Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kaikki LääkisTEHO-sarjan valmennuskurssit ovat pienryhmäkursseja. Näillä kursseilla opiskelet tiistaisin ja torstaisin noin 7 hengen pienryhmässä. Käytännössä ryhmäkoko voi vaihdella 5–9 osallistujan välillä.

Maanantaisin ja keskiviikkoisin opiskelet yhdessä useamman pienryhmän porukalla.
Sunnuntaisin on ylimääräistä opetusta, jossa ryhmäkoko vaihtelee.

LääkisTREENI-kursseillamme ryhmäkoko on noin 15–28 henkeä.

Lääketieteellisillä aloilla on käytössä yhteishaku ja voitkin samalla kertaa hakea kaikkiin Suomen lääketieteellisiin tiedekuntiin. Voit hakea lukemaan yleislääketiedettä, hammaslääketiedettä tai eläinlääketiedettä useampaan paikkaan. Hakija ei kuitenkaan voi hakea lukemaan esimerkiksi yleislääketiedettä ja hammaslääketiedettä.

Hakukohteet valitaan etukäteen, eikä sitä voi hakuajan päättymisen jälkeen enää muuttaa. Mieti siis huolella, mihin koulutusohjelmiin haluat hakea.

Tietysti tärkeintä on, että haet sellaiseen yliopistoon ja koulutusohjelmaan, jossa oikeasti haluat opiskella. Vaikka joihinkin koulutusohjelmiin on helpompi päästä kuin toisiin, ei opiskelussa ole mitään mieltä, jos ala ei kiinnosta tai jos opiskelukaupungissa ei viihdy.

Jos kaupungilla ei ole suurta väliä, on hyvä idea parantaa sisäänpääsymahdollisuuksiaan pyrkimällä sellaiseen yliopistoon, jossa pisterajat ovat tyypillisesti olleet alhaisempia. Pisterajat voivat muuttua vuodeta toiseen, joten tulevista pisterajoista ei tietenkään ole takeita, mutta viime vuosina Helsingin lääketieteellisessä pisterajat ovat tyypillisesti olleet korkeimmalla ja Oulun yliopistossa tai Itä-Suomen yliopistossa matalimmalla.

Tutustumisvalmennuksessa voimme kartoittaa tilanteesi ja voit keskustella asiantuntijan kanssa siitä, mikä hakukohde sinulle parhaiten sopisi.

Yhden oppitunnin kesto on 40 min. Käytännössä oppitunteja pidetään useita peräkkäin ja yhdistellään pitemmiksi pätkiksi. Yhden kurssipäivän aikana pidetään yleensä 4,5 oppituntia.

LääkisTREENI-valmennuskursseillamme on vähemmän ohjattua opiskelua, mutta jos opiskelet mieluummin porukalla, voitte sopia muiden kurssilaisten kanssa tapaamisista myös valmennuskurssin ulkopuolella. Kurssilaisillamme on usein ollut tapana kokoontua yhdessä harjoittelemaan esimerkiksi päivisin ennen kurssin alkua.

Katso LääkisTREENI-kurssien tiedot tästä!

Jos olet tänä keväänä osallistumassa biologian, kemian tai fysiikan ylioppilaskirjoituksiin, sopivat tammikuussa alkavat pienryhmäkurssimme (LääkisTEHO tai LääkisTEHO, yksilö) sinulle loistavasti, sillä ne auttavat samalla yo-kirjoituksiin valmistautumista! Yo-kirjoitusten aikana valmennuskurssilla on kevennetty ohjelma, joten voit osallistua kirjoituksiin rauhassa.

Jos osallistut kirjoituksiin, mutta et tarvitse enää biologian, fysiikan tai kemian kertausta niitä varten, voit harkita LääkisTEHO, intenviivi -kurssia tai lyhyttä LääkisTREENI-kurssia. Nämä kurssit alkavat sopivasti juuri siinä vaiheessa, kun kevään ylioppilaskirjoitukset ovat ohi.

Meidän valmennuskurssillamme et kilpaile toisia vastaan.

Voit pyytää apua muilta kurssilaisilta olit opiskelussasi millaisessa vaiheessa tahansa. Kun joku muu tarvitsee apua, voit vastaavasti auttaa häntä. Yhdessä tekeminen on paljon hauskempaa ja hyödyllisempää omasta osaamisen tasosta riippumatta.

Työskennellään kaikki yhdessä yhteisen päämäärän eteen ja päästään yhdessä sisään!

Oma lähtötaso

Onko sinulla lukion biologia, kemia ja fysiikka hyvin hallussa, tarvitsetko niissä kertausta tai tarvitseeko sinun opetella kaikki alusta asti?

  • Jos hallitset lukioasiat hyvin, suosittelemme sinulle LääkisTEHO, intensiivi -kurssia tai Lyhyttä LääkisTREENI-kurssia.
  • Jos tarvitset pääsykoevalmennuksen lisäksi kertausta lukion oppimäärissä, tarjoavat LääkisTEHO-kurssi tai Pitkä LääkisTREENI-kurssi siihen hyvät mahdollisuudet.
  • Jos et ole opiskellut lukion fysiikkaa, kemiaa tai biologiaa lainkaan, suosittelemme, että varaat tutustumisvalmennuksen, jossa kartoitetaan tilanteesi tarkemmin. Saat samalla arviomme siitä, millainen valmentautumissuunnitelma sopisi sinulle parhaiten.
Omat opiskelutaidot

Oletko hyvä opiskelemaan asioita itsenäisesti niin, että ne myös jäävät mieleesi? Oletko hyvä muodostamaan kokonaiskuvan lukemastasi? Oletko hyvä soveltamaan oppimaasi uudenlaisissa tilanteissa? Oletko hyvä aikatauluttamaan opiskeluasi toimivalla tavalla? Hallitsetko muistitekniikat yksityiskohtien muistamiseen? Osaatko tehdä opiskelusta hauskaa?

Kun tulet LääkisTEHO-kurssille tai LääkisTEHO, yksilö -kurssille, saat heti aluksi rautaisannoksen opiskelutekniikkaa, joka sitten kurssin aikana hiotaan huipputasolle. Jos tuntuu, että opiskelutaidoissasi on puutteita on LääkisTEHO tai LääkisTEHO, yksilö sinulle erinomainen valinta! Tietysti opiskelutekniikkaan panostetaan myös kaikilla muillakin kursseillamme.

Hyvä opiskelutekniikka on jotain, mistä voit olla kiitollinen vielä pääsykokeen jälkeen koko opiskelusi ja työurasi ajan.

Kuinka paljon haluat työskennellä itsenäisesti?

LääkisTREENI-sarjan valmennuskurssit sopivat sinulle, joka nautit itsenäisestä työskentelystä, etkä tarvitse henkilökohtaista ohjausta joka asiassa. LääkisTREENI-kursseilla saat neuvoja opiskelutekniikoissa, opastusta vaikeimmissa asioissa ja työkalut oman opiskelusi seurantaan. LääkisTREENI-kurssin lisäksi tarvitaan kuitenkin merkittävä itsenäinen panostus, johon tietysti saat kurssilla hyvät ohjeet.

Jos haluat opiskeluusi enemmän henkilökohtaista ohjausta ja pienryhmän tukea, sopivat LääkisTEHO-kurssimme sinulle LääkisTREENI-kursseja paremmin.

Emme unohda sinua! Kun valitset LääkisTEHO-kurssin tai LääkisTEHO, yksilö-kurssin, pääset mukaan vielä seuraavanakin vuonna. Saat nimittäin osallistua ilmaiseksi mille tahansa LääkisTREENI-sarjan kurssille ja kaikkiin kevään harjoituskokeisiin.

Myös toisena vuonna autamme sinua henkilökohtaisesti opiskelun suunnittelussa. Ja tarvittaessa voit kysyä neuvoa vaikka vielä kolmantenakin vuonna, emmekä veloita tästä yhtään mitään.

Jos haluat osallistua pienryhmäkurssille vielä uudestaan, voit tulla mukaan alennettuun hintaan. Pyrimme järjestämään kurssin kertaajille oman ryhmän, jossa saat sinun tilanteesi kannalta mahdollisimman hyödyllistä opetusta.

Kun tulet valmennuskurssille, autamme sinua pitämään huolta siitä, että pääset sisään ennemmin tai myöhemmin! Hyvin merkittävä osa kurssilaisistamme kuitenkin pääsee sisään jo ensimmäisenä vuonna.

Valmennuskurssilla saat harjoitusmateriaaliksi suuren määrän pääsykoetehtävien kaltaisia soveltavia tehtäviä sekä vanhoja lääketieteen pääsykoetehtäviä biologian, fysiikan ja kemian alueilta. Näiden lisäksi saat käyttöösi sähköisen verkko-oppimisympäristömme, vaiheittain etenevän matemaattisten taitojen harjoitusmateriaalin, sekä seurantapaketit, joiden avulla voit seurata edistymistäsi kussakin oppiaineessa.

Jos tehtävämateriaali loppuu kesken, voit aina pyytää opettajalta lisätehtäviä. Keneltäkään valmennuskursseillamme ei ole koskaan loppunut tekeminen kesken.

Vaikka valmennuskurssi on suomenkielinen, voit hyvin valmistautua sen avulla myös ruotsinkieliseen valintakokeeseen, koska asiasisältö on lähes kokonaan kielestä riippumatonta. Otamme valmennuskurssiopetuksessa huomioon sen, että suomenkieliset termit eivät välttämättä ole sinulle kaikki tuttuja ja annamme vinkkejä joiden avulla varmistat, että osaat termit pääsykokeessa myös ruotsiksi.

Huomioimme ruotsinkieliset hakijat myös harjoituskokeissa. Jos et satu muistamaan jotakin sanaa suomeksi, voit kirjoittaa sen myös ruotsiksi.

Pienryhmäkurssilaisena hyödyt samoista valmennusmenetelmistä, joihin perustuu monen huippu-urheilijan menestyksen salaisuus! Nykyään huippu-urheilussa on vaikeaa menestyä ilman asiantuntevaa psyykkistä valmennusta muun harjoittelun tukena. Olemme tuoneet nämä menetelmät opiskeluvalmennukseen ensimmäisinä Suomessa ja käytämme niitä opiskelutekniikkaopetuksen ja asiasisältöjen harjoittelun tukena.

Katso alla olevasta videosta Emilin kertomus siitä, mitä hyötyä näistä valmennusmenetelmistä hänelle oli. Emil pääsi Helsingin yliopistoon lääketieteen koulutusohjelmaan suomenkieliselle linjalle vuonna 2014.

http://youtu.be/wy1m6lpZzeA

Sisäänpääsyprosentti luonnollisesti vaihtelee vuodesta toiseen, mutta yleensä kurssilaisemme ovat menestyneet pääsykokeissa loistavasti. Esimerkiksi 45% kaikista pienryhmäkurssilaisistamme sai haluamansa opiskelupaikan vuonna 2014.

Tuloksemme ovat siis samaa luokkaa kuin suurten valmennusfirmojen takuukursseilla, joille valitaan tasokokeella ainoastaan ne, joilla jo valmiiksi on hyvät edellytykset sisäänpääsyyn. Meidän valmennuskursseillamme alkukarsintaa ei ole, vaan kuka tahansa voi ilmoittautua.

Sisäänpääsymahdollisuuksiin luonnollisesti vaikuttavat valmennuskurssin lisäksi lähtötaso kurssin alussa, oma henkilökohtainen panostus sekä opiskelutaidot.

Hyvät tuloksemme perustuvatkin suuressa määrin perusteelliseen opiskelutekniikan valmennukseen sekä omien työskentelytapojen kehittämiseen psyykkisen valmennuksen keinoin.

Oppilaat ovat olleet todella tyytyväisiä valmennuskursseihimme, Kyselymme perusteella lähes 100% kurssilaisistamme suosittelisi kurssia myös kaverilleen. Kurssilaiset sanovat -sivulta löydät paljon lainauksia siitä, mitä kurssilaisemme meistä sanovat.

Jos haluat varmistua valmennuksen laadusta etukäteen, suosittelemme varaamaan ajan henkilökohtaiseen tutustumisvalmennukseen.