Lääketieteellisen pääsykoe 2014

Vuoden 2014 lääketieteen valintakoe oli selvästi vuoden 2013 koetta helpompi, mikä näkyi myös pisterajoissa, jotka nousivat poikkeusvuoden jälkeen takaisin normaalille tasolle.

Edelliseen vuoteen verrattuna vuoden 2014 kokeessa oli selvästi enemmän saman tyyppisiä tehtäviä kuin ylioppilaskirjoituksissa ja mukaan oli laitettu myös todella helppoja yhden pisteen laskutehtäviä, kuten 13a, jossa vastauksen voi lukea suoraan kuvaajasta, tai 15a, joka ratkeaa suoraan dynamiikan peruslailla.

Poikkeuksellista kokeessa sen sijaan oli aineistotehtävän puuttuminen, mikä oli ehkä vastareaktio sille, että kahtena edellisenä vuonna aineistotehtävistä oli niin vaikeaa saada pisteitä, että monet jättivät ne tarkoituksella tekemättä.

Pääsykokeen arvostelussa on usein pieniä eroja hakukohteesta riippuen, ja vuoden 2014 pääsykokeessa tämä tuli esille erityisesti tehtävässä 7, jossa Helsingin yliopisto ei antanut lainkaan miinuspisteitä vääristä vastauksista, vaikka miinuspisteistä tehtävänannossa selkeästi mainittiin.