Varaslähtö!

Ota varaslähtö lääkiksen pääsykokeeseen ja aloita ennen muita jo syksyllä! Ilmoittaudu kurssille tästä!

Kuvittele itsesi keväällä lukemassa pääsykokeeseen.

Kaksi kuukautta ennen pääsykoetta otat opiskelussa loppukirin. Sanot ystävillesi ja vanhemmillesi, että sinut tavoittaa vain tekstiviestillä ja niihinkin vastaat vain iltaisin, kun olet tullut kotiin kirjastosta. Lukiokirjoista tai valmennusmateriaaleista tulee parhaita kavereitasi – tai pahimpia vihamiehiäsi – riippuen siitä kuinka hyvin olet kunakin yönä nukkunut.

Lukiessasi sinulle paljastuu, että kemiassa on yksi kokonainen alue, jonka olet kokonaan missannut lukiossa opiskellessasi. Ja kolme viikkoa ennen koetta tajuat, että fysiikan sähkö- ja magnetismi ovat myös osa koealuetta. Tai ehkä osaat asiasisällöt, mutta huomaat harmiksesi, että harjoituskokeista saamasi pistemäärät eivät vielä ole sisäänpääsyyn vaadittavalla tasolla.

Pidennät lukupäiviä kymmenestä neljääntoista tuntiin. Alat unelmoimaan 26 tunnin vuorokausista. Kokeen lähestyessä näet kuitenkin yhä selvemmin, että tarvitsisit vielä yhden täyden kuukauden rauhallista opiskelua, jotta osaamisesi olisi riittävällä tasolla.

Kuvittele nyt, että ihmeen kaupalla lääkiksen pääsykoetta lykättäisiin – ei kuukaudella – vaan viidellä! Tuntuisiko se helpotukselta?

Jos aloitat valmistautumisen hyvissä ajoin, vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Uudet syksyllä järjestettävät Varaslähtö-kurssimme on suunniteltu juuri tähän tarkoitukseen.

Varaslähtökurssista on kaksi versiota.

Varaslähtö B on tarkoitettu niille, joilla on lukion oppimäärät jo hallinnassa. Se sopii sekä ensimmäistä kertaa lääkikseen pyrkiville että niille, jotka ovat hakeneet lääkikseen aikaisemmin – ja ehkä pärjänneet pääsykoekessa hyvinkin, mutta pisteet eivät ole riittänyye sisäänpääsyyn.

Varaslähtö A kurssilla puolestaan lähdetään ihan alusta ja se sopii niille, jotka eivät ole opiskelleet fysiikkaa, kemiaa tai biologiaa lukiossa lainkaan sekä niille, jotka muuten vain haluavat kerrata perusteet ja varmistaa, että mitään aukkoja ei jää.

Varaslähtökurssi korvaa aikaisemman “Valmistavan” -kurssiamme. Jos olet jo ilmoittaunut Valmistava 2018 -kurssille, saat sen tilalle automaattisesti Varaslähtö A-kurssin, jolla on sama sisältö.

Näissä kursseissa on runsaasti pienryhmäopetusta (noin puolet kaikesta opetuksesta), jossa oppilaiden ongelmiin etsitään ratkaisua tapauskohtaisesti. Oletko hidas lukija? Tuottavatko fysiikat kaavat enemmän ongelmia kuin reaktioyhtälöt? Vai onko heikkoutesi kenties huolimattomuusvirheiden määrässä? Vuosien varrella erilaiset opiskelijatyypit ovat tulleet meille Lääkisvalmennuksessa tutuiksi ja osaamme tarjota räätälöityä ohjausta.

Varaslähtö A ja Varaslähtö A extra -kursseilla opiskelaan mm. seuraavat asiat:

 • Matemaattisen ja fysikaalisen ajattelun perusteet ja soveltavat ongelmanratkaisutaidot
 • Lukion matematiikasta ne keskeiset osa-alueet, joita fysiikan ja kemian opiskelussa tarvitaan.
 • Lukion fysiikan, kemian ja biologian perusteet
 • Itseopiskeluun sellaisia tehokkaita opiskelutapoja, joita et ole tullut edes ajatelleeksi.
 • Miten parannat itsevarmuuttasi fysikaalisessa ajattelussa ja saat sitä kautta parempia tuloksia.
 • Miten teet opiskelusta niin kiinnostavaa ja hauskaa, että opiskelun aloittaminen on aina helppoa.

Varaslähtö B-kurssilla opiskelaan mm. seuraavat asiat:

 • Syvällisempi ymmärrys lukion matematiikasta, fysiikasta, kemiasta ja biologiasta
 • Korvataan mekaaninen kaavojen ja ratkaisumallien pänttääminen luovalla ajattelulla ja ongelmanratkaisutaitojen kehittymisellä.
 • Ongelmanratkaisustrategioita vaativiin pääsykoetehtäviin.
 • Laskurutiinia, nopeutta, ajanhallintaa ja huolimattomuusvirheiden vähentämistä.
 • Itseopiskeluun sellaisia tehokkaita opiskelutapoja, joita et ole tullut edes ajatelleeksi.
 • Miten parannat itsevarmuuttasi fysikaalisessa ajattelussa ja saat sitä kautta parempia tuloksia.
 • Miten teet opiskelusta niin kiinnostavaa ja hauskaa, että opiskelun aloittaminen on aina helppoa.

Seuraavasta taulukosta voit nähdä Varaslähtö -kurssiemme ominaisuudet:

Alkaa Päättyy Sopii aloittelijoille Pienryhmä­opetusta 40min oppitunteja Hinta
Varaslähtö A 1. lokakuuta 22. joulukuuta Kyllä Kyllä 162 2350
Varaslähtö A-extra 14. elokuuta 22. joulukuuta Kyllä Kyllä 216 2600
Varaslähtö B 1. lokakuuta 22. joulukuuta Ei Kyllä 162 2350

Kurssimateriaali: Materiaali jaetaan oppituntien yhteydessä. Tämän lisäksi lukiokirjojen hankkiminen on suositeltavaa. Jos olet epävarma siitä, mitkä lukiokirjat sinun kannattaa hankkia, neuvomme sinua henkilökohtaisesti kurssin alussa. Teemme kurssilla halukkaiden kanssa yhteistilauksen, jolla kirjat voi saada normaalia edullisempaan hintaan.
Kurssipaikka: Pohjoinen Hesperiankatu 15. Kurssipaikka sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien varrella kävelymatkan päässä Helsingin keskustasta.
Kaverialennus: kahden porukka -5%, kolmen porukka -10%, neljän porukka tai isompi -15%.
Kaverialennuksen saamiseksi ilmoita kavereidesi nimet lisätietokentässä ja valitse vähintään 2 maksuerää. Saat hyvityksen viimeisessä maksuerässä. Kaverialennukseen oikeuttavat kaverisi voivat osallistua samalle kurssille tai jollekin LääkisTEHO-sarjan kurssille. (Kaverialennusta ei voi saada jälkikäteen.)
(* Oppitunnin kesto 40 min)