Lääkisvalmennuksen oikaisuapu

Ilmainen oikaisuapu

Lääkisvalmennus tarjoaa seuraavat ilmaiset palvelut oikaisuvaatimusten avuksi.

 • Yleisohjeet oikaisuvaatimusten laatimiseen löydät oikaisuvaatimus sivullamme osoitteessa https://www.laakisvalmennus.fi/oikaisupyynto/.
 • Koepankki, jossa voit verrata kokeesi arvostelua muiden hakijoiden kokeisiin anonyymisti. Koepankki toimii verkkoympäristössämme Hippokampuksessa osoitteessa kurssi.laakisvalmennus.fi. Vuoden 2024 koepankki on nyt avattu. Koepankkia pääsee käyttämään myös Hippokampuksen ilmaistunnuksilla.

Täyden palvelun oikaisuapu (450 €)   Osta nyt

Maksullisen oikaisupalvelun tilausaikaa on jatkettu 15.7. klo 9:00 asti. Tämän jälkeen tilausta ei voi enää tehdä, mutta ilmainen koepankki toimii edelleen.

Täyden palvelun oikaisuavussa tutkimme kokeesi alusta lähtien, etsimme mahdollisesti oikaistavat kohdat ja kirjoitamme oikaisuvaatimuksen puolestasi. Sinun tarvitsee vain lähettää oikaisuvaatimus eteenpäin tiedekunnalle. Hinta ei riipu oikaistavien kohtien määrästä. Teemme parhaamme ja käytämme kaikki mahdolliset keinot löytääksemme sellaisen määrän arvosteluvirheitä, että saat tarvitsemasi määrän lisäpisteitä, mutta emme tietenkään voi taata tuloksia. Jos käy niin, että emme löydä kokeestasi mitään, mistä voisi yrittää oikaisua, palautamme puolet oikaisuapupalvelun hinnasta. Kannattaa huomata, että silloinkin, kun oikaisulle löytyy potentiaalisia aiheita, ei oikaisu useimmissa tapauksissa mene läpi.

Täyden palvelun oikaisuapu toimii seuraavasti:

 • Tilaa palvelu ja lähetä kokeesi koepankkiimme viimeistään maanantaina 15.7. klo 9:00 mennessä. Oikaisuvaatimuksia tekevät opettajamme ja materiaalinkehittäjämme saavat kokeesi koepankin kautta.
 • Jos sinulla on mielessäsi tiettyjä kohtia, joissa erityisesti arvelet olevan aihetta oikaisulle, voit kirjoittaa perustelusi ja kysymyksesi tehtäväkohtaisiin kenttiin koepankissa.
 • 11.7.–15.7.2024 välisenä aikana perehdymme meille lähetettyihin kokeisiin, ja selvitämme niiden perusteella kokeen pisteytyslinjaukset.
 • Tiistaina 16.7. klo 9 aloitamme oikaisuvaatimuksen kirjoittamisen. Emme aloita kirjoittamista aikaisemmin, koska oikaisuvaatimuksen tulee perustua arvostelulinjauksiin, ja meidän tarvitsee odottaa, että koepankkiin tulee tarpeeksi kokeita arvostelulinjausten selvittämistä varten.
 • 16.7.–17.7.2023 välillä päivitämme koepankkiin kokeeseesi liittyviä kommentteja ja voit halutessasi esittää meille kysymyksiä.
 • Oikaisuvaatimukset ovat valmiina keskiviikkona 17.7. klo 23 mennessä. Lähetämme sinulle valmiin oikaisuvaatimustekstin, jonka voit lähettää tiedekunnalle.
 • Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä tiedekunnassa 18.7.2023 klo 15.00 mennessä. Huomaa, että oikaisuvaatimuksen lähettäminen tiedekunnalle on sinun vastuullasi.
 • Jos tiedekunta vastaa oikaisuvaatimukseesi, ja antaa sinulle mahdollisuuden uuteen vastineeseen, laadimme myös tämän vastineen puolestasi, jos siihen vaikuttaa olevan aihetta.
 • Tämä palvelu ei kuitenkaan sisällä valituksen tekemistä hallinto-oikeuteen. Valittaminen hallinto-oikeuteen on työläs ja pitkä prosessi. Jos haluat, että valitamme oikaisuvaatimuksesi tuloksesta hallinto-oikeuteen, voimme tehdä tämän lisämaksusta, jos meistä vaikuttaa siltä, että valitus voisi tuottaa tulosta. Ilman lisämaksua annamme kuitenkin sinulle arvion siitä, onko valittaminen mielestämme kannattavaa.
 • Jos emme löydä kokeestasi mitään, mistä voisi yrittää oikaisua, ilmoitamme tästä sinulle 17.7.2023 klo 23 mennessä, ja palautamme puolet oikaisuapupalvelun hinnasta. (Huomaa, että niistäkin oikaisuvaatimuksista, joissa meidän mielestämme olisi aihetta oikaisuun, suurin osa ei mene läpi. Teemme kuitenkin parhaamme löytääksemme jotakin, josta puuttuvat pisteet voisi saada. Kokemuksemme mukaan niistä oikaisuvaatimuksista, jotka meidän mielestämme ovat yrittämisen arvoisia, noin 5-10% johtaa opiskelupaikan saamiseen.)

Peruutusehdot: Tilaukseen sovelletaan lain mukaisia verkkokaupan peruutusehtoja. Kun työ on aloitettu, ei tilausta voi perua.

Huomaa, että kun jaat kokeesi koepankkiimme, muut koepankkiin osallistuvat näkevät kokeesi, ja jos joku heistä pyytää lupaa kokeesi käyttöön oman oikaisuvaatimuksensa perusteluna, joudumme paljastamaan hänelle nimesi, hakijanumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Lähettämällä kokeen koepankkiin, sitoudut antamaan luvan sen käyttöön. Useimmissa tapauksissa ei kuitenkaan ole suositeltavaa viitata oikaisuvaatimuksessa toisen hakijan kokeeseen, joten todennäköisesti tällaista tilannetta ei tule vastaan.

Lääkisvalmennuksen koepankki

Kun lähetät kokeesi koepankkiin, pääset katsomaan muiden hakijoiden kokeita ja vertaamaan arvostelua anonyymisti. Voit hyödyntää koepankkiamme ilmaiseksi riippumatta siitä, tilaatko maksullisen palvelumme vai et. Jos tilaat maksullisen oikaisupalvelumme, käsittelijämme saavat kokeesi koepankin kautta. Voit lähettää kokeesi koepankkiin, vaikka et olisikaan hakemassa oikaisua, jos haluat muuten vain nähdä, miten muiden kokeet on arvosteltu.

Voit tallentaa oman koesuorituksesi Valintakoepisteet-palvelussa osoitteessa tulokset.korkeakouluun.fi.

Koepankki toimii verkkoympäristössämme Hippokampuksessa. Seuraavassa on ohjeet koepankin käyttöön:

 • Mene tietokoneella osoitteeseen tulokset.korkeakouluun.fi. Kun kirjaudut verkkopankkitunnuksilla, pääset katsomaan omaa koesuoritustasi. Huom. Käytä tietokonetta eikä puhelinta. Palvelu avataan torstaina 4.7. klo 12.
 • Mene kokeen pääsivulle, klikkaa sivua hiiren oikealla näppäimellä ja valitse “tallenna nimellä”. Valitse tallennusmuodoksi “pelkkä HTML”.
 • Jos sinulla ei ole tunnuksia verkkoympäristöömme Hippokampukseen, voit luoda koepankin käyttöä varten ilmaiset kokeilutunnukset osoitteessa https://kurssi.laakisvalmennus.fi/.
 • Kun olet kirjautunut sisään Hippokampukseen, voit lähettää kokeesi koepankkiin ja sen jälkeen katsoa muiden kokeita osoitteessa https://kurssi.laakisvalmennus.fi/
 • Lähetä html-tiedosto meille koepankissa olevalla lomakkeella. Ainoastaan henkilökuntamme pääsee käsittelemään lähettämääsi html-tiedostoa kokonaisuudessaan. Muut koepankin käyttäjät näkevät ainoastaan koevastauksesi nimettömästi. Käsittelemme henkilötietoja koepankin ehdoissa kuvatulla tavalla.