Valmistava kurssi

HUOM! Valmistava kurssi korvautuu uudella Varaslähtö-kurssilla! Varaslähtö A -kurssi on parannettu versio Valmistavasta kurssista. Jos olet ajatellut ilmoittautua Valmistavalle kurssille, suosittelemme Varaslähtö A -kurssia tämän sijasta.


Hanki perustaidot lääkikseen pyrkimistä varten

Haluaisitko lääkikseen, mutta pohjatiedoissasi on puutteita? Ehkä et ole saanut lukiossa kovin hyviä arvosanoja fysiikassa tai kemiassa. Tai ehkä et ole opiskellut lukiossa fysiikkaa, kemiaa tai biologiaa enempää kuin pakolliset kurssit – tai et niitäkään. Ehkä matematiikan osaamisessasi on puutteita. Vai oletko opiskellut lukiokurssit, mutta unohtanut asiat perusteellisesti?

Ei Hätää! Tämän kurssin aikana harjoitellaan lääkistä tarvittavat perustaidot – tarvittaessa aivan alusta alkaen. Kurssi ei ole varsinainen valmennuskurssi, vaan sen on tarkoitus antaa pohjatiedot valmennuskurssia tai itsenäistä pääsykoevalmentautumista varten.

Kurssin aikana opiskelet itsenäisesti matemaattisia taitoja sekä biologian, kemian ja fysiikan perusteita ja käyt kolme kertaa viikossa kurssilla tehostamassa opiskeluasi opettajan avustuksella ja pienryhmän tuella.

Ja tämä on tosiaan pienryhmäkurssi. Opetuksen keskimääräinen ryhmäkoko on noin 10 oppilasta kaikilla opetuskerroilla.

Kurssilla opit mm. seuraavat asiat:
– Matemaattisen ja fysikaalisen ajattelun perusteet ja soveltavat ongelmanratkaisutaidot
– Lukion matematiikasta ne keskeiset osa-alueet, joita fysiikan ja kemian opiskelussa tarvitaan.
– Perusteet lukion kemiasta, fysiikasta ja biologiasta ja näihin liittyvä ongelmanratkaisu
– Itseopiskeluun sellaisia tehokkaita opiskelutapoja, joita et ole tullut edes ajatelleeksi.
– Miten parannat itsevarmuuttasi fysikaalisessa ajattelussa ja saat sitä kautta parempia tuloksia.
– Miten teet opiskelusta niin kiinnostavaa ja hauskaa, että opiskelun aloittaminen on aina helppoa.

Kurssilla käytetään monipuolisesti erilaisia harjoitusmenetelmiä. Käytämme usein tiettyjen asioiden oppimiseen suunniteltuja pelejä tai leikkejä, ongelmanratkaisua ryhmätyöskentelynä sekä käytännön esimerkkejä, jotka havainnolistavat asioita. Teemme paljon tehtäviä ja käymme opettajan johdolla yhdessä läpi vaikeimpia asioita.

Kurssi järjestetään yhdessä erityispitkän LääkisTEHO-kurssin kanssa ja sen jälkeen voit halutessasi jatkaa opiskelua itsenäisesti tai osallistumalla tammikuusta alkaen pitkälle LääkisTEHO-kurssille tai pitkälle LääkisTREENI-kurssille

Kurssin ohjelmaa ei ole etukäteen tarkasti määrätty, vaan siellä on suurelta osin mahdollista edetä omaan tahtiin. Tavoitteena on se, että kaikki kurssilaiset saisivat riittävän hyvät pohjatiedot ja taidot varsinaista valmennuskurssia tai itsenäistä pääsykoevalmentautumista varten. Tämän taitotason saavuttaminen edellyttää kuitenkin merkittävää itsenäistä työpanosta tämän kurssin lisäksi. Jotta kurssista saa täyden hyödyn, on suositeltavaa varata vähintään 10–15 tuntia itsenäistä opiskeluaikaa joka viikko.

Kurssilla käytetään aikaa opiskelutekniikan harjoitteluun niin, että saat itsenäisestä opiskelusta parhaan hyödyn irti. Jos itsenäinen opiskelu ei tähän mennessä ole sujunut kunnolla, niin se se tämän kurssin jälkeen sujuu varmasti paljon paremmin.

Peruskoulun oppimäärä riittää esitiedoksi kurssilla.

Miten opiskelu Lääkisvalmennuksen valmistavalla kurssilla eroaa opiskelusta aikuislukion peruskursseilla?

Opiskelu eroaa hyvin paljon. Jossain määrin käsittelemme samoja asioita, mutta lähestymistapa opiskeluun on aivan erilainen.

Kurssillamme opit paljon sellaisia ongelmanratkaisutapoja ja ajattelutapoja, joita ei lukiossa opeteta, mutta joilla on ratkaiseva merkitys opiskelun sujumisessa, kokonaisuuksien hahmottamisessa ja ongelmanratkaisutaitojen kehittymisessä.

Jos aiot käydä sekä aikuislukion kursseilla, että meidän Valmistavalla kurssillamme, suosittelemme käymään meidän valmistavan kurssimme ensin, koska saat meiltä paljon työkaluja, jotka tekevät opiskelun aikuislukiossa helpommaksi.

Jos olet opiskellut aikuislukiossa, mutta opiskelu tuntuu hankalalta tai tylsältä, tai et edisty toivomallasi tavalla, voi meidän kurssillamme käytettävä opiskelutapa sopia sinulle paljon paremmin.

Keille kurssi sopii?

– Sinulle, joka haluat tosissasi pyrkiä lääkikseen, ja olet valmis näkemään vaivaa sisäänpääsyn eteen, mutta epäilet pohjatietojesi riittävyyttä.
– Sinulle, joka haluat opiskella itsenäisesti, mutta et saa lukion oppikirjoista tarpeeksi irti riittämättömien pohjatietojen tai puutteellisen opiskelutekniikan vuoksi.
– Sinulle, joka harkitset erityispitkälle LääkisTEHO-kurssille osallistumista, mutta kurssin hinta on sinulle liian korkea. Tällöin voit osaalistua syksyllä valmistavalle kurssille ja saada sen avulla valmiudet itsenäiseen opiskeluun.
– Sinulle, joka harkitset erityispitkälle LääkisTEHO-kurssille osallistumista, ja haluat ensin varmistua kurssin laadusta. Valmistavan kurssin opetus järjestetään yhdessä erityispitkän LääkisTEHO-kurssin kanssa, ja voit halutessasi jatkaa erityispitkällä kurssilla tammikuusta alkaen.
– Sinulle, joka olet unohtanut suurimman osan lukion matematiikasta, fysiikasta, kemiasta ja biologiasta tai et välttämättä ole opiskellut niitä ollenkaan.

Kurssiopetus ei kuitenkaan rajoitu perusasioihin, vaan käymme vaativampia asioita läpi niin paljon kuin kurssin aikana ehditään. Edistyneemmät oppilaat saavat kurssilla vaativampia harjoituksia, joten vaikka opiskelu aloitetaan perusteista, niin osaavimmiltakaan eivät lopu haasteet kesken.

HUOM! Valmistava kurssi korvautuu uudella Varaslähtö-kurssilla!