Tiedotteet

Tiedote mentaalivalmennuksesta

6.5.2024 Helsinki

Lääkisvalmennuksen tarjoamaan mentaalivalmennukseen liittyen on tämän kevään aikana käyty paljon keskustelua. Tiedotimme aiemmin, että käymme aiheesta sisäistä keskustelua ja samalla keskeytimme mentaalivalmennukset toistaiseksi.

On todella ikävää, että osa opiskelijoistamme on kokenut mentaalivalmennukset epäolennaisina tai jopa haitallisina. Suhtaudumme esitettyyn kritiikkiin vakavasti. Emme selvästi ole onnistuneet luomaan kaikille kurssilaisillemme turvallista tilaa ja ympäristöä oppimiselle, ja olemme tästä erittäin pahoillamme.

Lääkisvalmennuksessa haluamme parantaa pääsykokeisiin valmistautuvan mahdollisuuksia päästä opiskelemaan lääketiedettä, hammaslääketiedettä ja eläinlääketiedettä. Tämä on mahdollista tarjoamalla kurssilaisille mahdollisimman hyvät sisällölliset ja henkiset valmiudet pääsykokeessa menestymiseen. On selvää, että kaiken valmentamisen tulee aina tapahtua turvallisessa oppimisympäristössä.

Vuosien aikana keräämämme palautteen mukaan mentaalivalmennus parantaa kurssilaisten edellytyksiä suoriutua haastavassa pääsykoetilanteessa mahdollisimman hyvin. Näille opiskelijoille haluamme tarjota mahdollisuuden osallistua valmennuksiin myös jatkossa ja valmennuksia voi nyt taas varata.

Jatkossa tulemme kuitenkin kuvaamaan entistä selkeämmin tarjoamiemme palveluiden sisällön. Määrittelemme selvemmin opintojen ohjaukseen liittyvän kokonaisuutemme, jonka yksi osa mentaalivalmennus on – tällöin jokainen valmennukseen mahdollisesti osallistuva kurssilainen ymmärtää, millaisesta valmennuksesta on kyse ja voi harkita sopiiko se juuri hänen tarpeisiinsa. Mentaalivalmennus ja siihen osallistuminen on edelleen jokaiselle täysin vapaaehtoista.

Mikäli jollain on tähän liittyen mielessä kysymyksiä tai kommentteja, toivomme yhteydenottoa matalalla kynnyksellä, jotta voimme käydä asiasta keskustelua. Meidät saa parhaiten kiinni sähköpostitse osoitteesta . Kurssilaisemme voivat laittaa Discordissa viestiä minulle tai Johannalle.

Sampo Tiensuu