Lääketieteellisen valintakoe 2024

Lääketieteen valintakokeella 2024 haetaan opiskelemaan lääketiedettä (Oulu, Kuopio, Tampere, Turku, Helsinki ja Helsingin ruotsinkielinen linja), hammaslääketiedettä (Oulu, Kuopio, Turku, Helsinki) ja eläinlääketiedettä (Helsinki). Koe perustuu lukion biologian, kemian ja fysiikan oppimääriin sekä kokeessa jaettavaan materiaaliin. Lisäksi käytännössä tarvitaan lukion lyhyen matematiikan erittäin hyvä osaaminen.

Kokeen päivämäärä ja muut yksityiskohdat julkaistaan syksyllä 2023. Kokeeseen tulevat mahdolliset isot muutokset on aina julkaistu jo ennakkotietona kesällä. Tämä on tälläkin kertaa mahdollista, mutta ei todennäköistä. Seuraamme tällä sivulla tilannetta.

Kokeeseen on mahdollista osallistua, mikäli on suorittanut toisen asteen tutkinnon (ylioppilas tai ammattikoulututkinto) tai suorittaa sen keväällä 2024. Ensikertalaiset voivat lisäksi pyrkiä lääkikseen todistusvalinnalla.

Vuonna 2021 julkaistun tiedon mukaan todistusvalinnan perusteet säilyvät ennallaan, ja muutokset tehdään vasta vuoden 2026 kokeeseen. Muutoksista tiedotetaan kesällä 2023.

Jos lääkikseen pyrkiminen kiinnostaa, kannattaa tilata ilmainen valmistautumisoppaamme. Katso myös yleisesittelymme lääketieteellisen pääsykokeesta.