Maaliskuu ja yhteishaku

Moikka kaikille!

Maaliskuu ja sehän tarkoittaa vain yhtä asiaa, nimittäin yhteishakua. Yhteishaun alkuun on enää reilu viikko ja ajattelin edellis vuoden tapaan avata hieman omia hakukohteita. Tämä vuonna haen hampaalle, eläimelle ja proviisoriksi. Hampaalle pääseminen on tietenkin ykköistavoitteena, proviisori vieläkin plan B vaihtoehto. Eläimen laitan vain ”täytteeksi”, sillä eläimen rajat ovat varmasti hammasta korkeemmalla edellis vuosien tapaan. Toki jos niin hassusti kävisi, että eläimelle rajat olisivat alhaisemmat ja sinne pääsisin, menisin mielelläni maitojunalla takaisin Helsinkiin 😀

Vielä on kovin talvista täällä Kuopiossa.

Proviisoriksi pääsy jäi viime vuonna viiden varasijan päähän, mutta tänä vuonna pääsy on toiskertalaisena toki paljon vaikeampaa. Hampaalle varasijat näkyvät vain ymmärtääkseni 40 ensimmäiselle hakijalle, enkä viime vuonna lukeutunut noihin hakijoihin, vaikka sitä edellisenä jäin varasijallle 27 Kuopion hampaalle. Vuodet eivät ole veljeksiä tässäkään asiassa. Koen, että viime vuonna ehkä menin hieman takki auki kokeeseen. Tiesin, että olin ollut jo niin lähellä. Pidin mahdollisuuksiani hyvinä ja niinhän ne varmasti olikin, mutta suoritus ei vain riittänyt. Toivotaan, että tänä vuonna tilanne on toinen.

Viime vuoden hakujärjestys

Hakujärjestys tulee olemaan Hammas (Oulu, Kuopio, Helsinki), Eläinlääkis ja Proviisori (Kuopio). Miksi haen Ouluun ensimmäisenä, vaikka asun tällä hetkellä Kuopiossa? Puolisoni työt tulevat pitkälti sijoittumaan pohjoiseen tulevaisuudessa, joten Oulu valikoitui sen takia ykkös kohteeksi. Viime vuonna hakujärjestys oli vielä toinen, mutta Oulussa useaan kertaan käyneenä olen innoissani hakemassa juuri sinne!

Kevään eteneminen on tänäkin vuonna ollut hieman ahdistavaa, niin kuin aina näinä hakuvuosina. Toisaalta tähän on jo omalta osaltaan tottunut näiden vuosien varrella, joten se ei enää tunnu läheskään niin pahalta kuin ensimmäisinä hakuvuosina. Tämä kevät vaan tuntuu rullaavan aina ihan hirveää vauhtia, että ihan hirvittää. LääkisETÄ -kurssiin kuuluvat opiskelunohjaus tapaamiset ovat ollut kyllä hyödyllisiä tähänkin ahdistukseen. Koen, että niistä on saanut juuri oikeanlaista tukea oikealla hetkellä. Tsemppaamista ja ohjausta, jos omat ajatukset ovat solmussa, eikä tiedä miten edetä. Näkökulmia ja pohtimista, sillä joskus jotkut ongelmat tuntuvat suurilta, mutta niihin löytyykin ratkaisu hyvinkin läheltä.

Muistetaan yrittää nauttia myös tästä keväästä ja hakumatkasta. Koska onhan tämä omalla tavallaan todella ainutlaatuista aikaa!

Tsemppiä kaikille kevääseen ja alkavaan lukuviikkoon!

Kuullaan taas pian!

-Elisa