Varaslähtö!

Ota varaslähtö lääkiksen pääsykokeeseen ja aloita ennen muita jo syksyllä! Ilmoittaudu kurssille tästä!

Kuvittele itsesi keväällä lukemassa pääsykokeeseen.

Kaksi kuukautta ennen pääsykoetta otat opiskelussa loppukirin. Sanot ystävillesi ja vanhemmillesi, että sinut tavoittaa vain tekstiviestillä ja niihinkin vastaat vain iltaisin, kun olet tullut kotiin kirjastosta. Lukiokirjoista tai valmennusmateriaaleista tulee parhaita kavereitasi – tai pahimpia vihamiehiäsi – riippuen siitä, kuinka hyvin olet kunakin yönä nukkunut.

Lukiessasi sinulle paljastuu, että kemiassa on yksi kokonainen alue, jonka olet kokonaan missannut lukiossa opiskellessasi. Ja kolme viikkoa ennen koetta tajuat, että fysiikan sähkö- ja magnetismi ovat myös osa koealuetta. Tai ehkä osaat asiasisällöt, mutta huomaat harmiksesi, että harjoituskokeista saamasi pistemäärät eivät vielä ole sisäänpääsyyn vaadittavalla tasolla.

Pidennät lukupäiviä kymmenestä neljääntoista tuntiin. Alat unelmoimaan 26 tunnin vuorokausista. Kokeen lähestyessä näet kuitenkin yhä selvemmin, että tarvitsisit vielä yhden täyden kuukauden rauhallista opiskelua, jotta osaamisesi olisi riittävällä tasolla.

Kuvittele nyt, että ihmeen kaupalla lääkiksen pääsykoetta lykättäisiin – ei kuukaudella – vaan viidellä! Tuntuisiko se helpotukselta?

Jos aloitat valmistautumisen hyvissä ajoin, vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Uudet syksyllä järjestettävät Varaslähtö-kurssimme on suunniteltu juuri tähän tarkoitukseen.

Syyskuusta joulukuuhun kestävä Varaslähtö! -kurssimme sopii eritasoisille opiskelijoille, koska ilmoittautumisvaiheessa selvitämme sinun taustasi ja sijoitamme sinut sopivaan ryhmään. Kurssilla on vain pieniä ryhmiä (10–15) henkilöä, jotta henkilökohtainen lähiopetus olisi mahdollista.

Oletko pyrkimässä ensimmäistä kertaa lääkikseen ja lukion reaaliaineiden kirjoitukset menivät hyvin? Tai oletko pyrkinyt jo aiemmin ja jäit muutaman pisteen päähän sisäänottorajasta? Silloin sijoitamme sinut ryhmään, jossa ei käytetä aikaa perusasioiden kertaamiseen, vaan keskitytään opiskelutekniikoiden hiomiseen, yksilöllisten ongelmien ratkaisuun.

Toisaalta, jos et ole opiskellut fysiikkaa, kemiaa tai biologiaa lukiossa lainkaan, sijoitamme sinut ryhmään, jossa keskitymme siihen, miten tehokkaimmin pääsisi niiden opiskelussa alkuun. Tämä ryhmä sopii erinomaisesti niille, jotka aloittavat valmistautumisen aivan alusta – jopa ilman minkäänlaista lukiotaustaa.

Näissä kursseissa on runsaasti pienryhmäopetusta (noin puolet kaikesta opetuksesta), jossa oppilaiden ongelmiin etsitään ratkaisua tapauskohtaisesti. Oletko hidas lukija? Tuottavatko fysiikat kaavat enemmän ongelmia kuin reaktioyhtälöt? Vai onko heikkoutesi kenties huolimattomuusvirheiden määrässä? Vuosien varrella erilaiset opiskelijatyypit ovat tulleet meille Lääkisvalmennuksessa tutuiksi ja osaamme tarjota räätälöityä ohjausta.

Muista, että valmennuskurssille osallistuminen on sijoitus. Jokainen vuosi, jolla lääkikseen pääsemisesi lykkääntyy, maksaa sinulle yhden lääkärin vuosipalkan, joka on alkaen 78 000 euroa.

Mihin tahansa ryhmään sijoidut, Varaslähtö! -kurssilla pidämme huolta siitä, että kurssin loputtua hallitsevat mm. seuraavat asiat:

 • Matemaattisen ja fysikaalisen ajattelun perusteet ja soveltavat ongelmanratkaisutaidot
 • Lukion matematiikasta ne keskeiset osa-alueet, joita fysiikan ja kemian opiskelussa tarvitaan.
 • Lukion fysiikan, kemian ja biologian perusteet
 • Miten parannat itsevarmuuttasi fysikaalisessa ajattelussa ja saat sitä kautta parempia tuloksia.
 • Miten teet opiskelusta niin kiinnostavaa ja hauskaa, että opiskelun aloittaminen on aina helppoa.
 • Syvällisempi ymmärrys lukion matematiikasta, fysiikasta, kemiasta ja biologiasta
 • Korvataan mekaaninen kaavojen ja ratkaisumallien pänttääminen luovalla ajattelulla ja ongelmanratkaisutaitojen kehittymisellä.
 • Ongelmanratkaisustrategioita vaativiin pääsykoetehtäviin.
 • Laskurutiinia, nopeutta, ajanhallintaa ja huolimattomuusvirheiden vähentämistä.
 • Itseopiskeluun sellaisia tehokkaita opiskelutapoja, joita et ole tullut edes ajatelleeksi.
 • Miten parannat itsevarmuuttasi fysikaalisessa ajattelussa ja saat sitä kautta parempia tuloksia.
 • Miten teet opiskelusta niin kiinnostavaa ja hauskaa, että opiskelun aloittaminen on aina helppoa.

Vaativammassa tasoryhmässä saat lisäksi paljon harjoitusta pääsykoetyyppisten vaativien tehtävien ratkaisemisessa.

Kurssi alkaa 1. syyskuuta 2019 ja jatkuu jouluun asti. (Huom: tämä ei koske sinua, jos olet ilmoittautunut kurssille ennen 3. syyskuuta 2018) Varaslähtökurssin jälkeen voit halutessasi jatkaa opiskelua jollakin keväällä järjestettävällä Lääkisvalmennuksen kurssilla tai vaihtoehtoisesti opiskella kevään kokonaan itsenäisesti. Halutessasi voit myös päivittää Varaslähtökurssin erityispitkäksi LääkisTEHO-kurssiksi maksamalla vain hintojen erotuksen. Näillä kursseilla on syksyllä sama ohjelma.

Oppitunnit: Kurssi koostuu 162 neljänkymmenen minuutin oppitunnista, jotka on yhdistetty isommiksi kokonaisuuksiksi.

Kurssipäivät: Päiväryhmän tunnit pidetään maanantaisin ja torstaisin klo 9-17 välisenä aikana. Iltaryhmän tunnit pidetään tiistaisin ja torstaisin klo 17-20 välillä ja lauantaisin klo 11-16 välillä. (Osa päivistä voi olla lyhyempiä – kuitenkin niin, että luvattu tuntimäärä tulee täyteen.) Huom: Nämä aikataulut eivät koske sinua, jos olet ilmoittautunut kurssille ennen 3. syyskuuta 2018.

Kurssipaikka: Lääkisvalmennuksen koulutustila Cranium osoitteessa Töölöntorinkatu 2 B.

Hinta: 2350 euroa.

Ilmoittautuessasi maksat vain varausmaksun 400 euroa. Ilmoittautuminen on sitova. Jos peruutat osallistumisen, ei varausmaksua palauteta. Tutustu muihin valmennuskurssin ehtoihin täällä.

Kurssimateriaali: Materiaali jaetaan oppituntien yhteydessä. Tämän lisäksi lukiokirjojen hankkiminen on suositeltavaa. Jos olet epävarma siitä, mitkä lukiokirjat sinun kannattaa hankkia, neuvomme sinua henkilökohtaisesti kurssin alussa. Teemme kurssilla halukkaiden kanssa yhteistilauksen, jolla kirjat voi saada normaalia edullisempaan hintaan.

Kaverialennus: kahden porukka -5%, kolmen porukka -10%, neljän porukka tai isompi -15%.
Kaverialennuksen saamiseksi ilmoita kavereidesi nimet lisätietokentässä ja valitse vähintään 2 maksuerää. Saat hyvityksen viimeisessä maksuerässä. Kaverialennukseen oikeuttavat kaverisi voivat osallistua samalle kurssille tai jollekin LääkisTEHO-sarjan kurssille, jotka ovat keväällä. (Kaverialennusta ei voi saada jälkikäteen.)

Mahdollisuus jatkaa kurssia keväällä: Varaslähtö! -kurssin sisältö on sama kuin LääkisTEHO erityispitkän syksyn osuus ja kaikki Varaslähtö! -kurssin oppilaat voivat halutessaan siirtyä LääkisTEHO erityispitkään maksamalla ainoastaan kurssien hintojen erotuksen.

Kun ilmoittaudut Varaslähtö!-kurssille seuraavasta linkistä, maksat ilmoittautumisen yhteydessä vain varausmaksun 400 euroa. Lopun voit maksaa toiveidesi mukaan 1-4 erässä kurssin aikana.