LääkisETÄ — Laatuvalmennusta lääketieteelliseen paikasta riippumatta

LääkisETÄ -sarjan lääketieteen verkkokursseilla tarjoamme LääkisTEHO -kurssien laadukasta opetusta toimitettuna olohuoneeseesi.

Kurssi sopii erinomaisesti kokopäiväisesti tai iltaisin pääsykokeisiin opiskeleville sekä työssäkäyville. Saat suurimman osan opetuksesta videotallenteina. Laskuharjoituksia löytyy sekä arkena että viikonloppuna, päivisin ja iltaisin. Saat LääkisTEHO-kurssin opetuksen videoituna, ja laajan sähköisen opiskelumateriaalin, jossa on teoriatekstit ja tehtävätä kaikista keskeisistä pääsykokeessa kysyttävistä aiheista.

Kurssille kannattaa ilmoittautua jo tänään, sillä saat Hippokampus-verkkopalvelumme käyttöön jo ilmoittautumisen yhteydessä.

Lukukausi 2023-2024:

 • Tiivis loppukiri pääsykokeeseen

  Maaliskuussa alkavalla etäkurssilla saat hiotta osaamisesi huippukuntoon. Runsas määrä pääsykoetyyppisiä tehtäviä sekä simuloitujen kokeiden harjoittelu tiiviissä tahdissa ovat paras tapa treenata koetta edeltävinä viikkoina.

  Esitietovaatimukset

  Kurssilla mennään suoraan syventäviin asioihin ja käytännön koeharjoitteluun. Siksi kurssi edellyttää, että itsenäinen opiskelusi on jo vauhdissa.

  Kurssiaika: Kurssi alkaa viikolla 13 ja päättyy valintakokeeseen.

  Simuloidut valintakokeet: 8 kpl, joista 4 arvostellaan

  Hinta:1100 €

  Kurssin voi maksaa joko kokonaan ilmoittautuessa tai kahdessa erässä niin, että toinen erä maksetaan kurssin aikana. Lääkärin keskipalkalla tienaat kurssimaksun verran kahdessa päivässä.***)

  Osta nyt (1 maksuerä) Osta nyt (2 maksuerää)

Lukukausi 2024-2025:

 • Kattava koko vuoden kurssi

  LääkisETÄ heinäkuu on tehokas koko vuoden lääketieteen valmennuskurssi, joka on suunniteltu erityisesti niille, joilla ei ole juurikaan pohjatietoja. Jos siis haet ammattitutkinnon perusteella, lukiosta on aikaa tai tiedot lukion luonnontiedeaineeista ovat muuten heikot, on tämä kurssi sinua varten. Ennen lyhyempien kurssien alkamista kurssilaisia on vähän, mikä mahdollistaa henkilökohtaisemman ohjauksen.

  Esitietovaatimukset

  Kurssi alkaa täysin alkeista. Osallistumisen edellytys on riittävän hyvä suomen kielen taito ja peruslaskutoimitusten (yhteen-, vähennys-, kerto- ja jakolasku) osaaminen. Muuten tarvittavat asiat opetetaan kurssilla. Erityisesti matemaattisten taitojen kehittämiseen käytetään kurssin alkuvaiheessa paljon aikaa.

  Kurssiaika: Kurssi alkaa 15.7.2024 ja jatkuu lääketieteen vuoden 2025 valintakokeeseen asti. Kurssilla on tauot joulun ja kevään ylioppilaskirjoitusten aikaan.

  Simuloidut valintakokeet: 8 kpl

  Hinta: 2840 €

  Ensimmäinen maksuerä maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja seuraavat kuukausittain kurssin alkamisen jälkeen. Lääkärin keskipalkalla tienaat kurssimaksun verran vajaassa 8 työpäivässä. ***)

  Osta nyt (1 maksuerä) Osta nyt (2 maksuerää) Osta nyt (4 maksuerää) Osta nyt (8 maksuerää) Osta nyt (10 maksuerää) Osta nyt (12 maksuerää)

 • Kattava koko lukuvuoden kurssi

  LääkisETÄ syyskuu on tehokas koko lukuvuoden lääketieteellisen valmennuskurssi sinulle, joka haluat aloittaa valmistautumisen hyvissä ajoin ja kerrata lukion oppimäärät perusteellisesti. Kurssi alkaa perusteiden kertauksella.

  Esitietovaatimukset

  Kurssi alkaa perusasioiden kertauksella, sisältäen myös matematiikan perusteet. Siksi sille osallistuminen ei edellytä erityistä osaamista, mutta toki lukiokurssien opiskelusta etukäteen on aina hyötyä.

  Kurssiaika: Kurssi alkaa 9.9.2024 ja jatkuu pääsykokeeseen asti. Ensimmäisellä viikolla kurssilla on ylioppilaskirjoitusten vuoksi kevyet tavoitteet. Kurssilla on tauko joulun ja uudenvuoden aikaan sekä kevään ylioppilaskirjoitusten aikana.

  Simuloidut valintakokeet: 8 kpl

  Hinta: 2184 €

  Ensimmäinen maksuerä maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja seuraavat kuukausittain kurssin alkamisen jälkeen. Lääkärin keskipalkalla tienaat kurssimaksun verran 6 työpäivässä. ***)

  Osta nyt (1 maksuerä) Osta nyt (2 maksuerää) Osta nyt (4 maksuerää) Osta nyt (6 maksuerää) Osta nyt (10 maksuerää) Osta nyt (14 maksuerää)

 • Koko kevään etäkurssi lääketieteellisen pääsykokeeseen valmistautuvalle

  Tammikuussa alkavan etäkurssin aluksi kerrataan lukion biologian, kemian ja fysiikan oppimäärät. Loppupuolella keskitymme pääsykoetyyppisten tehtävien ja soveltavan ongelmanratkaisun harjoitteluun.

  Esitietovaatimukset

  Tammikuun LääkisETÄ-valmennuskurssilla sinulle on varattu noin 10 viikkoa pelkästään lukion kemian, fysiikan ja biologian oppimäärien kertaukseen, joten kurssin alussa sinun ei tietenkään tarvitse osata asioita täydellisesti. Jos sinulla kuitenkin on suuria puutteita lukion oppimäärien hallinnassa, suosittelemme, että osallistut pitemmille kursseillemme tai otat yhteyttä tai otat yhteyttä ennen kurssille ilmoittautumista.

  Kurssiaika: Kurssi alkaa vuonna 6.1.2025 ja jatkuu lääketieteen vuoden 2025 valintakokeeseen asti. Kurssilla on tauko ylioppilaskirjoitusten aikana.

  Simuloidut valintakokeet: 8 kpl, joista 7 arvostellaan

  Hinta:Tulossa myyntiin keväällä 2024!

  Ensimmäinen maksuerä maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja seuraavat kuukausittain kurssin alkamisen jälkeen. Lääkärin keskipalkalla tienaat kurssimaksun verran 4 työpäivässä. ***)

 • Tiivis loppukiri pääsykokeeseen

  Maaliskuussa alkavalla etäkurssilla saat hiotta osaamisesi huippukuntoon. Runsas määrä pääsykoetyyppisiä tehtäviä sekä simuloitujen kokeiden harjoittelu tiiviissä tahdissa ovat paras tapa treenata koetta edeltävinä viikkoina.

  Esitietovaatimukset

  Kurssilla mennään suoraan syventäviin asioihin ja käytännön koeharjoitteluun. Siksi kurssi edellyttää, että itsenäinen opiskelusi on jo vauhdissa.

  Kurssiaika: Kurssi alkaa simuloidun etäkokeen palautuksella ja päättyy valintakokeeseen. Päivämäärä tarkentuu kun ylioppilaskokeiden 2025 päivämäärät julkaistaan.

  Simuloidut valintakokeet: 8 kpl, joista 4 arvostellaan

  Hinta:Tulossa myyntiin keväällä 2024!

  Kurssin voi maksaa joko kokonaan ilmoittautuessa tai kahdessa erässä niin, että toinen erä maksetaan kurssin aikana. Lääkärin keskipalkalla tienaat kurssimaksun verran kahdessa päivässä.***)

Kenelle LääkisETÄ-kurssi sopii?

 • Sinulle, joka mielelläsi opiskelet itsenäisesti, mutta haluat rytmitystä ja tavoitteita opiskeluusi, mahdollisuuden kysyä neuvoa opettajalta tarpeen mukaan, tai vertaistukea muista kurssilaisista.
 • Sinulle, joka haluat osallistua kurssillemme, mutta asut kaukana pääkaupunkiseudusta niin, että lähiopetuskurssi Helsingissä ei tule kysymykseen – tai ehkä asut pääkaupunkiseudulla, mutta haluat säästää matkustamiseen kuluvaa aikaa.
 • Sinulle, joka käyt töissä, ja opiskelet iltaisin.
 • Sinulle, joka olet hankkinut itseopiskelupakettimme, ja haluat lisää tukea opiskeluun.

Mitä LääkisETÄ -kurssiin kuuluu?

Teksti jatkuu kuvan jälkeen…

Tältä näyttää etäopettajan työpiste.
 • Verkkoympäristömme Hippokampus, ja kaikki tehtävät, videot teoriatekstit, ja muu mateiaali mitä itseopiskelupakettiimme kuuluu. Voit lukea lisää itseopiskelupakettimme sisällöstä tarkemmin täällä.
 • Viikkotavoitteet, joissa opettajamme antavat vinkkejä siitä, missä järjestyksessä kannattaisi edetä.
 • 5 tuntia tai enemmän videoitua kurssiopetusta ja erikseen tehtyjä opetusvideoita jokaista kurssiviikkoa kohti.
 • Viikottaiset laskuharjoitukset, joissa voit kysyä neuvoja tehtävien ratkaisuun. Laskuharjoituksia järjestetään yhteensä 12 tuntia viikossa, ja näistä puolet on suunnattu päiväopiskelijoille ja puolet iltaopiskelijoille.
 • Pääsy Lääkisvalmennuksen Discord-palvelimelle, jossa voit kysyä neuvoa tehtäviin, ja saada vertaistukea muilta kurssilaisilta.
 • Yhteensä 8 täysimittaista simuloitua valintakoetta, joista saat arvostelun ja pisteraja-arvion. Lisäksi saat kokeita itsenäisesti tehtäväksi omaan tahtiin. Kokeemme vaihtelevat oikean pääsykokeen tapaan tyyliltään ja painotuksiltaan, ja vaativat yksityiskohtien opettelun lisäksi ymmärtämistä ja soveltamista. Kurssin laajuudesta riippuen saat 4, 7 tai 8 simuloitua koetta opettajan pisteyttämänä. Loput kokeet voit tehdä oman aikataulusi mukaan ja pisteyttää itse itsellesi.

Lääkisvalmennuksen keskustelufoorumilla voi tehdä yhteistyötä muiden kurssilaisten kanssa, ja vaikka pelata Aliasta biologia-aiheisilla korteilla äänikanavalla. Vertaistuki on verraton apu lääkikseen pyrittäessä.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen…

Mitä tässä tapahtuu? LääkisETÄ-valmennuskurssilla näet LääkisTEHO-kurssien demonstraatiot videoituna. Teemme usein demonstraatioista pohdintatehtäviä, joiden avulla kehitetään pääsykokeessa tarvittavaa päättelykykyä ja syvennetään asioiden ymmärrystä.

Etäkurssilaisena saat käyttöösi tallenteita LääkisTEHO-sarjan kurssien opetuksesta. Näin saat monia huomattavasti laajemman ja kalliimman kurssin hyöydyistä. Tallenteet ovat käytössä välittömästi, ja niitä päivitetään jatkuvasti lähikurssien edetessä.

Mitä kurssille osallistuminen edellyttää kurssilaiselta?

 • Jotta saat täyden hyödyn kurssista ja pysyt opetuksessa perässä, tarvitaan itsenäistä opiskeluaikaa. Kurssitehtävien tekemiseen menee viikossa noin 20 tuntia.
 • Kurssin verkkoympäristöä varten suosittelemme tietokoneen käyttöä. Verkkoympäristö toimii myös tabletilla tai puhelimella, mutta käytön sujuvuuden kannalta tietokone toimii parhaiten.
 • Heinäkuussa aloitamme kurssin aivan alkeista, ja erityisesti matematiikka opetetaan peruspalikoista lähtien. Syyskuussa alkavalla kurssilla et myöskään tarvitse paljoakaan pohjatietoja, mutta eteneminen on nopeampaa kuin heinäkuun kurssilla. Tammikuun kurssille osallistujille suosittelemme perustietoja opiskeltavista aineista. Maaliskuussa menemme suoraan syventäviin asioihin ilman kertausta.

Kurssimateriaali

Kurssilla saat käyttöösi Hippokampuksen, joka on verkossa toimiva säännöllisesti päivittyvä oppimisympäristömme. Se sisältää noin kuusi tuhatta harjoitustehtävää, satoja tunteja opetustallenteita sekä täydellisen fysiikan, kemian ja biologian teorian. Hippokampus päivittyy jatkuvasti.

Verkkoympäristömme ei näytä sinulle edistymiskäyrää, koska tehtyjen tehtävien määrä ei ole hyvä mittari edistymiselle, ja edistymiskäyrän tarkkaileminen kannustaa helposti suorituskeskeiseen opiskeluun, jossa ymmärtäminen jää taka-alalle. Sen sijaan jokaiseen tehtävään liittyy keskustelupalsta, jossa voi antaa palautetta tehtävästä ja vaihtaa vinkkejä tehtävän ratkaisuun.

Verkkoympäristömme ei myöskään päätä kerrattavia tehtäviä tai kertausaikataulua sinun puolestasi, vaan tarjoaa työkalut, joilla voit itse merkitä tehtävät, joihin haluat palata myöhemmin. Jokainen oppii omaan tahtiinsa, ja siksi emme anna tietokoneen päättää puolestasi.

Kursseihin kuuluu 8 kpl kiitosta saaneita simuloituja valintakokeitamme etänä tehtäväksi. Kurssin laajuudesta riippuen 4-8 kpl näistä arvostellaan ja loput tehdään ja arvostellaan itsenäisesti oman aikataulun mukaan.

Kurssiaikataulu 2023-2024

Seuraavassa on esimerkki tyypillisestä kurssiviikosta. Ensimmäisessä kuvassa näkyy kurssiin kuuluva aikataulutettu opetus. Klikkaamalla nuolia tai alapuolella olevia pikkukuvia pääset katsomaan päiväopiskelijalle ja iltaopiskelijalle suunniteltua aikatauluehdotusta itsenäisen opiskelun rytmittämiesstä. Nämä ovat vain ehdotuksia, ja voit tietysti sunnitella opiskeluohjelmasi kurssiopetuksen ympärille sen mukaan, miten sinulle parhaiten sopii.

LääkisETÄ-kurssin aikataulu
Päiväopiskelijan aikatauluehdotus (LääkisETÄ)
Iltaopiskelijan aikatauluehdotus (LääkisETÄ)
LääkisETÄ-kurssin aikataulu Päiväopiskelijan aikatauluehdotus (LääkisETÄ) Iltaopiskelijan aikatauluehdotus (LääkisETÄ)

Viikkoinfo pidetään jokaisen kurssiviikon alussa maanantaina klo 09.00 alkaen. Päiväopiskelijat voivat osallistua viikkoinfoon Zoomin välityksellä, ja iltaopiskelijat voivat katsoa sen jälkikäteen tallenteena. Viikkoinfossa käydään läpi alkavan kurssiviikon oppimistavoitteet, annetaan ohjeita opiskeluun ja puhutaan muista ajankohtaisista asioista. Viikkoinfossa voi myös kysyä neuvoa opiskeluun liittyvissä kysymyksissä.

Laskuharjoitukset eli laskarit järjestetään neljä kertaa viikossa siten, että kaksi kertaa on suunnattu päiväopiskelijoille ja kaksi kertaa iltaopiskelijoille. Laskuharjoituksissa voit kysyä päivystävältä opettajaltamme tai apuopettajaltamme neuvoa vaikeisiin tehtäviin.

Simuloitu koe on merkitty kalenteriin lauantaille. Simuloituja kokeita on syksyllä yksi kappale ja keväällä 7 kappaletta. Vahvistamme kokeiden tarkat päivämäärät sitten, kun yliopistot ovat ilmoittaneet virallisen pääsykoepäivän. Alustavat koepäivät voit katsoa simuloitujen kokeiden sivulta. Niinä lauantaipäivinä, joina ei ole koetta, voit opiskella itsenäisesti tai pitää lomaa.

Itsenäinen opiskelu. Aikatauluehdotuksiin on merkitty myös itsenäisen opiskelun aikoja. Nämä ovat ehdotuksia, jotka voivat auttaa oman opiskelun suunnittelussa, ja voit siirtää niitä paikasta toiseen mielesi mukaan, ja tehdä itsellesi sopivan opiskeluaikataulun.

Kysymyksiä ja vastauksia

 • Kyllä voi. Aikataulun puolesta kahdet laskarit on suunniteltu päivällä opiskeleville ja kahdet iltaisisin ja viikonloppuisin opiskeleville. Sinun ei kuitenkaan tarvitse etukäteen ilmoittaa, mihin laskareihin osallistut, ja voit halutessasi osallistua vaikka kaikkiin.

 • Lähtökohtaisesti harjoituskokeet tehdään etänä, mutta jos haluat tehdä kokeet koesalissa, se onnistuu edellyttäen, että koesalissa on tilaa. Jos koesaliin mahtuu, voit tulla tekemään kokeen salissa ilman eri veloitusta. Voit kysyä asiasta lähettämällä meille sähköpostia.

Kurssien ehdot

Kurssien järjestämisen ja osallistumisen ehtoihin voi tutustua täällä.