Loma!

Joulu on vietetty ja lomaa on vielä yksi päivä jäljellä. Viime viikko meni niin jouluvalmisteluja ja muita asioita hoidellessa, ettei lomafiilistä ehtinyt vielä tulla, vaikka olinkin jo töistä lomalla. Sitä varten olin suunnitellutkin lomani alkavaksi viikkoa ennen joulua, jotta kerrankin ehtisin sekä järjestää joulun rauhassa että nauttia joulusta perheen kanssa.

Viime viikolla käytin myös vielä joitakin aamupäiviä opiskeluun. Lääkisvalmennuksen tämän hakuvuoden ensimmäinen simuloitu koe olisi ollut 16.12, mutta päädyin jättämään kokeen paremmalle ajalle. Kokeen voi nimittäin tehdä vaikka kuinka myöhään, jos sen pisteyttää itse Lääkisvalmennuksen mallivastausten avulla.

Kun lapset ovat lomalla koulusta ja eskarista, tulee keskityttyä heihin ja opiskelusta tulee väkisinkin taukoa. Tauko ja lomailu myös opiskelusta kuuluu oppimisprosessiin, eli tämä on pelkästään hyvä asia. Viime vuonna joululoman aikaan olin niin loppu opiskelun suhteen, etten lopulta kokonaiseen kuukauteen pystynyt saamaan mitään aikaan. Tauko tuli siis silloinkin selvästi tarpeeseen, ja oli oiva osoitus siitä, että jossain vaiheessa itseään on vain pakko kuunnella.

Tällä kertaa en koe opiskeluähkyä. En tiedä, riittääkö aikaresurssini tänäkään vuonna vielä sisäänpääsyyn saakka, mutta oman oppimisen suhteen fiilis on hyvä. Jos aika ei vielä keväällä 2024 ole kypsä, niin vuosi sinne tai tänne tuskin horjuttaa unelmaani. Ja vaikka horjuttaisi, elämä ei siihenkään lakoaisi. Fiilis on nyt kuitenkin edelleen se, etten kerta kaikkiaan pysty olla hakematta lääkikseen.

Tammikuun joudun tekemään vielä täyttä työaikaa ja senkin jälkeen pystyn tiputtamaan työajan vain 80 prosenttiin. Keväälle jää myös lomapäiviä, mutta toisaalta taloudellisista syistä saatan joutua ottamaan lisävuoroja. Ruhtinaallisesti opiskeluaikaa ei siis silloinkaan ole luvassa, mutta elämä on mitä on ja nähtäväksi jää, mihin resurssit kantavat.

Ehdoton tavoitteeni on, että pärjään tämän vuoden pääsykokeessa paremmin kuin viime vuonna, ja luotto siihen on kova. Olen myös pysynyt aika kivasti omissa tavoitteissani opiskelun suhteen. Olen edennyt vähän hitaanlaisesti, mutta perusteellisesti. Olen halunnut täyttää ne aukot, jotka jäivät ammottamaan viime vuodelta. Uskon senkin oleva ihan hyvä tavoite tälle hakuvuodelle, jäipä tämä sitten viimeiseksi hakukerraksi tai ei. Olen myös luonnostaan jättänyt vähemmälle opiskelulle sellaiset tehtävät, jotka koen jo osaavani.

Joulu ja ylipäätään loma perheen kanssa oli onnistunut ja ihana. Jos loman loputtua on se tunne, että lomaa olisi voinut vielä jatkaa, mutta toisaalta kyllä jaksaa jo mennä takaisin töihinkin, sanoisin että loma on tosiaan ollut menestyksekäs. Tästä on hyvä jatkaa vuoteen 2024. En malta odottaa että päivien piteneminen alkaa näkyä ja tuntua. Kevään lähestyminen alkaa varmasti tulevina kuukausina olla positiivinen elementti myös lääkiksen pääsykokeisiin valmistautumisessa.

Pakko vielä mainita, että jos valmennuskurssin hankkiminen on ollut mielessä, niin vielä 4.1.2024 saat Lääkisvalmennuksen kurssit vanhaan hintaan!