Harjoituskoe Craniumilla

Moikka!

Tänään ajattelin kirjoitella ajatuksia eilisestä harjoituskokeesta. Eilen tehtiin Craniumilla toiseksi viimeinen harjoituskoe ennen oikeaa pääsykoetta, jännää! Harjoituskokeet alkavat aina noin klo 9, joten menen paikalle yleensä hyvissä ajoin varaamaan paikkaa. Edeltävissä harjoituskokeissa on ollut vähemmän ihmisiä tekemässä Craniumin tiloissa koetta, mutta eilen paikalla oli huomattavasti enemmän porukkaa. Se toikin jo oikeaa kisafiilistä, ja vähän jo jännittikin tehdä tuota koetta. Se oli kiva huomata, sillä aikaisemmissa kokeissa on vaikeaa ollut saada sitä oikeaa fiilistä kokeisiin.

Matkalla kurssipaikalle. Olipa ihana sää eilen!

Olen muokannut omaa koetaktiikkaa pitkin kevättä ja nyt tuntuu, että tiedän mikä on oma taktiikka varsinaisessa pääsykokeessa. Halusin vielä eilen kokeilla toisenlaista taktiikkaa, jossa lähdin tekemään tehtäviä alusta loppuun niin, että en hyppisi eri tehtävien välillä. Olin ajatellut, että saisin tehtyä koko kokeen kerran lävitse kolmessa tai neljässä tunnissa, mutta aika ei kertakaikkiaan riittänyt. Yksi tehtävä jäi kunnolla kesken ja yksi kokonaan tekemättä. Tämä taktiikka ei siis itselle toimi varsinkin, jos koe on noin työläs mitä se eilen oli. Oikeassa pääsykokeessa lähden tekemään ensimmäisenä Biologian tehtävät, toisena kemian ja sitten vasta haastavimman fysiikan kimppuun, sillä pisteitä sieltä tulee aina vähiten. Tämä oli taktiikkani jo viime vuoden pääsykokeessa ja silloin järjestyksessäkin aineet jakautuivat tuolla tavoin.

Kokeen jälkeen oli ristiriitaiset fiilikset. Fysiikka ontui jotenkin yllättävän paljon, eikä avoimet tehtävät ollut olleenkaan mieleisiä. Siellä olikin asioita, jotka on vielä omalla kertauslistalla, kuten lämpölaskut. Koe oli todella työläs, vaikka tehtävät oli ilmeisen simppeleitä ja selkeitä. Kokeesta jäi kuitenkin yleisesti se fiilis, että en saanut annettua itsestäni kaikkea ja eniten harmitti se, että mahdollisia pisteitä jäi saamatta. Onneksi on vielä yksi harjoituskoe ja kuukausi aikaa hioa kunto timanttiseksi itse oikeaan pääsykoepäivään. Harjoituskokeet ovat parhaita oppimistilanteita, ja näistä saa hyvän käsityksen siitä, mitä asioita pitää vielä kerrata ennen pääpäivää.

Kokeen jälkeen.

Tsempit kaikille viimeiseen rutistukseen!

-Elisa