LääkisTEHO – Lääketieteen valmennuskurssit pienryhmässä

LääkisTEHO-sarjan lääketieteen valmennuskursseilla saat Suomen parasta pääsykoevalmennusta. Tämän todistavat korkea sisäänpääsyprosentti sekä erittäin tyytyväiset opiskelijat. Tilastojemme mukaan keskimäärin lähes 40% pienryhmäkurssilaisistamme saa haluamansa opiskelupaikan – siitäkin huolimatta, että kursseillemme pääsee mukaan ilman minkäänlaista karsintakoetta. Parhaimmillaan yksittäisen kurssin sisäänpääsyprosentti on ollut 75%. (Ks. tarkemmat tilastot.) Tekemässämme kyselytutkimuksessa 80% kurssillemme osallistuneista ilmoitti, että kurssi ylitti heidän odotuksensa ja 100% suosittelisi kurssia myös kavereilleen.

TEHO takuu:

Jos et saa haluamaasi opiskelupaikkaa, voit seuraavana vuonna kerrata kurssin puoleen hintaan tai saada lisävalmennusta ilmaiseksi. Lue lisää

TEHO 100% tyytyväisyyslupaus:

Olemme varmoja, että tulet pitämään kurssistamme ja kokemaan sen hyödylliseksi. Siksi lupaamme seuraavan tyytyväisyystakuun: jos osallistut kaikille opetuskerroille ensimmäisen viikon tai kahden viikon aikana etkä ole tyytyväinen opetukseen, saat rahasi takaisin. Lue lisää

TEHO kaverialennus:

Kavereiden kanssa opiskelu on aina mukavampaa. Nyt siitä saa lisäksi rahallista hyötyä. Ilmoittautuessa kurssille yhden tai useamman kaverin kanssa, voitte saada alennusta jopa 15%. Lue lisää

Tehokurssilaisena:

 • Opiskelet lähes puolet ajassa intensiivisessä noin 7 hengen**) pienryhmässä. Yhdessä muiden kanssa sinun on helpompi onnistua kuin yksin. Pienryhmässä voit helposti kysyä sinua askarruttavista asioista opettajalta tai muilta valmennuskurssilaisilta, ja etenemistahtia voidaan mukauttaa sinulle ja muille ryhmäläisille parhaiten sopivaksi. Ja mikä parasta: pienryhmässä opiskeleminen on hauskaa.
 • Harjoittelet intensiivisesti ryhmän kanssa viitenä iltana viikossa. Kahtena päivänä opiskelet pienryhmässä ja kahtena päivänä useamman pienryhmän kanssa yhteisopetuksessa. Sunnuntaisin osallistut harjoituskokeisiin ja aineistoharjoitteluun tai tarpeen mukaan järjestettävään ylimääräiseen opetukseen. Lisäksi saat runsaasti kotitehtäviä ja ohjausta itsenäiseen harjoitteluun niin, että saat myös valmennuskurssin ulkopuolisen ajan tehokkaasti käytettyä pääsykoemenestyksesi parantamiseen.

Tehokurssilla varmistat osaamisesi kaikissa pääsykokeen osa-alueissa. Asiasisältöjen lisäksi harjoittelet runsaasti pääsykoetyyppisiä soveltavia tehtäviä ja teet aineistoharjoituksia. Lisäksi varmistat, että stressinhallintakykysi sekä ongelmanratkaisutaitosi ovat huipputasolla pääsykoepäivänä.

Ruotsinkielisille opiskelijoille: Opetus kurssillamme on pääosin suomeksi, mutta osa opettajistamme puhuu myös ruotsia ja kaikissa harjoituskokeissamme voi vastata ruotsiksi. Tarjoamme nyt ensimmäistä kertaa mahdollisuuden myös ruotsinkieliseen pienryhmäopetukseen biologiassa. Jos haluat osallistua ruotsinkieliseen biologian pienryhmäopetukseen, ilmoita siitä lisätietokentässä ilmoittautumisen yhteydessä. Toteutamme ryhmän, jos siihen ilmoittautuu vähintään 5 kurssilaista. (Jos ruotsinkielinen pienryhmä ei toteudu, etkä halua osallistua kurssille ilman sitä, niin peruutamme luonnollisesti kurssimaksun kokonaisuudessaan.)

Löydä sinulle sopiva LääkisTEHO-sarjan kurssi:

 • Kattavin kurssimme:

  LääkisTEHO, erityispitkä on tehokas koko lukuvuoden lääketieteellisen valmennuskurssi sinulle, joka haluat aloittaa valmistautumisen hyvissä ajoin ja kerrata lukion oppimäärät perusteellisesti. Tällä valmennuskurssilla aloitat perusasioilla syksyn pienryhmässä ja osallistut sen jälkeen pitkän LääkisTEHO-kurssin opetukseen 8.1.2018 alkaen.

  Esitietovaatimukset:

  Erityispitkällä Tehokurssilla ei ole varsinaisia esitietovaatimuksia, mutta pääsykoevaatimuksiin kuuluvien lukiokurssien opiskelemisesta etukäteen on ehdottomasti hyötyä. Jos aloitat yhden tai useamman lukioaineen opiskelun kurssilla täysin alusta, suosittelemme, että tulet tutustumistapaamiseen ennen kurssille ilmoittautumista, niin voidaan varmistaa, että kurssi on sopiva sinulle.

  Kurssiaika: 19.9.2017–15.5.2018
  Opetusajat: Syksyllä ti ja to klo 17–20 ja su klo 13-16. Tammikuusta alkaen ma-to 17–20, harjoituskokeet lauantaisin klo 9-14, ylimääräinen opetus sunnuntaisin.
  HUOM! Tarjolla nyt myös päiväryhmä. Päiväryhmässä opetuskertoja on yhdistetty, ja ajat ovat syksyllä tiistaisin ja torstaisin klo 9-14 (keskellä puolen tunnin lounastauko). Tuntimäärä on sama kuin iltaryhmässä. Päiväryhmän ajat tammikuusta eteenpäin ilmoitetaan myöhemmin.
  Oppitunteja yhteensä: 503 *)
  Simuloidut valintakokeet: 14 kpl (7 koetta koesalissa, 7 koetta itsenäisesti tehtäväksi)
  Kurssipaikka: Helsingin keskustassa rautatieaseman välittömässä läheisyydessä.
  Hinta: 6150 €
  Lääkärin keskipalkalla tienaat kurssimaksun verran 16 työpäivässä. ***)

 • Ilmoittaudu

 • Koko kevään pienryhmävalmennuskurssi lääketieteellisen pääsykokeeseen valmistautuvalle

  Pitkän LääkisTEHO-valmennuskurssin alkupuolella kertaamme yhdessä lukion biologian, kemian ja fysiikan oppimäärät. Loppupuolella keskitymme pääsykoetyyppisten tehtävien ja soveltavan ongelmanratkaisun harjoitteluun. Lisäksi varmistamme, että stressinhallintakykysi sekä ongelmanratkaisutaitosi ovat huipputasolla pääsykoepäivänä.

  Esitietovaatimukset:

  Pitkällä LääkisTEHO-valmennuskurssilla sinulle on varattu 10 viikkoa pelkästään lukion kemian, fysiikan ja biologian oppimäärien kertaukseen, joten kurssin alussa sinun ei tietenkään tarvitse osata asioita täydellisesti. Jos sinulla kuitenkin on suuria puutteita lukion oppimäärien hallinnassa, suosittelemme, että otat yhteyttä ja tulet tutustumisvalmennukseen ennen kuin ilmoittaudut kurssille. Isojenkin aukkojen paikkaaminen valmennuskurssin aikana on mahdollista, vaikka vaatiikin paljon työtä.

  Kurssiaika: 8.1.- 15.5.2018
  Opetusajat: ke-to klo 9:00-12:00 (aamuryhmä), ke-to klo 17:00-20:00 (iltaryhmä), pe klo 17:00-20:00 (yhteisopetus), su klo 12:00-17:30 (yhteisopetus)
  Oppitunteja yhteensä: 339 *)
  Simuloidut valintakokeet: 14 kpl (7 koetta koesalissa, 7 koetta itsenäisesti tehtäväksi)
  Kurssipaikka: Helsingin keskustassa rautatieaseman välittömässä läheisyydessä.
  Hinta: 3950 €
  Lääkärin keskipalkalla tienaat kurssimaksun verran 12 työpäivässä. ***)

 • Ilmoittaudu

 • Koko kevään pienryhmävalmennuskurssi yksityisopetuksen tuella

  Yksilöllinen valmennuskurssi sinulle, jolle paras ei riitä! Tällä valmennuskurssilla osallistut kaikkeen pitkän LääkisTEHO-kurssin opetukseen ja käyt lisäksi yksityistunneilla tarpeen mukaan. Yksityistunneilla voimme harjoitella laskemista, lukutekniikkaa tai pääsykoevastaustekniikkaa. Voimme kerrata lukion biologiaa, fysiikkaa tai kemiaa valintasi mukaan. Yksityistuntien ajankohdat voidaan sopia täysin sinun aikataulusi mukaan – päivisin, iltaisin, viikonloppuisin tai milloin sinulle parhaiten sopii.

  Esitietovaatimukset:

  Yksilö-valmennuskurssilla sinulle on varattu 10 viikkoa lukion kemian, fysiikan ja biologian oppimäärien kertaukseen. Tämän lisäksi aukkoja voi paikata yksityisopetuksella myös ennen kurssin alkua. Jos sinulla on suuria puutteita lukion oppimäärien hallinnassa, suosittelemme, että otat yhteyttä ja tulet tutustumisvalmennukseen ennen kuin ilmoittaudut kurssille.

  Kurssiaika: 8.1.–17.5.2018 (Yksityistunnit voi aloittaa jo ennen valmennuskurssin alkua)
  Opetusajat: ma-to 17–20, ylimääräinen opetus sunnuntaisin klo 13-16, harjoituskokeet lauantaisin klo 9-14.
  Kurssipäiviä yhteensä: 72 (sis. 7 koepäivää)
  Oppitunteja yhteensä: 361, joista 30 ot yksityisopetusta *)
  Simuloidut valintakokeet: 14 kpl (7 koetta koesalissa, 7 koetta itsenäisesti tehtäväksi)
  Kurssipaikka: Helsingin keskustassa rautatieaseman välittömässä läheisyydessä.
  Hinta: 4950 €
  Lääkärin keskipalkalla tienaat kurssimaksun verran 15 työpäivässä. ***)

 • Ilmoittaudu

 • Loppukevään pienryhmävalmennuskurssi pääsykoetaitojen tehokkaaseen hallintaan

  LääkisTEHO, Intensiivi on intensiivinen valmennuskurssi sinulle, joka hallitset lukion oppimäärät hyvin ja haluat varmistaa menestyksesi pääsykokeessa. Olet päättänyt, että et pelkästään hae, vaan myös pääset sisään. Tällä kurssilla harjoittelet juuri niitä taitoja, joita pääsykokeessa menestymiseen tarvitaan. Kurssi alkaa harjoituskokeella.

  Intensiivikurssilaisena opit mm.

  • soveltamaan tietoa pääsykoetyyppisissä kysymyksissä
  • työskentelyä paineen alla
  • hermojen hallintaa sellaisissa tilanteissa, kun aikaa on yksinkertaisesti liian vähän
  • laskurutiinia
  • hiomaan pois tarpeettomat huolimattomuusvirheet vastauksistasi
  • saamaan selvää monimutkaisista ja epäselvistäkin tehtävänannoista
  • erottamaan olennaiset asiat epäolennaisista
  • muistitekniikoita pienten yksityiskohtien ja nippelitietojen muistamiseksi
  • ajanhallintaa

  Valmennuskurssiin kuuluu mm.

  • 7 viikkoa intensiivistä pääsykoeharjoittelua
  • 5 tunnin simuloitu valintakoe joka toinen viikko (yhteensä 4 koetta)
  • Runsaasti soveltavia tehtäviä
  • Ongelmanratkaisun harjoittelua ryhmätyöskentelynä
  • Aineistoharjoittelua

  Kurssiaika: 25.3.–15.5.2018. Kurssi alkaa harjoituskokeella.
  Opetusajat: Yhteisopetus pe 17–20 ja su 12:00-17:30, pienryhmät ma-to-välillä ryhmästä riippuen joko päivällä tai illalla. harjoituskokeet lauantaisin klo 9-14
  Oppitunteja yhteensä: 144 *)
  Simuloidut valintakokeet: 14 kpl (4 koetta koesalissa, 10 koetta itsenäisesti tehtäväksi)
  Kurssipaikka: Helsingin keskustassa rautatieaseman välittömässä läheisyydessä.
  Hinta: 2100 €
  Lääkärin keskipalkalla tienaat kurssimaksun verran 6,5 työpäivässä. ***)

 • Ilmoittaudu

Kaikkiin LääkisTEHO-valmennuskursseihin kuuluu:

 • Paljon soveltavien tehtävien harjoittelua
 • Harjoitusta laskunopeudessa ja ongelmanratkaisussa
 • Henkilökohtainen ohjaus opiskelutekniikassa
 • Simuloidut valintakokeet, joita valmennuskurssin loppupuolella on joka toinen viikko
Valtteri, Tino ja fenyylialaniini

Opetuksen rakenne:

Tehokurssillamme opiskelet tehokkaasti pienryhmissä keskiviikkoisin ja torstaisin. Maanantaisin ja tiistaisin opiskelet isommassa ryhmässä, jossa on mukana useampi pienryhmä samaan aikaan. Sunnuntaisin osallistut ylimääräiseen tukiopetukseen ja aineistoharjoitteluun. Sunnuntaiopetuksen aiheet valitaan tarpeen mukaan. Lisäksi suuri määrä harjoituskokeita auttaa sinua seuraamaan edistymistäsi ja varmistamaan, että etenet oikeaan suuntaan.

Opiskelutekniikka kuntoon

Tuntuuko, että itsenäinen lukeminen ei tuota tulosta? Onko vaikeaa tietää, mihin kannattaisi milloinkin keskittyä? Tuntuuko, että ajatukset harhailevat tai että muistettavaa on liikaa?

Tehokurssin aluksi opit:

 • lukemaan nopeasti ja tehokkaasti,
 • käyttämään toimivia muistitekniikoita niin, että luettu asia jää mieleesi,
 • muodostamaan selkeän kokonaiskuvan oppimistasi asioista,
 • testaamaan ja seuraamaan omaa edistymistäsi,
 • muokkaamaan opiskelusuunnitelmaasi edistymisesi mukaan.

Tee opiskelustasi hauskaa!

ryhmatyo

Yhdessä opiskelu on usein mielekkäämpää kuin yksin. Pienryhmän tuki auttaa motivaation ylläpitämisessä ja oppimista tapahtuu myös, kun asioita selittää muille. Yhdessä varmistamme, että voit edetä opiskelussa sinulle mielekkääseen tahtiin. Kun teet opiskelusta hauskaa, ovat oppimistulokset paljon parempia. Nauraminen muuttaa aivojen toimintaa ja helpottaa oikeanlaisten muistijälkien syntymistä. Stressi tappaa oppimisen. Autamme poistamaan esteitä, jotka stressaavat tai aiheuttavat jännitystä.

LääkisTEHO-valmennuskurssien opetusohjelmaan kuuluu:

 • Lukion oppimäärän kertaus valmennuskurssin pohjaksi
 • Paljon laskuharjoituksia
 • Aineistoharjoittelua
 • Vaikeimpien asioiden kertausta
 • Edistymisen seuranta pikatesteillä
 • Suuri määrä simuloituja valintakokeita

TEHO takuu: Mikäli et saa haluamaasi opiskelupaikkaa voit joko kerrata saman kurssin seuraava vuonna puoleen hintaan tai 1) Osallistua mihin tahansa TREENI-sarjan kurssiin ilmaiseksi (Lääkisteho erityispitkä, LääkisTEHO pitkä ja LääkisTEHO yksilö) 2) Osallistua osallistua neljään simuloituun valintakokeeseen ilmaiseksi (LääkisTEHO intensiivi). (Takuu koskee vain uusia kurssitilauksia. Jos osallistut kurssille hyödyntäen aikaisemman vuoden takuuta, ei tästä kurssista synny enää takuuoikeutta kolmannelle vuodelle, ellei asiasta ole erikseen ilmoitettu.)

TEHO tyytyväisyyslupaus: Mikäli osallistut jokaiselle opetuskerralle ensimmäisen kahden viikon aikana (LääkisTEHO, intensiivi -kurssilla yhden viikon aikana), etkä siitä huolimatta ole tyytyväinen opetuksen tasoon, voit halutessasi keskeyttää kurssin ja palauttaa kaikki kurssilla saamasi materiaalit, jolloin palautamme sinulle maksamasi kurssimaksun kokonaisuudessaan. Jos haluat rahasi takaisin, sinun on ilmoitettava siitä ennen kuin kaksi viikkoa kurssin alkuhetkestä on kulunut. (Tietysti arvostamme sitä, että kerrot tyytymättömyydestäsi jo aikaisemmin, niin meillä on mahdollisuus tehdä jotain opetuksen toimivuuden parantamiseksi kohdallasi.)

TEHO kaverialennus: kahden porukka -5%, kolmen porukka -10%, neljän porukka tai isompi -15%. Kaverialennuksen saamiseksi ilmoita kavereidesi nimet lisätietokentässä ja valitse vähintään 2 maksuerää. Saat hyvityksen viimeisessä maksuerässä. Kaverialennukseen oikeuttavat kaverisi voivat osallistua mille tahansa LääkisTEHO-sarjan kurssille. Kaverialennus lasketaan kurssin normaalihinnasta, eikä se koska jo alennettuja hintoja ellei erikseen ole toisin sanottu.

Sisäänpääsyprosentit: Koko Lääkisvalmennuksen historian aikana vuosina 2013–2016 kaikista LääkisTEHO-sarjan kurssin käyneistä 37,50% on saanut haluamansa opiskelupaikan heti kurssin jälkeen. Viimeistään seuraavana vuonna kurssin päättymisen jälkeen on päässyt sisään 60,47% kurssilaisista. Sisäänpääsyprosenteissa esiintyy luonnollisesti satunnaisvaihtelua esimerkiksi kurssilaisten lähtötasosta riippuen. Parhaimmillaan yksittäisen kurssin sisäänpääsyprosentti on ollut 75%.

Luvut ovat todellisia tilastollisia arvoja, joihin on laskettu mukaan kaikki LääkisTEHO-sarjan kurssin käyneet. Kurssi on laskettu käydyksi, jos oppilas on jatkanut kurssin loppuun asti ja osallistunut vähintään puoleen opetuskerroista ja vähintään puoleen simuloiduista kokeista. Oppilaat, jotka ovat osallistuneet LääkisTEHO-sarjan kurssille useampana vuonna, on laskettu tilastoihin erikseen kutakin vuotta kohden. Jos joku on esimerkiksi käynyt kurssin kahteen kertaan ja päässyt toisella kerralla, on hänet laskettu kerran ”ei sisään päässeiden” joukossa ja kerran ”sisään päässeiden” joukossa.

*) Lääkisvalmennuksen oppituntien pituus on 40 minuuttia.

**) Käytännössä pienryhmän koko voi vaihdella 4–9 hengen välillä kurssilaisten kokonaismäärästä ja tilanteesta riippuen.

***) Arviot perustuvat Lääkäriliiton julkaisemaan tilastoon, jonka mukaan lääkärin keskipalkka vuonna 2016 oli 6547 euroa. Laskennallisesti on oletettu, että kuukaudessa on keskimäärin 20 työpäivää, jolloin päiväpalkaksi on oletettu kuukausipalkka jaettuna 20:llä.