Alkuvuoden kuulumisia

Moikka! Tänään ajattelin kirjoitella kuulumisia alkuvuoden osalta. Miten se aina pääseekin yllättämään, miten nopeasti tämä aika menee joulukuun jälkeen. Vastahan se vuosi starttasi ja nyt ollaan jo hyvää vahtia menossa kohti maaliskuuta. Fiilis on hyvä ja innokkaasti odotan tulevaa kevättä!

Ihana aurinko piristää talven keskellä.

Lukemiset on sujunut hyvin ja nyt tuntuukin, että osaaminen on kehittynyt viime vuodestakin taas harppauksen. Sampon kanssa syksyllä juteltuani, tein päätöksen, että en nollaa hippokampusta näiden kahden hakukerran välillä. On ollut ilo huomata, että viime vuonna punaiseksi merkityt tehtävät on auennutkin ihan eri tavalla ja sitä kautta ymmärtänyt miten oma osaaminen kasvaa kuukausi kuukaudelta. Hyödynnän paljon viime vuonna käyttämiä liikennevalo merkkauksia. Vihreät tehtävät tarkoituksen mukaisesti silmäilen ja teen vain silloin kun nään, että kertaus olisi näissä paikallaan. Keltainen tarkoittaa kertaukseen menevää ja punainen taas sellaista, mitä syystä tai toisesta en ole ymmärtänyt. Punaisiin tehtäviin apuja kysynkin aina laskareissa, ja sieltä ne lähtee usein aukeamaan.

Harjoituskokeet ovat sujuneet nousujohteisesti, mikä motivoi lukemisia ihan uudella tavalla. Viime keväänä harjoituskokeiden tulokset poukkoilivat samoissa prosenteissa, ja välillä tuntuikin, että se söi omaa motivaatiota ja luottamusta. Pitää myös yrittää muistaa se, että vaikka harjoituskokeet ei mene toivetusti on niiden tärkein tehtävä harjoitella koetilannetta ja näyttää omia kehityskohtia.

Tällä hetkellä fysiikassa olen opiskellut voimaa ja vuorovaikutusta ja ensi viikolla olisi tarkoitus siirtyä liikkeenmallinnuksen pariin. Fysiikka on itselle ehkä lempi aihe opiskella tällä hetkellä, sillä siinä tuntuu vieläkin saavan ahaa elämyksiä. 😀 Kemiassa on vuorossa ollut orgaanista kemiaa ja ensi viikolla siirrytään tasapainon ja happamuuden pariin. Tasapainolaskuja on tullut laskettua farmasiankin puolella syksyn aikana, joten uskon, että perusasiat on siltä saralta kunnossa. Täytyy mennä suoraan syvään päätyyn ja haastaa omaa osaamista soveltavilla laskuilla. Biologiassa olen opiskellut solua ja perinnöllisyyttä ja ensi viikolla tarkoitus siinäkin siirtyä uuteen aiheeseen. Vuorossa on vihdoin ihmisen biologia, jonka käynkin viimeisenä biologian kurssina, koska aloittelin lumiset syksyllä biologian sovelluksilla.

Viime viikolla pidettiin Johannan kanssa opiskelunohjaus tapaaminen, mitkä kuluu myös Lääkis-ETÄ kursseihin. Olen aikaisemmin käynyt Sampon kanssa juttelemassa, mutta halusin myös hyödyntää mahdollisuutta jutella Johannan kanssa. Sainkin uusia näkökulmia jo aiemmin olleiden ajatusten rinnalle, eli juuri sitä mitä toivoinkin! Juteltiin pääasiassa koetaktiikasta ja siitä mitkä jutut voisi minulle toimia, sillä tuntuu etten ole koskaan löytänyt sitä the taktiikkaa miten kokeessa toimia. Nyt sain taas uusia työkaluja ja ne näytti toimivan ihan hyvin viimeisessä harkkakokeessa. Päädyttiin myös siihen, että teen nyt keväällä harkkakokeiden lisäksi vanhoja pääsykokeita kokeen omaisesti, jotta saadaan mahdollisimman varmaa tekemistä itse pääsykoepäivänä.

Tälläisiä ajatuksia tällä kertaa.
Kuullaan taas pian!

-Elisa