Korona ja yhteisöllisyyden merkitys

Takana on toinen ja toivottavasti viimeinen koronakevät täällä Lääkisvalmennuksessa. Etäopetus sujui kahden kevään kokemuksella sutjakasti ja kurssilaisten testitulokset olivat hyviä. Silti jäi vaivamaan se, mistä jäätiin paitsi: yhteisöllisyys.

Lääkisvalmennuksen kursseilla kannustamme aina yhdessä tekemiseen. Vuosien varrella olemme löytäneet useita hakijan ominaisuuksia, jotka ennustavat hyvää pääsykoetulosta. Näistä yksi tärkeimmistä on hyvän opiskeluseuran löytäminen.

Yhdessä opiskelu tekee oppimisesta mukavampaa, ja tämä motivoi avaamaan kirjat myös niinä päivinä, jolloin tekemisi mieli jäädä sänkyyn selaamaan Instagramia.

Lääketieteen pääsykoe on opetustilaisuus, jossa hakija on opettaja ja sensorit ovat oppilaita. Tietäminen ei riitä, vaan tieto pitää pystyä myös saamaan aivoista ulos muodossa, joka on ymmärrettävä muille ihmisille. Toisen kanssa opiskellessa tätä tulee harjoiteltua aivan itsestään.

Yhteisöllisyys auttaa myös stressin hallinnassa. Yhdessä stressi purkautuu paljon helpommin hihityksenä kuin nyyhkytyksenä. Koronakevään aikana valitettavasti tämä tuli todistettua. Toisaalta näimme myös, että ne, jotka löysivät etäyhteyden kautta oman opiskeluoporukan, kokivat sen stressiä lieventävän vaikutuksen.

Tätä kirjoittaessani rokotekattavuus on jo yli 40 % ja kasvaa tasaisesti. Lähdemme siitä, että kurssimme ovat lähiopetuksessa kaudella 2021-22. Ankeat korona-ajat ovat takana, mutta niistä on myös saatu hyödyllisiä oppeja tulevia kursseja varten.