Viimeisten viikkojen kertailuja

Moikka!

Tänään ajattelin käydä läpi, mitä olen viimeisten parin viikon aikana opiskellut. Pääsääntöisesti olen nyt panostanut kertaamiseen ja vanhojen pääsykokeiden tekemiseen. Harjoituskokeista olen kerännyt itselle omaa listaa kaikista tietopuutteista ja yrittänyt rytmittää omaa kertaamista näiden avulla. Paniikki nappulan painaminen tässä vaiheessa kevättä on itselle hyvinkin tuttua, joten parin viikon takainen opiskeluvalmennus tuli Sampon kanssa tarpeeseen. Tässä vaiheessa herkästi sortuu siihen, että yrittää opiskella mahdollisimman paljon kaikkea, mutta todellisuudessa ei opiskele juuri mitään kunnolla. Juteltiin opiskeluvalmennuksessa siitä, että tällä hetkellä on parempi keskittyä omiin henkilökohtaisiin tavoitteisiin ja jättää yleisten viikkotavoitteiden seuraaminen vähemmälle. Teenkin nyt niin, että katson aina ensin omat tavoitteet ja täydennän niitä tarvittaessa Hippokampuksesta löytyvillä viikkotavoitteilla.

Viikon 13 aloitin tarkistamalla simuloitua L koetta. Käytiin myös kurssilla pienemmissä ryhmissä kokeessa vaikealta tuntuvia tehtäviä. Se oli kyllä hyödyllistä! Jatkoin viikkoa tekemällä opiskelusuunnitelman loppu keväälle aiheista, jotka haluan vielä kerrata. Tein myös vuoden 2021 pääsykokeen kaikki tehtävät ja tuntui, että ne sujuikin pääsääntöisesti hyvin. Aloitin myös tekemään vuoden 2020 pääsykoetta loppuviikosta, mutta sen loppuun käyminen jäi seuraavan viikon alkuun. Olen tehnyt nyt yksittäin ilman aikapainetta vanhoja pääsykoketehtäviä, mutta teen myös seuraavilla viikoilla näitä ajastettuina Lääkisvalmennuksen harjoituskokeiden lisäksi. Nimittäin itse koetilannetta ei voi varmastikaan koskaan harjoitella liikaa.

Momentin kertailua

Viikolla 14 tein 2020 pääsykokeen loppuun. Kävin myös fysiikan puolelta liikkeen mallinnuksen sekä voiman ja vuorovaikutuksen aiemmin punaisella merkattuja ei osattuja tehtäviä. Kävin myös momenttia huolellisemmin läpi, sillä aiemmin talvella jätin sen läpi käymisen vähemmälle. Tehtiin myös kurssilla fysiikan puolelle harjoitus, joka liittyi eri mekaniikan kaavoihin ja lakeihin. Oli hyödyllistä pohtia ääneen kaavojen ja lakien syvällisempiä tarkoituksia ja sitä, mistä nämä kaavat rakentuvat. Kemian puolelta kertaukseen tuli aineen rakennetta ja stoikiometriaa. Soveltavimmat ainemäärään ja pitoisuuteen liittyvät laskut ovat tuntuneet aina erityisen haastavilta, erityisesti liuosten laimentamiseen liittyvät laskut. Yritin saada näihin nyt enemmän rutiinia ja tuntuikin, että loppu viikosta nämä alkoikin sujumaan jo paremmin. Viikon lopussa oli myös simuloitu harjoituskoe F. Tämä harkkakoe meni jo selvästi paremmin kuin edelliset. Olen saanut kevään aikana kokeista lähes samoja prosentteja, ja välillä on tuntunutkin vähän toivottomalta niiden osalta. Tämä koe taas näytti sen, että kyllä ne prosentit sieltä nousevat ja kehitystä tapahtuu.

Mekaniikan harjoitus

Viikon 15 aloitin jälleen harjoituskokeen analysoinnilla. Kokeissa toistuu se, että suurimmat pistemenetykset tulevat tietopuutteista ja huolimattomuusvirheistä. Tietopuutteisiin ei auta muu kuin opiskelu, mutta huolimattomuusvirheet turhauttavat. Puhuttiinkin kurssilla miten huolimattomuusvirheisiin tulee suhtautua ja miten niistä voi päästä eroon. Yksittäistä tiettyä toimivaa ohjetta tähän ärsyttävään ongelmaan ei tietenkään ole, mutta sain silti hyviä kokeilemisen arvoisia vinkkejä. Sampo puhuikin esimerkiksi siitä, että on tärkeää tunnistaa tilanteet, jossa nämä huolimattomuusvirheet syntyvät. Onko niissä hetkissä jotakin samaa, ehkä kiireen tuntu tai ajatusten harhailu? Itse ainakin huomaan sen, että tämän tyyppiset virheet syntyvätkin usein kiireessä ja paineessa. Jatkoin viikkoa orgaanisen kemian parissa. Tämä on ehdottomasti kemian mukavin kurssi, joten tätä oli todella kiva kertailla. Biologiassa kertasin kurssin kolme asioita ja fysiikassa kävin aalto-opin aihepiirejä. Tämä kertailu jäikin vielä hieman kesken, joten ensi viikolla jatkan opiskeluja näiden aiheiden parissa.

Tsemppiä kaikille seuraavaan opiskeluviikkoon!

-Elisa