Pääsykoetulokset 2023

Lääketieteellisen pääsykokeen tulokset tulivat perjantaina. Some täyttyi lääkishakijoiden päivitysten tulvasta; iloa, surua, yllätyksiä, pettymyksiä ja hurjasti ylpeyttä. Itselleni ei ollut yllätys se, etten päässyt tänä vuonna lääkikseen. Siitä ei ollut pienintäkään epäilystä. Yllätyin lievästi siitä, että pisteitä tuli vain 50 ja risat. Tällä ei sinäänsä ole mitään merkitystä ensi vuoden hakua ajatellen, joten en välitä.

Suurempi yllätys oli, että pääsin opiskelemaan biokemiaa Turun yliopistoon. En uskonut, että tähänkään olisi ollut mitään mahdollisuutta. Mitä todennäköisimmin en aio ottaa opiskelupaikkaa vastaan, mutta tieto sisäänpääsystä oli silti mukava päivän piristys. Täältä pääset tilaamaan Lääkisvalmennuksen analyysin vuoden 2023 pääsykokeesta!

Pääsykokeen jälkeen uhkuin intoa aloittaa opiskelut vuoden 2024 pääsykokeeseen. Jatkoinkin opiskeluja samantien ja tein taulukkoa opiskelluista aiheista. Tuntui, että tahmein vaihe on nyt takana päin ja olin varma vuoden 2024 sisäänpääsystä. Kun lapsetkin jäivät kesälomalle, täyttyivät päivät muusta kuin opiskelusta. Itsellänikin alkoi parin viikon kesäloma, ja nautinkin siitä hyvällä omatunnolla. Opiskelu-urakan aikana olen saanut nauttia osa-aikatyöstä ja työstressi onkin vähentynyt kiitettävästi pääsykokeisiin lukemisesta huolimatta.

Sen sijaan stressi perheen taloudesta on välillä herättänyt keskellä yötä. Loman aikana tein päätöksen, että palaan toistaiseksi töihin täydellä työajalla. Tämä helpotti oloa, sillä tiedän että näin perheemme pärjää puolison vielä opiskellessa syksyn. Päätös ei ollut vaikea mutta sillä on myös varjopuolensa, sillä en pysty pitäytymään lukusuunnitelmassani. Tilanteet kuitenkin muuttuvat ja perhearjessa muuttujia on monta. Aion jatkaa opiskeluja töiden ohella, mutta aika näyttää riittääkö jaksaminen. Tähtään kuitenkin siihen, että keväällä minulla olisi mahdollisuus tehdä mahdollisimman vähän töitä ja keskittyä pääsykokeisiin valmistautumiseen. Siksi teen syksyn mieluummin vaikka ylitöitä.

Päätöstä helpotti myös se, ettei sen tarvitse olla lopullinen. Eikä se sitä varmasti olekaan. Oma elämä on melkoista palapeliä, mutta oloa helpottaa kun sää tehtyä päätöksiä. Kokeilematta on mahdotonta tietää, mikä lopulta toimii. En ole vielä lainkaan varma millainen seuraavasta hakuvuodesta tulee. Nyt ajatukset ovat aivan muualla kuin pääsykokeessa, ja hyvä että välillä niinkin!

Töiden lomassa aion nauttia vapaapäivistä perheen kanssa ja odotella kolmatta lomaviikkoa joka vielä onneksi odottaa elokuun alussa. Toivon, että yhteistyö Lääkisvalmennuksen kanssa jatkuu, ja ilmoittelen siitä lisää kun tiedän. Teen vielä ainakin yhden postauksen kesän lopulla ja ehkä osaan silloin kertoa jo jatkoistakin enemmän. Jos vuoden 2024 pääsykoe on jo kovasti mielessä, täältä voit tilata Lääkisvalmennuksen ilmaisen valmistautumisoppaan. Lämmin suositus tälle ja ihanaa kesän jatkoa!