Valintakoetulosten jälkeen – Mitä nyt?

Tässä kirjoituksesta löytyy ajankohtaista tietoa kaikille, jotka hakivat lääkikseen tänä keväänä – sekä niille, jotka saivat opiskelupaikan, että niille, joiden kohdalla opiskelupaikka ei vielä irronnut.

Jos sait opiskelupaikan, niin huomioi nämä asiat:

1.Onneksi olkoon hyvästä suorituksesta. Nyt on hyvä hetki pitää lomaa ja fiilistellä tulevia opintoja.

2. Muista ottaa opiskelupaikka vastaan opintopolussa. Paikan vastaanottamisen takaraja on tänään perjantaina 14.7.2023 klo 15.00.

3. Jos et aio ottaa paikkaa vastaan, voit ilahduttaa jotakuta muuta ilmoittamalla, että et ota paikkaa vastaan. Toki paikat vapautuvat automaattisesti perjantaina, mutta jos ilmoitat asiasta aikaisemmin, voit jo nyt tehdä hyvän mielen jollekulle, joka pääsee varasijalta.

4. Jos olit pääsykokeessa, käy lataamassa pääsykokeesi osoitteessa http://tulokset.korkeakouluun.fi/, ja lähetä se koepankkiimme osoitteessa https://kurssi.laakisvalmennus.fi/koepankki/.

50 ensimmäistä kokeensa lähettänyttä palkitaan R-kioskin 10 € lahjakortilla, ja lisäksi kaikkien 17.7. mennessä kokeensa lähettäneiden kesken arvotaan 200 € lahjakortti K- tai S-ryhmän kauppoihin.

Lähettämällä kokeesi koepankkiin, autat tulevia hakijoita sekä niitä, jotka jäivät juuri sisäänpääsyrajalle, ja ovat nyt tekemässä oikaisuvaatimusta. Muista, että oikaisuvaatimuksen seurauksena opiskelijavalintaa ei voida muuttaa kenenkään valituksi tulleen vahingoksi, joten sinulle ei voi olla tästä mitään haittaa. Koepankin käyttö vaatii kirjautumisen, mutta jos sinulla ei ole käyttäjätunnusta Hippokampukseen, voit tehdä tunnuksen ilmaiseksi. Kun olet lähettänyt kokeesi, pääset myös katsomaan, miten muiden kokeet on arvosteltu.

Jos et saanut opiskelupaikkaa, niin kannattaa huomioida seuraavat:

1.Lataa kopio omasta koesuorituksestasi Valintakoepisteet-palvelussa osoitteessa http://tulokset.korkeakouluun.fi/. Oman kokeen tutkiminen on yksi parhaimmista tavoista oppia, ja vaikka nyt tuntuisi siltä, että et halua nähdäkään koettasi, saattaa kokeen tutkiminen keväällä kiinnostaa paljon enemmän, ja koesuoritus kannattaa ladata talteen nyt varmuuden vuoksi, ettei se pääse unohtumaan. Tulokset ovat nähtävillä vain rajatun ajan.

2. Pääsitkö lähelle sisäänpääsyrajaa? Jos pääsit, niin oma koepaperi kannattaa tutkia arvosteluvirheiden varalta. Jos jokin osa arvostelussa epäilyttää, niin kannattaa tehdä oikaisuvaatimus. Olemme laatineet ilmaiset ohjeet oikaisuvaatimuksen tekemiseen, jotka voi lukea nettisivuiltamme täältä . Tarvittaessa voimme laatia oikaisuvaatimuksen puolstasi korvausta vastaan, mutta vaikka et tilaisikaan maksullista palvelua, niin toivomme, että ilmaisista ohjeista on sinulle paljon hyötyä. Oikaisuvaatimusten takaraja on 21.7. klo 15.

3. Hyödynnä Lääkisvalmennuksen koepankkia. Lähettämällä oman kokeesi pääset katsomaan anonyymisti myös muiden kokeiden arvostelua. Koepankki on erityisein hyödyllinen niille, jotka harkitsevat oikaisuvaatimuksen tekemistä. Koepankkiin lähetetyt koepaperit auttavat meitä selvittämään, millaisia pääsykokeen arvostelulinjaukset tarkalleen ovat olleet. Siksi palkitsemme 50 ensimmäistä kokeensa lähettänyttä R-kioskin 10 € lahjakortilla, ja lisäksi kaikkien 17.7. mennessä kokeensa lähettäneiden kesken arvotaan 200 € lahjakortti K- tai S-ryhmän kauppoihin. Kaikki koepankkiin osallistuvat saavat lisäksi 20€ henkilökohtaisen lahjakortin Lääkisvalmennuksen verkkokauppaan.

4.Pidä lomaa. Monille pääsykoekevät on stressaavaa aikaa, ja vielä tulosten julkistamisen jälkeenkin on hyvä idea levätä. Jos valinnan tulos oli pettymys, niin myös pettymyksestä toipuminen vie usein aikaa, jolloin ei kannata ajatella mahdollista tulevaa hakua ainakaan vielä.

5.Jos aiot hakea lääkikseen vielä uudestaan, voit olla meihin yhteydessä sitten, kun alat miettiä tulevaa hakua. Voit varata meiltä ilmaisen tutustumistapaamisen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@laakisvalmennus.fi. Tutustumistapaaminen voidaan pitää kasvotusten tiloissamme Helsingissä tai etänä videopuhelun välityksellä. Tutustumistapaaminen ei sido sinua mihinkään, ja neuvomme mielellämme kaikkia lääkishakijoita. Voit kysyä mitä tahansa lääkishakuun liittyvää lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen info@laakisvalmennus.fi.

Hauskaa viikonloppua kaikille!

Maija