmennuskurssi sinulle, joka hallitset lukion oppimäärät hyvin ja haluat varmistaa menestyksesi pääsykokeessa. Olet päättänyt, että et pelkästään hae, vaan myös pääset sisään. Tällä kurssilla harjoittelet juuri niitä taitoja, joita pääsykokeessa menestymiseen tarvitaan. Kurssi alkaa harjoituskokeella.

  Intensiivikurssilaisena opit mm.

  • soveltamaan tietoa pääsykoetyyppisissä kysymyksissä
  • työskentelyä paineen alla
  • hermojen hallintaa sellaisissa tilanteissa, kun aikaa on yksinkertaisesti liian vähän
  • laskurutiinia
  • hiomaan pois tarpeettomat huolimattomuusvirheet vastauksistasi
  • saamaan selvää monimutkaisista ja epäselvistäkin tehtävänannoista
  • erottamaan olennaiset asiat epäolennaisista
  • muistitekniikoita pienten yksityiskohtien ja nippelitietojen muistamiseksi
  • ajanhallintaa

  Valmennuskurssiin kuuluu mm.

  • 7 viikkoa intensiivistä pääsykoeharjoittelua
  • 5 tunnin simuloitu valintakoe joka toinen viikko (yhteensä 4 koetta)
  • Runsaasti soveltavia tehtäviä
  • Ongelmanratkaisun harjoittelua ryhmätyöskentelynä
  • Aineistoharjoittelua

  Kurssiaika: 21.3.–10.5.2029. Opetusta on 4-5 päivänä viikossa siten, että ajat eivät estä ylioppilaskokeisiin osallistumista. Järjestämme kysynnän mukaan sekä päivä- että iltaopetusta.
  Oppitunteja yhteensä: 155 *)
  Simuloidut valintakokeet: 14 kpl (4 koetta koesalissa, 10 koetta itsenäisesti tehtäväksi)
  Kurssipaikka: Pohjoinen Hesperiankatu 15. Kurssipaikka sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien varrella kävelymatkan päässä Helsingin keskustasta.
  Hinta: 2100 €
  Lääkärin keskipalkalla tienaat kurssimaksun verran 6,5 työpäivässä. ***)

 • Ilmoittaudu

Kaikkiin LääkisTEHO-valmennuskursseihin kuuluu:

 • Paljon soveltavien tehtävien harjoittelua
 • Harjoitusta laskunopeudessa ja ongelmanratkaisussa
 • Henkilökohtainen ohjaus opiskelutekniikassa
 • Simuloidut valintakokeet, joita valmennuskurssin loppupuolella on joka toinen viikko
Valtteri, Tino ja fenyylialaniini

Opetuksen rakenne:

LääkisTEHO-kursseilla opiskelet tehokkaasti pienryhmissä keskiviikkoisin ja torstaisin. Maanantaisin ja tiistaisin opiskelet isommassa ryhmässä, jossa on mukana useampi pienryhmä samaan aikaan. Sunnuntaisin järjestetään ylimääräistä opetusta ja tehdään aineistoharjoitteluita. Sunnuntaiopetuksen aiheet valitaan tarpeen mukaan eli opiskelijoilla on mahdollisuus kertoa mikä osa-alue tarvitsisi lisähuomiota.

Tehokurssin aluksi opit:

 • lukemaan nopeasti ja tehokkaasti,
 • käyttämään toimivia muistitekniikoita niin, että luettu asia jää mieleesi,
 • muodostamaan selkeän kokonaiskuvan oppimistasi asioista,
 • testaamaan ja seuraamaan omaa edistymistäsi,
 • muokkaamaan opiskelusuunnitelmaasi edistymisesi mukaan.
Itsenäinen opiskelu alkaa tuottamaan tulosta ja sinun on helpompi hahmottaa mihin kannattaa keskittyä opiskellessa. Opit pitämään ajatuksesi olennaisessa ja keskittymiskykysi kehittyy.

LääkisTEHO-valmennuskurssien opetusohjelmaan kuuluu:

 • Lukion oppimäärän kertaus valmennuskurssin pohjaksi
 • Paljon laskuharjoituksia
 • Aineistoharjoittelua
 • Vaikeimpien asioiden kertausta
 • Edistymisen seuranta pikatesteillä
 • Suuri määrä simuloituja valintakokeita

TEHO takuu: Mikäli et saa haluamaasi opiskelupaikkaa voit joko kerrata saman kurssin seuraava vuonna puoleen hintaan tai 1) Osallistua mihin tahansa TREENI-sarjan kurssiin ilmaiseksi (Lääkisteho erityispitkä, LääkisTEHO pitkä ja LääkisTEHO yksilö) 2) Osallistua osallistua neljään simuloituun valintakokeeseen ilmaiseksi (LääkisTEHO intensiivi). (Takuu koskee vain uusia kurssitilauksia. Jos osallistut kurssille hyödyntäen aikaisemman vuoden takuuta, ei tästä kurssista synny enää takuuoikeutta kolmannelle vuodelle, ellei asiasta ole erikseen ilmoitettu.)

TEHO tyytyväisyyslupaus: Mikäli osallistut jokaiselle opetuskerralle ensimmäisen kahden viikon aikana (LääkisTEHO, intensiivi -kurssilla yhden viikon aikana), etkä siitä huolimatta ole tyytyväinen opetuksen tasoon, voit halutessasi keskeyttää kurssin ja palauttaa kaikki kurssilla saamasi materiaalit, jolloin palautamme sinulle maksamasi kurssimaksun kokonaisuudessaan. Jos haluat rahasi takaisin, sinun on ilmoitettava siitä ennen kuin kaksi viikkoa kurssin alkuhetkestä on kulunut. (Tietysti arvostamme sitä, että kerrot tyytymättömyydestäsi jo aikaisemmin, niin meillä on mahdollisuus tehdä jotain opetuksen toimivuuden parantamiseksi kohdallasi.)

TEHO kaverialennus: kahden porukka -5%, kolmen porukka -10%, neljän porukka tai isompi -15%. Kaverialennuksen saamiseksi ilmoita kavereidesi nimet lisätietokentässä ja valitse vähintään 2 maksuerää. Saat hyvityksen viimeisessä maksuerässä. Kaverialennukseen oikeuttavat kaverisi voivat osallistua mille tahansa LääkisTEHO-sarjan kurssille. Kaverialennus lasketaan kurssin normaalihinnasta, eikä se koska jo alennettuja hintoja ellei erikseen ole toisin sanottu.

Sisäänpääsyprosentit: Koko Lääkisvalmennuksen historian aikana vuosina 2013–2016 kaikista LääkisTEHO-sarjan kurssin käyneistä 37,50% on saanut haluamansa opiskelupaikan heti kurssin jälkeen. Viimeistään seuraavana vuonna kurssin päättymisen jälkeen on päässyt sisään 60,47% kurssilaisista. Sisäänpääsyprosenteissa esiintyy luonnollisesti satunnaisvaihtelua esimerkiksi kurssilaisten lähtötasosta riippuen. Parhaimmillaan yksittäisen kurssin sisäänpääsyprosentti on ollut 75%.

Luvut ovat todellisia tilastollisia arvoja, joihin on laskettu mukaan kaikki LääkisTEHO-sarjan kurssin käyneet. Kurssi on laskettu käydyksi, jos oppilas on jatkanut kurssin loppuun asti ja osallistunut vähintään puoleen opetuskerroista ja vähintään puoleen simuloiduista kokeista. Oppilaat, jotka ovat osallistuneet LääkisTEHO-sarjan kurssille useampana vuonna, on laskettu tilastoihin erikseen kutakin vuotta kohden. Jos joku on esimerkiksi käynyt kurssin kahteen kertaan ja päässyt toisella kerralla, on hänet laskettu kerran ”ei sisään päässeiden” joukossa ja kerran ”sisään päässeiden” joukossa.

*) Lääkisvalmennuksen oppituntien pituus on 40 minuuttia.

**) Käytännössä pienryhmän koko voi vaihdella 4–9 hengen välillä kurssilaisten kokonaismäärästä ja tilanteesta riippuen.

***) Arviot perustuvat Lääkäriliiton julkaisemaan tilastoon, jonka mukaan lääkärin keskipalkka vuonna 2016 oli 6547 euroa. Laskennallisesti on oletettu, että kuukaudessa on keskimäärin 20 työpäivää, jolloin päiväpalkaksi on oletettu kuukausipalkka jaettuna 20:llä. Veroja ei ole vertailussa huomioitu. Kokonaisansioista riippuen todellinen