Haku nro kaksi käyntiin!

Jes! Syksyn opiskelu on nyt virallisesti lähtenyt käyntiin ja sopimus yhteistyöstä Lääkisvalmennuksen kanssa on tehty. Saan siis blogi- ja someyhteistyöstä vastineeksi syksyllä LääkisETÄ-kurssin ja keväällä olisi tarkoitus päästä osallistumaan lähikurssille. Tästä olen todella innoissaan.

Syksyn aloitus ei ole töiden kannalta ollut ihan helppo ja selviä ylikuormitusoireita on taas havaittavissa. HUS:n säästökuurin vaikutuksen ovat nähtävissä teho-osastollakin jo nyt ja odotan mitä loppuvuosi tuo tullessaan. Siitäkin huolimatta olen nauttinut myös töiden tekemisestä. Pidän enemmän siitä, että tekemistä riittää ja on toimenpiteitä muuttuvia tilanteita, kuin siitä että minuutit matelevat ja peukalot pyörivät. Kaikista eniten pidän haasteista ja tiimityöstä hätätilanteissa.

Toki liika on liikaa. Ja se että nauttii jostain ei tarkoita että sitä kannattaa harrastaa niin paljon kuin suinkin. Selvisin elokuusta, vaikka työvuorolista oli melkoinen. Sen kruunasi yövuoro, jossa en istahtanut hetkeksikään. Siitä toipuminen veikin sitten useamman päivän ja jopa yhden sairaslomapäivän migreenin ja ylirasitusoireiden takia.

Kaikesta huolimatta opiskelu on lähtenyt ihan mukavasti käyntiin. Toki aikaresursseja on niukasti, mutta se aika mitä on ollut laittaa opiskeluun on ollut hyödyllistä. Opiskelu on myös lisännyt omaa hyvinvointia ja toiminut vastapainona työnteolle. Se onkin ollut lähinnä voimavara. Jos olen väsyneempi, keskityn myös silloin sellaiseen opiskeluun, mihin pystyn ja säästän vaikeammat aivopähkinät virkeämpiin hetkiin.

Varsinkin pääsykoeurakkaa aloitteleville suosittelen ehdottomasti ainakin lyhyempää työaikaa. Jos työt on mahdollista jättää kokonaan tauolle, tee se. Jos teet 3-vuorotyötä, myös yövuorojen tekemistä on viisasta välttää mahdollisuuksien mukaan. Kun itse aloitin opiskelun nollapohjalta viime syksynä, tein alkuun 75% työaikaa. Se oli aivan liikaa lapsiperhearjen ja opiskelun keskellä. Lopulta tiputin työajan 60%:iin.

Viime syksynä kun aloitin opiskelun, aloitin Lääkisvalmennuksen lähikurssilla. Voin vilpittömästi suositella kurssia etenkin nollapohjalta lähteville. Täytyy kuitenkin myöntää, että osittain kurssi meni tosiaan aikamoisessa aivosumussa samanaikaisen töissäkäynnin takia. Elämäntilanteet ovat erilaisia ja kaikilla ei vain todellakaan ole mahdollista jättää työntekoa kokonaan pois. Itsekin pystyin järjestämään 60% työajan vain siksi, että jäin työuupumusoireiden takia uudestaan osasairauspäivärahalle ja opiskelin sitten jaksamisen sallimissa rajoissa.

Vieläkään ei ole aina helppoa töissä, arjessa tai opiskelussakaan. Olen kiitollinen ja tyytyväinen pohjasta, jonka sain luotua viime vuoden aikana. Tästä jatketaan! Etäkurssi sopii omaan syksyyn ja arkeen nyt parhaiten.

LääkisETÄ-kurssi sisältää Hippokampus-verkkoalustan, vähintään 5 tuntia videoitua opetusta ja 12 tuntia laskuharjoituksia Discord-alustalla jokaista kurssiviikkoa kohti sekä 8 simuloitua valintakoetta ennen kevään 2024 pääsykoetta. Itse tosiaan pyrin vaihtamaan lähikurssiin keväällä 2024, mutta esim. nyt alkava LääkisETÄ syyskuu kestää pääsykokeeseen 2024 saakka.

Opiskeluintoa ja mukavaa syksyä kaikille! Postailen tänne jatkossa kerran viikossa kuulumisia ja kerron ensi kerralla vähän siitä, mistä Pohjalta LÄÄKIKSEEN-nimi juontaa.