Itseopiskelupaketti Hippokampus vuoden 2024 pääsykokeeseen

Kaupan päälle suuri määrä LääkisTEHO-kurssin opetusta videoituna murto-osalla kurssin hinnasta.

Videot, tehtävät, teoriatekstit ja viikkotavoitteet valmentavat sinut vuoden 2024 sähköiseen pääsykokeeseen ja tukevat biologian, kemian ja fysiikan yo-kirjoituksia.

LääkisTEHO-sarjan kurssit ovat laajimpia ja kattavimpia kurssejamme, ja monet lääkishakijat tulevat meille juuri LääkisTEHO-sarjan pienryhmäkurssien vuoksi. Jos kurssin hinta ei sovi budjettiisi, osta itseopiskelumateriaalimme Hippokampus ja saat samalla kursseiltamme kuvattuja opetusvideoita.

Tilaaminen


Hippokampus 2025: 590 €

Tämä itseopiskelupaketti tähtää vuoden 2025 pääsykokeeseen. Käyttöoikeus alkaa heti vuoden 2024 pääsykokeen jälkeen 21.5.2024. Jos haluat paketin käyttöösi jo ennen pääsykoetta, kannattaa ostaa yllä oleva Hippokampus 2024-2025 -paketti


Miksi hinta on niin edullinen? Tehokurssin osallistujamäärää rajoittaa se, että kurssitiloihimme mahtuu vain rajallinen määrä kurssilaisia, ja opettajillamme on rajallinen määrä aikaa, mutta itseopiskelupaketin osallistujien määrä ei ole rajoitettu, ja siksi hinta voi olla paljon edullisempi. Videot on kuvattu aidoissa opetustilanteissa, eli saat samaa korkeatasoista opetusta, jonka seuraaminen tähän asti on ollut vain harvoille mahdollista.

Saat käyttöösi käyttöösi koko Hippokampuksen sisällön, eli samat kurssimateriaalit, jotka LääkisTEHO-kurssilaisillamme on käytössä. Voit siis halutessasi hyödyntää myös kaikkea tehtävämateriaaliamme ja teoriatiivistelmiä jokaisen kurssiviikon tukena. Kun tilaat käyttöoikeuden, pääset heti katsomaan kaikkia edelllisen vuoden videoita, ja lisäämme uusia videoita sitä mukaa, kun kurssi etenee.

LääkisTEHO-kurssin videot tukevat erinomaisesti opiskelua käytetystä kurssimateriaalista riippumatta, joten vaikka sinulla olisi toisen firman itseopiskelupaketti, voit hyvin käyttää LääkisTEHO-kurssin videoita sen tukena lisäämään ja syventämään asioiden ymmärtämistä. Et kuitenkaan tarvitse toista itseopiskelupakettia, koska videoiden mukana tulevassa Hippokampuksessa julkaistaan kattavat teoriatiivistelmät kaikista keskeisistä fysiikan, kemian ja biologian aiheista ja enemmän tehtäviä kuin ehdit kevään aikana tehdä. Materiaali ei siis varmasti lopu kesken.

Voit selata näytteitä Hippokampuksen sisällöstä seuraavassa kuvagalleriassa:

Hippokampus 2024 etusivu
Hippokampus 2024 esimerkki teoriakappaleesta
Hippokampus 2024 etusivu Hippokampus 2024 esimerkki teoriakappaleesta

Tilaamalla kurssivideot ja kaupan päälle tulevan Hippokampus-paketin saat seuraavat asiat:

 • Saat LääkisTEHO-sarjan kurssiopetuksen soveltuvin osin videoituna käyttöösi. Lisäämme opetustallenteet Hippokampukseen viikoittain sinun katsottavaksesi. Yhteensä kevään aikana julkaistaan noin 200 tuntia videoitua opetusta.
 • Materiaalissa on havainnolliset ja selkeät teoriatiivistelmät ja suuri määrän harjoitustehtäviä kaikista pääsykokeen kannalta keskeisistä biologian, kemian ja fysiikan aiheista. Täydentävää materiaalia julkaistaan lisää syksyn ja kevään aikana.
 • Saat käyttöösi myös LääkisTEHO-kurssilaisillemme suunnitellut viikkotavoitteet, joiden mukaan voit halutessasi rytmittää opiskeluasi. Viikkotavoitteita ei kuitenkaan ole pakko noudattaa, koska kaikkien kurssiviikkojen videot, teoriatiivistelmät ja tehtävät jäävät Hippokampukseen myös kurssiviikon jälkeen, ja voit palata niihin myöhemmin.
 • Yhteensä Hippokampuksessa on yli 6000 harjoitustehtävää, jotka harjoittavat pääsykokeessa ja fysiikan, kemian ja biologian yo-kirjoituksissa tarvittavia taitoja. Kaikkiin tehtäviin on vähintään oikea vastaus, ja suureen osaan myös malliratkaisu, laajempi selitysteksti tai selitysvideo. Monissa tehtävissä on sekä selitysvideo että malliratkaisu.
 • Saat käyttöösi myös LääkisTEHO-kurssilaisa varten laaditun edistymisen seurantatyökalun ja automaattisen kertauslistan, jotka ovat osa Hippokampus-verkkoympäristöämme.
 • Hippokampuksessa on keskustelutoiminto, jonka avulla voit pyytää tarkennusta, jos mallivastaus ole riittävä tehtävän ymmärtämiseksi, tai toivot tehtävään selitysvideota tai laajempaa selitystekstiä.
 • Pääset tekemään myös LääkisTEHO-kurssiin kuuluvat 8 sähköistä harjoituskoetta, jotka on suunniteltu vastaamaan mahdollisimman hyvin sitä, mitä oikealta sähköiseltä pääsykokeelta on odotettavissa. Sähköiset kokeet voi tehdä oman aikataulun mukaan ja pisteyttää itse ohjeiden mukaan. Sähköiset kokeet vastaavat Lääkisvalmennuksen simuloituja kokeita 1–8. Ne julkaistaan itseopiskelupaketin tilaajille viimeistään koepäivää seuraavana maanantaina, ja ne ovat tehtävissä pääsykokeeseen asti (ks. aikataulu simuloitujen kokeiden sivulla).
 • Jokaisen harjoitustehtävän yhteydessä on käytettävissä sama kaavaeditori kuin päsykokeessa, ja voit halutessasi kirjoittaa ja tallentaa omat ratkaisusi kaavaeditorilla. Järjestelmässämme on myös laskin, joka vastaa ominaisuuksiltaan pääsykoejärjestelmän laskinta.

Hippokampuksen ominaisuuksien esittely

Katso seuraavalta videolta verkkoympäristömme keskeiset ominaisuudet.

Kysymyksiä ja vastauksia

 • Kyllä voi. Voit luoda itsellesi käyttäjätunnukesn kokeilemista varten rekisteröitymällä osoitteessa kurssi.laakisvalmennus.fi. Saat automaattisesti käyttöösi ilmaisen kokeiluversion, jossa on muutamia osioita näkyvillä. Jos haluat tarkemman esittelyn sisällöstä, voimme myös esitellä Hippokampusta sinulle tarkemmin videopuhelun välityksellä, tai voit myös tulla käymään kurssitiloissamme Helsingin töölössä erikseen sovittavana ajankohtana, niin esittelemme sinulle Hippokampusta, ja vastaamme kysymyksiisi. Voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen , niin katsotaan yhdessä sopiva aika esittelylle.

 • Olemme kuunnelleet kurssilaistemme toiveita ja mielipiteitä heidän käyttämistään itseopiskelupaketeista ja pyrkineet tekemään Hippokampuksesta kaikin puolin paremman. Näiden perusteella olemme tehneet Hippokampuksessa mm. seuraavia ratkaisuja:

  • Luotamme sinun arvostelukykyysi ja annamme sinulle vapauden päättää, haluatko kerrata tehtävän vai et. Mallivastauksen katsominen ei automaattisesti pakota sinua kertaamaan, vaan voit aina itse päättää, haluatko lisätä tehtävän kertauslistalle. Monet kokevat häiritseväksi myös sen, kun ajastettu kertaustehtävä hyppää silmille silloin, kun haluaisi tehdä jotain muuta. Siksi meillä ei ole ajastettua kertausta, vaan kertaustehtävät näkyvät aina kertaussivulla vanhimmasta uusimpaan. Voit halutessasi vaikka aloittaa jokaisen opiskelupäivän kertaustehtävillä, jolloin pääset tekemään niitä tehtäviä, jotka ovat olleet kertauslistassa pisimpään. Pääset myös selaamaan kertauslistaa kokonaisuudessaan, joten voit halutessasi tehdä kertaustehtäviä myös toisessa järjestyksessä.
  • Ohjaamme materiaalin käyttäjiä panostamaan laatuun määrän sijasta. Vaikka Hippokampus sisältää suuren määrän tehtäviä niitä varten, jotka haluavat kehittää laskurutiinia, ei oikein ratkaistujen tehtävien määrä ole oppimisessa keskeinen tekijä. Meillä ei ole edistymiskäyrää, joka kertoisi, montako tehtävää sinulla pitäisi olla tehtynä, koska tehtyjen tehtävien määrä ei ole hyvä mittari edistymiselle. Sen sijasta olemme laatineet opiskelun rytmittämiseksi viikkotavoitteet, joita voit halutessasi seurata. Viikkotavoitteet tähtäävät ensisijaisesti osaamiseen eivätkä tehtävien määrään, joten voit rauhassa keskittyä opiskelemaan niitä asioita, jotka ovat sinulle vaikeita, ja syventämään ymmärrystä sen sijasta, että teet suuren määrän tehtäviä saadaksesi edistymiskäyrää ylöspäin.
  • Monet kurssilaisemme sanovat, että Hippokampuksessa on enemmän soveltavia ja päättelyä vaativia tehtäviä verrattuna muiden valmennusyritysten materiaaleihin. Siksi Hippokampus soveltuu erityisen hyvin materiaaliksi silloin, kun soveltamis- ja päättelytaitojen kehittäminen on tärkeänä tavoitteena.
  • Monien tehtävien kohdalla on oikean vastauksen, kirjallisen selityksen tai mallivastauksen lisäksi kurssiopetuksessa tallennettu video, jossa käydään läpi tehtävään liittyviä fysiikan tai kemian ilmiöitä tarkemmin ja syvennetään ymmärrystä.
  • Kehitämme Hippokampusta jatkuvasti ja reagoimme palautteeseen nopeasti. Jos annat palautetta jostain tehtävästä, vastaamme sinulle usein seuraavana tai jopa samana päivänä.
 • Kyllä soveltuu. Meillä alkaa 18.7.2022 LääkisTEHO-valmennuskurssi, joka on tarkoitettu nollapohjalta lähteville, ja kaikki tämän kurssin materiaali julkaistaan myös itseopiskelupaketin tilanneille. Osa nollapohjalta lähteville tarkoitetusta materiaalista on esillä heti, ja julkaisemme lisää kurssin edetessä.

 • Voimme nollata merkinnät sinulle pyydettäessä, mutta useimmissa tilanteissa emme suosittele sitä. Jos välttämättä haluat tehdä uudestaan myös ne tehtävät, jotka olet edellisenä vuonna osannut hyvin, se on toki mahdollista, mutta paljon hyödyllisempää on keskittyä niihin tehtäviin, jotka edellisenä vuonna tuntuivat haastavilta tai joita et ehtinyt tehdä ollenkaan. Jos olet merkinnyt itsellesi vaikeat tehtävät liikennevaloilla, kuten suosittelemme, pääset suoraan harjoittelemaan niitä asioita, jotka hyödyttävät sinua eniten ja voit keskittyä laatuun määrän sijasta.

 • LääkisTEHO-kurssin videoita voi hyvin käyttää minkä tahansa itseopiskelupaketin kanssa. Ei siis haittaa, vaikka itseopiskelupakettisi on toiselta valmennusfirmalta. Huomaa kuitenkin, että et välttämättä tarvitse toista itseopiskelupakettia, koska tilaamalla videot, pääset ilmaiseksi Hippokampus-ympäristöön, jossa julkaistaan kaikki teoriatiivistelmät, tehtävät ja harjoituskokeet jokaista kurssiviikkoa varten, ja lisäksi Hippokampus opettaa sinulle myös paljon sellaista, jota et välttämättä muualta opi.

  Erityisesti, jos tuntuu siltä, että opiskelu nykyisen materiaalisi kanssa menee helposti mekaaniseksi pänttäämiseksi, jossa teet tehtäviä, mutta et aina ymmärrä kaikkea, mitä teet, ovat LääkisTEHO-kurssin videot luultavasti juuri sitä, mitä tarvitset. Niiden avulla nostat luonnontieteellisen ajattelusi uudelle tasolle. Monelle LääkisTEHO-kurssilaiselle juuri poikkeavan opetustyylimme tuoma syvällinen ymmärrys on ollut ratkaiseva tekijä pääsykokeessa menestymisen kannalta.

 • Hippokampus ei ole koskaan aikaisemmin ole ollut tarjolla itseopiskelupakettina, mutta sen kautta on jaettu kurssimateriaaleja valmennuskurssiemme yhteydessä. Jos olet ollut kurssillamme, sinulla on mahdollisesti ollut Hippokampuksen aikaisempi versio käytössä.

  Hippokampus on kuitenkin viimeisen vuoden aikana tehnyt suuren harppauksen eteenpäin ja siellä on tapahtunut mm. seuraavia muutoksia:

  • Olemme lisänneet yli 1000 tehtävää, joita ei ollut aikaisemmin, ja julkaisemme kevään 2022 aikana vielä toiset 1000 tehtävää lisää.
  • Kaikki teoriatiivistelmät ovat uusia, ja niitä ei ole ollut Hippokampuksessa aikaisemmin.
  • Olemme lisänneet suuren määrän videoita, joita ei ollut aikaisemmin.
  • Olemme tehneet lisää selitystekstejä ja mallivastauksia sellaisiin tehtäviin, joissa oli aikaisemmin pelkkä vastaus.

  Jos olet käyttänyt Hippokampusta kurssillamme aikaisemmin, voit luottaa siihen, että tämän kevään aikana julkaistavasta materiaalista vähintään puolet on sinulle uutta.

 • Verkkoympäristössämme Hippokampuksessa julkaistaan teoriatiivistelmät kaikista pääsykokeen kannalta keskeisistä biologian, kemian ja fysiikan asioista. Seuraavissa tilanteissa suosittelemme kuitenkin lukiokirjojen käyttöä Hippokampuksen lisäksi:

  • Lähdet matematiikan, fysiikan, kemian tai biologian suhteen täysin nollatasolta tai on joitakin kursseja, joita et ole koskaan opiskellut. Vaikka teoriatekstimme selittävät asiat selkeästi, voi laajemmasta lisäselityksestä tai erilaisista näkökulmista olla hyötyä silloin, kun opiskeltava asia on täysin uutta.
  • Olet todella edistynyt, osaat kaikki keskeiset asiat jo, ja haluat pienimmätkin yksityiskohdat haltuun. Tällaisessa tilanteessa kannattaa muistaa, että pääsykokeen laatijat käyttävät lukion oppikirjoja koetehtävien laadinnan pohjana, ja kokeessa saatetaan kysyä pieniäkin yksityiskohtia, jotka esiintyvät vaikkapa vain yhden kirjan yhdessä kuvatekstissä. Kannattaa kuitenkin huomata, että vaikka pääsykokeessa saatetaan kysyä tällaisia pieniä yksityiskohtia, ne kuitenkin muodostavat vain pienen osan kokonaispistemäärästä, ja Hippokampuksen teoriatiivistelmien ja videoiden sisältämän tiedon pohjalta pystyy kuitenkin saamaan vähintään 90% pääsykokeen pisteistä, mikä on reilusti enemmän kuin minkään lääketieteellisen sisäänpääsyyn on koskaan tarvittu.
 • Suurimman osan materiaalista saa heti käyttöön, mutta tästä on muutama poikkeus:

  1. Nollapohjalta lähteville tarkoitetutsa matematiikan perusteiden materiaalista vain osa on näkyvillä heti, ja lisää julkaistaan 18.7.2022 alkavan lähiopetuskurssimme aikataulun tahdissa. Matematiikan kertaustehtävät ovat kuitenkin saatavilla heti
  2. Simuloituja kokeita julkaistaan itseopiskelumateriaalissa sitä mukaa, kun kokeita järjestetään lähiopetuskursseilla. Kevään 2023 kokeet eivät ole vielä syksyllä saatavilla.
  3. Myös muuhun materiaalin tulee pieniä lisäyksiä ja päivityksiä sitä mukaa, kun lähiopetuskurssimme etenevät.
 • Suurin osa tehtävistä on Lääkisvalmennuksen omia tehtäviä. Jos olet ollut Lääkisvalmennuksen kurssilla aikaisemmin, osa tehtävistä saattaa olla sinulle tuttuja, mutta olemme lisänneet myös todella paljon uusia tehtäviä.

  Materiaalissa on jonkin verran mukana vanhoja ylioppilastehtäviä ja vanhoja pääsykoetehtäviä, mutta näitä tehtäviä on vähemmistö.

  Teemme myös yhteistyötä Epione Valmennuksen kanssa, ja tämän vuoksi mukana on myös joitakin tehtäviä, jotka ovat alun perin olleet Epionen materiaaleissa, ja saattavat olla sinulle tuttuja, jos olet käyttänyt Epionen materiaaleja aikaisemmin. Myös näitä tehtäviä on paljon vähemmän kuin Lääkisvalmennuksen omia tehtäviä.

 • Suurimmassa osassa tehtäviä on joko mallivastaus, selitysteksti, jossa selitetään ratkaisun vaiheet, tai selitysvideo – mahdollisesti jopa kaikki näistä. Koska lisäämme tehtäviä jatkuvasti, kaikkein uusimmista tehtävistä perusteellisempi selitys saattaa vielä puuttua, mutta selitykset ovat kyllä tulossa. Jos toivot tarkempaa selitystä johonkin tiettyyn tehtävään, voit esittää toiveesi keskustelutoiminnolla, ja tällöin laitamme kyseisen tehtävän heti seuraavaksi työlistalle.

 • Ilman muuta kannattaa! LääkisTEHO-sarjan kurssit sisältävät myös paljon sellaista, jota ei voi pelkällä videolla välittää. On aivan toisenlainen kokemus olla opettajan kanssa samassa tilassa, jolloin voit esittää kysymyksiä milloin tahansa opetuksen aikana. LääkisTEHO-kurssiin kuuluu myös paljon henkilökohtaista neuvontaa, ja ryhmissä tehtäviä harjoituksia, joiden videointi ei ole mielekästä. LääkisTEHO-kurssin pienten opetusryhmien vuoksi saat kurssilla enemmän henkilökohtaista ohjausta kuin millään muulla lääketieteellisen valmennuskurssilla – puhumattakaan muiden kurssilaisten tuomasta vertaistuesta ja mahdollisuudesta opiskella kurssipaikallamme Craniumilla myös kurssiaikojen ulkopuolella.

  LääkisTEHO-sarjan kursseista voit lukea lisää täältä.

 • Videoimme kaiken sellaisen opetuksen, jonka katsominen videolla on mielekästä. Kurssilla on myös paljon esimerkiksi keskustelevaa opetusta pienryhmissä, josta saa käytännössä hyötyä vain, jos on itse mukana, ja tällöin sen laittaminen videokurssille ei toisi mitään lisäarvoa. Jos jokin asia käydään kurssilla useampaan kertaan eri ryhmien kanssa, pyrimme valitsemaan videokurssille tästä parhaan version, josta on todennäköisesti itseopiskelijalle eniten hyötyä.

 • Itseopiskelumateriaalin mukana saat selkeät viikkotavoitteet, joita voit halutessasi noudattaa, jos koet ne hyödylliseksi, mutta voit myös opiskella omaan tahtiin, jos se sopii sinulle paremmin. Viikkotavoitteet vastaavat LääkisTEHO-kurssin opetusohjelmaa. Uudet viikkotavoitteet julkaistaan viikon 38 alussa 19.9. Sitä ennen Hippokampuksessa voi katsoa edellisen kevään viikkotavoitteita. Seuraavassa on tiivistelmä keväällä 2022 käytössä olleista viikkotavoitteista.

  Viikko 2 – Kinematiikka

  Matematiikka: yksikkömuunnokset, potenssit, trigonometria, vektorit, vastaustarkkuus
  Fysiikka: kiihtyvä liike yhdessä ja kahdessa ulottuvuudessa, suhteellinen liike, heittoliike, pyörimisliike, graafinen integrointi ja derivointi

  Viikko 3 – Mekaniikka

  Fysiikka: voima, Newtonin lait, potentiaali- ja liike-energia, työ, voiman momentti, kitka, tukivoima, painovoima, harmoninen voima, paine, noste
  Simuloitu koe: Käsitellään edellisen lauantain koetehtäviä

  Viikko 4 – Aineen rakenne

  Kemia: atomin rakenne, atomimassa, jaksollinen järjestelmä, molekyylit, hybridisaatio, ioniyhdisteet, metallit, poolisuus, poolittomuus, vesiliukoisuus, rasvaliukoisuus, Lewis-kaava, hapetusluvut, reaktioyhtälön tasapainotus, ainemäärä, liuos- ja seoslaskut

  Viikko 5 – Termodynamiikka, BI1

  Fysiikka: kaasulait, olomuotojen muutokset, lämpö, lämpötila, ominaislämpökapasiteetti, lämpölaajeneminen, lämpöopin pääsäännöt, entropia, sisäenergia
  Biologia: elämän kehitys, evoluutio ja lisänä biomolekyylit

  Viikko 6 – gravitaatio ja orgaaninen kemia, BI3

  Kemia: orgaanisten yhdisteiden nimeäminen, funktionaaliset ryhmät, isomeria, reaktiotyypit, biomolekyylit
  Biologia: ekologia ja lisänä molekyylibiologiaa

  Viikko 7 – Sähkö, BI2

  Fysiikka: sähkövaraus, Coulombin voima, sähköinen potentiaalienergia, potentiaali, sähkökenttä, jännite, virta, resistanssi, tasavirtapiirilaskut jännitelähteillä ja vastuksilla
  Biologia: meioosi, entsyymikemia, perinnollisyys
  Simuloitu koe: Käsitellään edellisen lauantain koetehtäviä

  Viikko 8 – Aallot, BI5

  Matematiikka: logaritmit
  Fysiikka: ääni, valo, jaksonaika, taajuus, nopeus, aallonpituus, aaltoluku, amplitudi, interferenssi, heijastuminen, taittuminen, seisovat aallot, intensiteettitaso, säteilyn neliölaki, säteilyn vaimeneminen väliaineessa
  Biologia: biotekniikka, geeninsiirto

  Viikko 9 – Hiukkasfysiikka, BI4

  Fysiikka: hiukkasfysiikan standardimalli, vahva ja heikko vuorovaikutus, atomin ydin ja sen stabiilius, ydin- ja hiukkasreaktiot, radioaktiivisuus, massan ja energian ekvivalenssi,
  Biologia: anatomian jäsentely ja opiskelu, ihmisen energia-aineenvaihdunta

  Viikko 10 – Reaktioenergia ja tasapaino, BI4

  Kemia: entalpia, sidosenergia, endo- ja eksotermisuus, reaktion spontaanius, Gibbsin vapaa energia, reaktionopeus, tasapaino, pH-laskut
  Biologia: Fysiologia ja miten fysiologiassa kaikki liittyy kaikkeen?

  Viikko 11 – yo-kirjoitusviikko ja extra-aiheet

  Matematiikka: kombinatoriikka ja todennäköisyyslaskenta
  Kemia: puskuriliuokset
  Fysiikka: kondensaattorit
  Simuloitu koe: Käsitellään edellisen lauantain koetehtäviä

  Viikko 12 – yo-kirjoitusviikko ja extra-aiheet

  Kemia: rakenneanalytiikka ja spektroskopia (IR-spektri, NMR, röntgendiffraktio, massaspektrometria…)
  Fysiikka: sähkömagnetismi

  Viikko 13 – yo-kirjoitusviikko ja extra-aiheet

  Fysiikka: Fysiikan yo-kertaus, valaistuksen suureet
  Kemia: sähkökemia

  Viikko 14 – pääsykoetyyppisten sovellusten harjoittelua

  Teemana erityisesti: pääsykoe 2021, mekaniikan soveltavia tehtäviä, isomeria ja funktionaaliset ryhmät

  Viikko 15 – pääsykoetyyppisten sovellusten harjoittelua

  Teemana erityisesti: pääsykoe 2020, simuloidun kokeen tehtävät, hiukkasfysiikka, hilayhtälö, reaktioyhtälöiden laatikkotehtäviä
  Biologia: kurssin 1 kertaus

  Viikko 16 – pääsykoetyyppisten sovellusten harjoittelua

  Teemana erityisesti: pääsykoe 2019, soveltavia tehtäviä virtapiireistä ja sähköstatiikasta
  Biologia: kurssin 2 kertaus

  Viikko 17 – pääsykoetyyppisten sovellusten harjoittelua

  Teemana erityisesti: pääsykoe 2018, simuloidun kokeen tehtävät, soveltavia pH-laskuja, titraustehtäviä, eksponenttifunktio- ja raja-arvotehtäviä
  Biologia: kurssin 3 kertaus

  Viikko 18 – pääsykoetyyppisten sovellusten harjoittelua

  Teemana erityisesti: pääsykoe 2017, soveltavia tehtäviä sähkömagnetismista, radioaktiiviseen hajoamiseen liittyviä tehtäviä
  Biologia: kurssin 5 kertaus

  Viikko 19 – pääsykoetyyppisten sovellusten harjoittelua

  Teemana erityisesti: pääsykoe 2016, simuloidun kokeen tehtävät, desibelilaskut, interferenssi, heijastuminen ja taittuminen, ultraääni
  Biologia: kurssin 4 kertaus (fysiologia)

  Viikko 20 – pääsykoetyyppisten sovellusten harjoittelua

  Teemana erityisesti: pääsykoe 2015, pääsykoetehtäviä, joissa esiintyy eksponenttifunktio
  Biologia: kurssin 4 kertaus (anatomia)

 • Opiskelun voi aloittaa milloin vain. Viikkotavoitteet on tehty tehokurssin aikataulun mukaan, mutta niissä käydään kaikki keskeiset aihepiirit kertaalleen läpi 12 ensimmäisen viikon aikana, joten vaikka aloittaisit opiskelun vasta maaliskuun alusta, ehdit silti käydä kaikki aihepiirit viikkotavoitteiden mukaan läpi pääsykokeeseen mennessä.

  Voit myös tehdä itsellesi oman aikataulun tai käydä viikkotavoitteita nopeampaan tai hitaampaan tahtiin. Jos haluat pikakertauksen ennen pääsykoetta, voit tehdä kaikista aihepiireistä vain keskeisimmät tehtävät. Jos taas tavoitteesi on vasta seuraavan vuoden pääsykokeessa, sinulla on hyvin aikaa käyttää vaikka neljä viikkoa jokaista viikkotavoitesisältöä kohden.

  Jos haluat, että autamme sinua henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman tekemisessä, voit harkita LääkisETÄ-valmennuskurssille osallistumista.

 • Pyrimme antamaan sinulle käyttöoikeuden viimeistään tilausta seuraavana arkipäivänä.

Haluatko lisätukea opiskeluun?

LääkisETÄ-valmennuskurssimme sisältää LääkisTEHO-kurssin videot, Hippokampuksen ja lisäksi:

 • Kolme kertaa viikossa järjestettävät laskuharjoitukset, joissa apuopettajamme neuvovat tehtävissä videopuhelun välityksellä, Discordin äänikanavilla tai chatin kautta, ja voit myös kuunnella, mitä muiden kurssilaisten kysymyksiin vastataan.
 • Mahdollisuus lähettää kysymyksiä Lääkisvalmennuksen opettajille ja apuopettajille milloin vain. Vastaamme kysymyksiin viimeistään seuraavien laskuharjoitusten yhteydessä, mutta usein jo aikaisemmin.
 • Henkilökohtaista ohjausta oman opiskelun suunnittelussa tarpeen mukaan.
 • 4-7 simuloitua koetta kurssista riippuen Lääkisvalmennuksen opettajien ja kokeentarkistajien pisteyttämänä.