LääkisETÄ — Laatuvalmennusta lääketieteelliseen paikasta riippumatta

LääkisETÄ -sarjan lääketieteen verkkokursseilla tarjoamme LääkisTEHO -kurssien laadukasta opetusta toimitettuna olohuoneeseesi.

Suomalaisiin lääketieteen tiedekuntiin tähtäävillä kursseillamme on Suomen paras sisäänpääsyprosentti. Vuonna 2019 se oli 37 %, eikä yksikään muu kurssijärjestäjä ole ilmoittanut korkeammista prosenteista. Vuoden 2019 luku oli lähellä pitkän aikavälin keskiarvoamme.

LääkisETÄ -kurssien edut ja hyödyt

Teksti jatkuu kuvan jälkeen…

Tältä näyttää etäopettajan työpiste.

Etäkurssilamme saat suurimman osan laajojen LääkisTEHO-kurssien opetuksesta omaan olohuoneeseesi edulliseen hintaan. Massiivinen etäopiskelupakettimme sisältää mm. yli 10 000 tehtävää, satoja tunteja opetustallenteita, simuloituja valintakokeita ja mahdollisuuden kysyä apua tehtävien ratkaisussa. LääkisETÄ-valmennuskurssimme on suunnattu nimenomaan niille, joilla ei ole mahdollisuutta tulla Helsinkiin kurssille.

Lääkisvalmennuksen keskustelufoorumilla voi tehdä yhteistyötä muiden kurssilaisten kanssa, ja vaikka pelata Aliasta biologia-aiheisilla korteilla äänikanavalla. Vertaistuki on verraton apu lääkikseen pyrittäessä.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen…

Mitä tässä tapahtuu? LääkisETÄ-valmennuskurssilla näet LääkisTEHO-kurssien demonstraatiot videoituna. Teemme usein demonstraatioista pohdintatehtäviä, joiden avulla kehitetään pääsykokeessa tarvittavaa päättelykykyä ja syvennetään asioiden ymmärrystä.

Etäkurssilaisena saat käyttöösi tallenteita LääkisTEHO-sarjan kurssien opetuksesta. Usein käytettävissä on tallenne saman teeman opetuksesta eri tasoryhmille, jolloin voit valita juuri itsellesi sopivan tason, tai katsoa vaikka kaikki.

Kurssiin kuuluu sen pituudesta riippuen 4, 7 tai 8 täysimittaista simuloitua valintakoetta, joista saat arvostelun ja pisteraja-arvion. Lisäksi saat kokeita itsenäisesti tehtäväksi omaan tahtiin. Kokeemme vaihtelevat oikean pääsykokeen tapaan tyyliltään ja painotuksiltaan, ja vaativat yksityiskohtien opettelun lisäksi ymmärtämistä ja soveltamista.

Mitä kurssit sisältävät?

 • Viikkotavoitteet, joissa opettajamme antavat vinkkejä siitä, missä järjestyksessä kannattaisi edetä
 • 5 tuntia tai enemmän opetustallenteita viikossa
 • Keskimäärin 6 tuntia laskuharjoituksia viikossa, jolloin voit kysyä neuvoja tehtävien ratkaisuun
 • Pääsy Hippokampukseen, Lääkisvalmennuksen verkko-oppimisympäristöön
 • Pääsy Lääkisvalmennuksen keskustelufoorumille
 • Kurssin laajuudesta riippuen 4, 7 tai 8 simuloitua valintakoetta, jotka lähetetään meille pisteytettäväks.
 • Lisää simuloituja kokeita itsenäisesti tehtäväksi ja arvosteltavaksi. Kaikkiaan kokeita kuuluu jokaiseen pakettiin yhteensä 14.

Mitä kurssille osallistuminen edellyttää kurssilaiselta?

 • Jotta saat täyden hyödyn kurssista ja pysyt opetuksessa perässä, tarvitaan itsenäistä opiskeluaikaa. Kurssitehtävien tekemiseen menee viikossa noin 20 tuntia.
 • Kurssin verkkoympäristöä varten suosittelemme tietokoneen käyttöä. Verkkoympäristö toimii myös tabletilla tai puhelimella, mutta käytön sujuvuuden kannalta tietokone toimii parhaiten.
 • Syyskuussa alkavalla kursilla et tarvitse juurikaan pohjatietoja. Tammikuun kurssille osallistujille suosittelemme perustietoja opiskeltavista aineista. Maaliskuussa menemme suoraan syventäviin asioihin ilman kertausta.

Kurssimateriaali

Kurssilla saat käyttöösi Hippokampuksen, joka on verkossa toimiva säännöllisesti päivittyvä oppimisympäristömme. Se sisältää yli kymmenen tuhatta harjoitustehtävää, satoja tunteja opetustallenteita sekä täydellisen fysiikan, kemian ja biologian teorian.

Verkkoympäristömme ei näytä sinulle edistymiskäyrää, koska tehtyjen tehtävien määrä ei ole hyvä mittari edistymiselle, ja edistymiskäyrän tarkkaileminen kannustaa helposti suorituskeskeiseen opiskeluun, jossa ymmärtäminen jää taka-alalle. Sen sijaan jokaiseen tehtävään liittyy keskustelupalsta, jossa voi esittää kysymyksiä ja vaihtaa vinkkejä tehtävän ratkaisuun.

Verkkoympäristömme ei myöskään päätä kerrattavia tehtäviä tai kertausaikataulua sinun puolestasi, vaan tarjoaa työkalut, joilla voit itse merkitä tehtävät, joihin haluat palata myöhemmin. Jokainen oppii omaan tahtiinsa, ja siksi emme anna tietokoneen päättää puolestasi.

Kursseihin kuuluu 8 kpl kiitos saaneita simuloituja valintakokeitamme etänä tehtäväksi. Kurssin laajuudesta riippuen 4-8 kpl näistä arvostellaan ja loput tehdään ja arvostellaan itsenäisesti oman aikataulun mukaan.

Löydä itsellesi sopiva LääkisETÄ-sarjan kurssi:

 • Kattava koko lukuvuoden kurssi

  LääkisETÄ syyskuu on tehokas koko lukuvuoden lääketieteellisen valmennuskurssi sinulle, joka haluat aloittaa valmistautumisen hyvissä ajoin ja kerrata lukion oppimäärät perusteellisesti. Kurssi alkaa perusteiden kertauksella.

  Esitietovaatimukset

  Kurssi alkaa perusasioiden kertauksella, sisältäen myös matematiikan perusteet. Siksi sille osallistuminen ei edellytä erityistä osaamista, mutta toki lukiokurssien opiskelusta etukäteen on aina hyötyä.

  Kurssiaika: Kurssi alkaa vuonna 2022 viikolla 38 ja jatkuu lääketieteen vuoden 2023 valintakokeeseen asti. Ensimmäisellä viikolla kurssilla on ylioppilaskirjoitusten vuoksi kevyet tavoitteet. Kurssilla on tauko joulun ja uudenvuoden aikaan sekä kevään ylioppilaskirjoitusten aikana.

  Simuloidut valintakokeet: 8 kpl

  Hinta: 2100 €

  Ensimmäinen maksuerä maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja seuraavat kuukausittain kurssin alkamisen jälkeen. Lääkärin keskipalkalla tienaat kurssimaksun verran 6 työpäivässä. ***)

  Ilmoittaudu nyt (1 maksuerä)
  Ilmoittaudu nyt (4 maksuerää)
  Ilmoittaudu nyt (8 maksuerää)

 • Koko kevään etäkurssi lääketieteellisen pääsykokeeseen valmistautuvalle

  Tammikuussa alkavan etäkurssin aluksi kerrataan lukion biologian, kemian ja fysiikan oppimäärät. Loppupuolella keskitymme pääsykoetyyppisten tehtävien ja soveltavan ongelmanratkaisun harjoitteluun.

  Esitietovaatimukset

  Tammikuun LääkisETÄ-valmennuskurssilla sinulle on varattu 10 viikkoa pelkästään lukion kemian, fysiikan ja biologian oppimäärien kertaukseen, joten kurssin alussa sinun ei tietenkään tarvitse osata asioita täydellisesti. Jos sinulla kuitenkin on suuria puutteita lukion oppimäärien hallinnassa, suosittelemme, että osallistut pitemmille kursseillemme tai otat yhteyttä tai otat yhteyttä ennen kurssille ilmoittautumista.

  Kurssiaika: Kurssi alkaa vuonna 2022 viikolla 2 ja jatkuu lääketieteen vuoden 2022 valintakokeeseen asti. Kurssilla on tauko ylioppilaskirjoitusten aikana.

  Simuloidut valintakokeet: 8 kpl, joista 7 arvostellaan

  Hinta: 1450 €

  Ensimmäinen maksuerä maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja seuraavat kuukausittain kurssin alkamisen jälkeen. Lääkärin keskipalkalla tienaat kurssimaksun verran 4 työpäivässä. ***)

  Ilmoittaudu nyt (1 maksuerä)
  Ilmoittaudu nyt (2 maksuerää)
  Ilmoittaudu nyt (4 maksuerää)

 • Tiivis loppukiri pääsykokeeseen

  Maaliskuussa alkavalla etäkurssilla saat hiotta osaamisesi huippukuntoon. Runsas määrä pääsykoetyyppisiä tehtäviä sekä simuloitujen kokeiden harjoittelu tiiviissä tahdissa ovat paras tapa treenata koetta edeltävinä viikkoina.

  Esitietovaatimukset

  Kurssilla mennään suoraan syventäviin asioihin ja käytännön koeharjoitteluun. Siksi kurssi edellyttää, että itsenäinen opiskelusi on jo vauhdissa.

  Kurssiaika: Kurssi alkaa vuonna 2022 viikolla 13 ja jatkuu lääketieteen vuoden 2022 valintakokeeseen asti. Ensimmäinen simuloitu koe saattaa olla jo ennen tätä. Sen tarkka päivämäärä selviää, kun lääketieen valintakokeen päivä julkistetaan.

  Simuloidut valintakokeet: 8 kpl, joista 4 arvostellaan

  Hinta: 750 €

  Kurssin voi maksaa joko kokonaan ilmoittautuessa tai kahdessa erässä niin, että toinen erä maksetaan kurssin aikana. Lääkärin keskipalakalla tienaat kurssimaksun verran kahdessa päivässä.***)

  Ilmoittaudu nyt (1 maksuerä)
  Ilmoittaudu nyt (2 maksuerää)

Kurssien järjestämisen ja osallistumisen ehtoihin voi tutustua täällä.

Sisäänpääsyprosentit: Koko Lääkisvalmennuksen historian aikana vuosina 2013–2016 kaikista LääkisTEHO-sarjan kurssin käyneistä 37,50% on saanut haluamansa opiskelupaikan heti kurssin jälkeen. Viimeistään seuraavana vuonna kurssin päättymisen jälkeen on päässyt sisään 60,47% kurssilaisista. Sisäänpääsyprosenteissa esiintyy luonnollisesti satunnaisvaihtelua esimerkiksi kurssilaisten lähtötasosta riippuen. Parhaimmillaan yksittäisen kurssin sisäänpääsyprosentti on ollut 75%. Etäkurssi järjestetään ensimmäisen kerran syksyllä 2020, joten siitä ei ole saatavilla tilastoja.

Luvut ovat todellisia tilastollisia arvoja, joihin on laskettu mukaan kaikki LääkisTEHO-sarjan kurssin käyneet. Kurssi on laskettu käydyksi, jos oppilas on jatkanut kurssin loppuun asti ja osallistunut vähintään puoleen opetuskerroista ja vähintään puoleen simuloiduista kokeista. Oppilaat, jotka ovat osallistuneet LääkisTEHO-sarjan kurssille useampana vuonna, on laskettu tilastoihin erikseen kutakin vuotta kohden. Jos joku on esimerkiksi käynyt kurssin kahteen kertaan ja päässyt toisella kerralla, on hänet laskettu kerran ”ei sisään päässeiden” joukossa ja kerran ”sisään päässeiden” joukossa.

***) Arviot perustuvat Lääkäriliiton julkaisemaan tilastoon, jonka mukaan lääkärin keskipalkka vuonna 2016 oli 6547 euroa. Laskennallisesti on oletettu, että kuukaudessa on keskimäärin 20 työpäivää, jolloin päiväpalkaksi on oletettu kuukausipalkka jaettuna 20:llä. Veroja ei ole vertailussa huomioitu.