LääkisETÄ — Laatuvalmennusta lääketieteelliseen paikasta riippumatta

LääkisETÄ-kurssimme ovat täynnä, emmekä valitettavasti ota enää lisää kurssilaisia kevätkaudelle 2021.

LääkisETÄ -sarjan lääketieteen verkkokursseilla tarjoamme LääkisTEHO -kurssien laadukasta opetusta toimitettuna olohuoneeseesi.

Suomalaisiin lääketieteen tiedekuntiin tähtäävillä kursseillamme on Suomen paras sisäänpääsyprosentti. Vuonna 2019 se oli 37 %, eikä yksikään muu kurssijärjestäjä ole ilmoittanut korkeammista prosenteista. Vuoden 2019 luku oli lähellä pitkän aikavälin keskiarvoamme.

LääkisETÄ -kurssien edut ja hyödyt

Teksti jatkuu kuvan jälkeen…

Tältä näyttää etäopettajan työpiste. Etäopettaja neuvoo sinua kaikissa kysymyksissä videopuhelun välityksellä.

Etäopiskelu voi olla pahimmillaan yksinäistä puurtamista ja tuuliajolla seilaamista. Meidän etäkurssimme on kuitenkin suunniteltu niin, että saat mahdollisimman suuren määrän lähiopetuskurssin hyötyjä, vaikka et fyysisesti pääsisikään paikalle. LääkisETÄ-valmennuskurssimme on suunnattu nimenomaan niille, joilla ei ole mahdollisuutta tulla Helsinkiin kurssille.

Jokaisena kurssiviikkona on pienryhmissä tapahtuva tunnin mittainen opiskelunohjaussessio, jossa keskustellaan yhdessä opiskelun edistymisestä, tavoitteista ja keinoista tavoitteiden saavuttamiseen saavuttamiseen yhdessä valmentajan kanssa. Kurssin alussa tutustumme kaikkien kurssilaisten lähtötasoon, opiskelutilanteeseen ja tavoitteisiin, ja jaamme sen perusteella pienryhmät niin, että samassa pienryhmässä on kurssilaisia, joiden arvelemme hyötyvän samankaltaisesta opetuksesta.

Etäkurssilaisena saat pääsyn verkkomateriaaleihimme. Näistä kerrotaan lisää myöhemmin tällä sivulla.

Järjestämme joka viikko vähintään yhden ongelmanratkaisusession, jossa on etukäteen valittu joukko päättelemistä ja soveltamistaitoa vaativia tehtäviä, joita kurssilaiset pohtivat keskustellen ryhmissä videopuhelun välityksellä. Opettaja kiertää ryhmissä neuvomassa tarpeen mukaan. Ongelmanratkaisusessiot on tarkoitettu erityisesti niille, jotka mielellään keskustelevat tehtävistä yhdessä muiden kurssilaisten kanssa.

Jokaisella kurssiviikolla on vähintään 6 tuntia laskuharjoittelua, jolloin opettaja on käytettävissä neuvomaan tehtävissä videopuhelun kautta.

Lääkisvalmennuksen keskustelufoorumilla voi tehdä yhteistyötä muiden kurssilaisten kanssa, ja vaikka pelata Aliasta biologia-aiheisilla korteilla äänikanavalla. Vertaistuki on verraton apu lääkikseen pyrittäessä.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen…

Mitä tässä tapahtuu? LääkisETÄ-valmennuskurssilla näet LääkisTEHO-kurssien demonstraatiot videoituna, pääset osallistumaan keskusteluun ja voit esittää kysymyksiä. Teemme usein demonstraatioista pohdintatehtäviä, joiden avulla kehitetään pääsykokeessa tarvittavaa päättelykykyä ja syvennetään asioiden ymmärrystä.

Etäkurssilaisena saat käyttöösi tallenteita LääkisTEHO-sarjan kurssien opetuksesta. Usein käytettävissä on tallenne saman teeman opetuksesta eri tasoryhmille, jolloin voit valita juuri itsellesi sopivan tason, tai katsoa vaikka kaikki.

Kurssiin kuuluu sen pituudesta riippuen 4, 7 tai 8 täysimittaista simuloitua valintakoetta. Kokeemme vaihtelevat oikean pääsykokeen tapaan tyyliltään ja painotuksiltaan, ja vaativat yksityiskohtien opettelun lisäksi ymmärtämistä ja soveltamista.

Mitä kurssit sisältävät?

 • 5 tuntia tai enemmän uusia opetustallenteita viikossa
 • 1 tunti opiskelunohjausta pienryhmissä viikossa
 • 6 tuntia laskuharjoituksia viikossa
 • 2 tunnin ongelmanratkaisusessio viikoittain
 • Pääsy Hippokampukseen, Lääkisvalmennuksen verkko-oppimisympäristöön
 • Pääsy Lääkisvalmennuksen keskustelufoorumille
 • Kurssin laajuudesta riippuen 4, 7 tai 8 simuloitua valintakoetta, jotka lähetetään meille pisteytettäväks.
 • Lisää simuloituja kokeita itsenäisesti tehtäväksi ja arvosteltavaksi. Kaikkiaan kokeita kuuluu jokaiseen pakettiin yhteensä 14.

Mitä kurssille osallistuminen edellyttää kurssilaiselta?

 • Jotta saat täyden hyödyn kurssista ja pysyt opetuksessa perässä, tarvitaan merkittävä määrä itsenäistä opiskeluaikaa. Suosituksemme on, että varaat itsellesi vähintään 24 tuntia tehokasta opiskeluaikaa viikossa. Jos et pysty varaamaan tarvittavaa opiskeluaikaa, suosittelemme, että olet meihin yhteydessä ennen kurssille ilmoittautumista, niin voimme yhdessä keskustella tilanteestasi ja varmistaa, että kurssi soveltuu tilanteeseesi.
 • Videopuheluita varten tarvitset web-kameran ja vakaan nettiyhteyden. Nämä ovat suhteellisen pieniä investointeja kurssin hintaan verrattuna, joten suosittelemme varmistamaan, että saat kurssista parhaan hyödyn. Parhaiten kurssi toimii kiinteällä nettiyhteydellä. Jos käytät mobiililaajakaistaa, suosittelemme vähintään 4G-tason yhteyttä ja vähintään 50 Mbit/s nopeutta.
 • Kurssin verkkoympäristöä varten suosittelemme tietokoneen käyttöä. Verkkoympäristö toimii myös tabletilla tai puhelimella, mutta käytön sujuvuuden kannalta tietokone toimii parhaiten.

Kurssimateriaali

Kurssilla saat käyttöösi Hippokampuksen, joka on verkossa toimiva säännöllisesti päivittyvä oppimisympäristömme. Se sisältää yli tuhat harjoitustehtävää sekä muita materiaaleja. Lisäksi tietyt materiaalit, kuten harjoituskokeet, posittetaan sinulle kotiin.

Emme kilpaile tehtävien määrällä, emmekä suosittele sitä sinullekaan. Kun teet vähemmän tehtäviä ajatuksen kanssa, opit enemmän kuin suorittamalla suuren määrän tehtäviä nopeasti lyhyessä ajassa.

Verkkoympäristömme ei näytä sinulle edistymiskäyrää, koska tehtyjen tehtävien määrä ei ole hyvä mittari edistymiselle, ja edistymiskäyrän tarkkaileminen kannustaa helposti suorituskeskeiseen opiskeluun, jossa ymmärtäminen jää taka-alalle. Sen sijaan jokaiseen tehtävään liittyy keskustelupalsta, jossa voi esittää kysymyksiä ja vaihtaa vinkkejä tehtävän ratkaisuun.

Verkkoympäristömme ei myöskään päätä kerrattavia tehtäviä tai kertausaikataulua sinun puolestasi, vaan tarjoaa työkalut, joilla voit itse merkitä tehtävät, joihin haluat palata myöhemmin. Jokainen oppii omaan tahtiinsa, ja siksi emme anna tietokoneen päättää puolestasi.

Löydä itsellesi sopiva LääkisETÄ-sarjan kurssi:

 • Kattava koko lukuvuoden kurssi

  LääkisETÄ syyskuu on tehokas koko lukuvuoden lääketieteellisen valmennuskurssi sinulle, joka haluat aloittaa valmistautumisen hyvissä ajoin ja kerrata lukion oppimäärät perusteellisesti. Kurssi alkaa perusteiden kertauksella.

  Esitietovaatimukset

  Kurssilla on sekä edistynyt että perustason ryhmä. Ennen kurssin alkua lähetämme kaikille osallistujille taustatietokyselyn, jonka perusteella jaamme osallistujat ryhmiin. Ryhmää voi vaihtaa myöhemmin, jos tuntuu, että jokin muu ryhmä sopisi itselle paremmin.

  Syyskuun LääkisETÄ-kurssin perustason ryhmässä ei ole varsinaisia esitietovaatimuksia, mutta pääsykoevaatimuksiin kuuluvien lukiokurssien opiskelemisesta etukäteen on ehdottomasti hyötyä. Jos aloitat yhden tai useamman lukioaineen opiskelun kurssilla aivan nollasta, suosittelemme, että olet yhteydessä ennen kurssille ilmoittautumista, niin varmistetaan, että kurssi on varmasti sinulle sopiva.

  Kurssiaika: Kurssi alkaa vuonna 2020 viikolla 39 ja jatkuu lääketieteen vuoden 2021 valintakokeeseen asti. Kurssilla on tauko joulun ja uudenvuoden aikaan sekä ylioppilaskirjoitusten aikana. Yo-tauolla järjestetään täydentävää opetusta. Kurssin reaaliaikaista opetusta järjestetään toiveiden mukaan päivällä tai iltaisin sekä viikonloppuisin.

  Simuloidut valintakokeet: 14 kpl (8 koetta Lääkisvalmennuksen etäkoepaketilla ja 6 koetta itsenäisesti tehtäväksi). Etäkoepaketin kokeet tehdään kotona, ja lähetetään skannattuna meille tarkistettavaksi tiettyinä koepäivinä. Itsenäisesti tehtäviin kokeisiin annamme mallivastaukset ja pisteytysohjeet itsenäistä tarkistamista varten.

  Hinta: 3950 €

  Ensimmäinen maksuerä maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja seuraavat kuukausittain kurssin alkamisen jälkeen. Lääkärin keskipalkalla tienaat kurssimaksun verran 12 työpäivässä. ***)

  Ilmoittaudu nyt (1 maksuerä)
  Ilmoittaudu nyt (4 maksuerää)
  Ilmoittaudu nyt (8 maksuerää)

 • Koko kevään etäkurssi lääketieteellisen pääsykokeeseen valmistautuvalle

  Tammikuussa alkavan etäkurssin aluksi kerrataan lukion biologian, kemian ja fysiikan oppimäärät. Loppupuolella keskitymme pääsykoetyyppisten tehtävien ja soveltavan ongelmanratkaisun harjoitteluun. Lisäksi varmistamme, että stressinhallintakykysi sekä ongelmanratkaisutaitosi ovat huipputasolla pääsykoepäivänä.

  Esitietovaatimukset

  Tammikuun LääkisETÄ-valmennuskurssilla sinulle on varattu 10 viikkoa pelkästään lukion kemian, fysiikan ja biologian oppimäärien kertaukseen, joten kurssin alussa sinun ei tietenkään tarvitse osata asioita täydellisesti. Jos sinulla kuitenkin on suuria puutteita lukion oppimäärien hallinnassa, suosittelemme, että osallistut pitemmille kursseillemme tai otat yhteyttä tai otat yhteyttä ennen kurssille ilmoittautumista.

  Kurssiaika: Kurssi alkaa vuonna 2021 viikolla 2 ja jatkuu lääketieteen vuoden 2021 valintakokeeseen asti. Kurssilla on tauko ylioppilaskirjoitusten aikana. Yo-tauolla järjestetään täydentävää opetusta. Kurssin reaaliaikaista opetusta järjestetään toiveiden mukaan päivällä tai iltaisin sekä viikonloppuisin.

  Simuloidut valintakokeet: 14 kpl (7 koetta Lääkisvalmennuksen etäkoepaketilla ja 7 koetta itsenäisesti tehtäväksi). Etäkoepaketin kokeet tehdään kotona, ja lähetetään skannattuna meille tarkistettavaksi tiettyinä koepäivinä. Itsenäisesti tehtäviin kokeisiin annamme mallivastaukset ja pisteytysohjeet itsenäistä tarkistamista varten.

  Hinta: 2950 €

  Ensimmäinen maksuerä maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja seuraavat kuukausittain kurssin alkamisen jälkeen. Lääkärin keskipalkalla tienaat kurssimaksun verran 9 työpäivässä. ***)

  Ilmoittaudu nyt (1 maksuerä)
  Ilmoittaudu nyt (2 maksuerää)
  Ilmoittaudu nyt (4 maksuerää)

Kurssien järjestämisen ja osallistumisen ehtoihin voi tutustua täällä.

Sisäänpääsyprosentit: Koko Lääkisvalmennuksen historian aikana vuosina 2013–2016 kaikista LääkisTEHO-sarjan kurssin käyneistä 37,50% on saanut haluamansa opiskelupaikan heti kurssin jälkeen. Viimeistään seuraavana vuonna kurssin päättymisen jälkeen on päässyt sisään 60,47% kurssilaisista. Sisäänpääsyprosenteissa esiintyy luonnollisesti satunnaisvaihtelua esimerkiksi kurssilaisten lähtötasosta riippuen. Parhaimmillaan yksittäisen kurssin sisäänpääsyprosentti on ollut 75%. Etäkurssi järjestetään ensimmäisen kerran syksyllä 2020, joten siitä ei ole saatavilla tilastoja.

Luvut ovat todellisia tilastollisia arvoja, joihin on laskettu mukaan kaikki LääkisTEHO-sarjan kurssin käyneet. Kurssi on laskettu käydyksi, jos oppilas on jatkanut kurssin loppuun asti ja osallistunut vähintään puoleen opetuskerroista ja vähintään puoleen simuloiduista kokeista. Oppilaat, jotka ovat osallistuneet LääkisTEHO-sarjan kurssille useampana vuonna, on laskettu tilastoihin erikseen kutakin vuotta kohden. Jos joku on esimerkiksi käynyt kurssin kahteen kertaan ja päässyt toisella kerralla, on hänet laskettu kerran ”ei sisään päässeiden” joukossa ja kerran ”sisään päässeiden” joukossa.

***) Arviot perustuvat Lääkäriliiton julkaisemaan tilastoon, jonka mukaan lääkärin keskipalkka vuonna 2016 oli 6547 euroa. Laskennallisesti on oletettu, että kuukaudessa on keskimäärin 20 työpäivää, jolloin päiväpalkaksi on oletettu kuukausipalkka jaettuna 20:llä. Veroja ei ole vertailussa huomioitu.